Az „illiberális demokrácia” hamis jelszava mögött támad fel, erősödik, terjed és születik újjá a fasizmus

2022. szeptember 05. 19:15

Az illiberális világforradalom legnagyobb támogatója, mondani sem kell, Oroszország.

2022. szeptember 05. 19:15
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Az »illiberális demokrácia« hamis jelszava mögött támad fel, erősödik, terjed és születik újjá a fasizmus, s a hamis jelszó eltakarja az új radikális jobboldaliság lényegét. Miközben nincs új a Nap alatt, különböző köntösben ugyanaz a fasiszta és náci ideológia jelenik meg. A báránybőr azt szolgálja, hogy az emberek ne vegyék észre, hogy régi korok letűnt, egyszer már meghaladott, bukott, általában háborúkhoz, tömeggyilkosságokhoz, népirtáshoz, de mindenképpen társadalmi elnyomáshoz, jogtipráshoz és fajgyűlölethez vezető ideológiáról van szó.

Ennek bizonyítéka, hogy amikor megerősödnek a hazug jelszavak a »családról«, a »nemzetről«, a »nemzeti identitásról«, észrevétlenül erősödnek meg az antidemokratikus, alkotmányellenes és a jogállamiságot veszélyeztető tendenciák, és értelemszerűen erősödik ezzel együtt a fajgyűlölet, a rasszizmus és az idegengyűlölet. Az illiberális világforradalom legnagyobb támogatója, mondani sem kell, Oroszország, amelynek készen áll történelmi múltjából az orosz messianizmus, amely ma már nyíktan »keresztény fasizmus« néven jelenik meg.

Nem véletlen, hogy a szélsőjobboldal legnagyobb része Európában és Amerikában is szorosan kötődik Oroszországhoz, s ezen még az sem változtatott, hogy Ukrajna megtámadásával, az ukránok ellen elkövetett népirtással Oroszország levette álarcát és igazi énjét. Amerikában és Európában is a Nyugatot és a liberalizmust vádolják és hibáztatják az oroszok terrorista támadása miatt, hogy nem kellene az oroszokat »provokálni«, most pedig nem kellene Ukrajnát támogatni és fegyverekkel segíteni, akkor »béke« lenne. A »béke« feltétele az orosz terjeszkedés tudomásul vétele.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2022. szeptember 06. 15:44
... és terjed az Amerika Népszava oldalairól... bár kereslet nincs rá.
ringwoodite
2022. szeptember 06. 15:14
Blablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablabla.
krampus
2022. szeptember 06. 14:35
a fasz-izmus azert tamad fel, mert elege van Bartusek judeobolsevik diktaturajabol! Ebben a fosban semmi ertek nincs, csupan pusztit es ertektelen agyhalottak sajat beteg vilagukat akarjak az egeszseges vilagnezetu 98%-ra raeroltetni. Ugyanez volt Weimarban is, persze hogy 98% tamogatta Hitlert. Elege lett az embereknek a judeobolsevikok lumpenkedesebol. Paranyi zajos es eroszakos csurhe.
tapir32
2022. szeptember 06. 14:25
A politikai korrektség nem más, mint a diktatúrákból ismert cenzúra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!