Mintha egy másik világban történt volna

2022. október 28. 14:39

Pedig egy éve rendelte el a kormány újból a kötelező maszkviselést.

2022. október 28. 14:39
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Mintha egy másik világban történt volna, mintha azóta évtizedek teltek volna el, mintha réges-régen egy messzi-messzi galaxisban... Pedig kereken egy éve történt, hogy a magyar kormány elrendelte újból a maszkviselést, és lehetővé tette a munkáltatóknak, hogy kötelezővé tegyék az oltást alkalmazottaik számára.

Volt, akit ez megnyugtatott (kevesen), volt, aki fölháborodott (elég sokan), a sajtó nagy része és az értelmiség többsége pedig azon kárált, hogy a kormány ezt a felelősséget miért a munkáltatók vállára helyezi. Mert igazából azt szerették volna, hogy az egész társadalomra nézvést a kormány vezessen be kötelező oltást. Ki félelemből, ki számításból. Utóbbiak abban reménykedtek, amit én akkor el is mondtam: ha ez átmegy a gyakorlatba, akkor bukik meg a kormány. Nem ment át, nem bukott meg. 

Viszont ki sem haltunk a felelőtlenség tobzódása ellenére. Azonban a Covid sem tűnt el. Akkor volt a hétnapos átlag szerint 28 halott, most 20. Az oltások hatását nézve sem fogunk eget rengető változást találni, a bezzegállam Új-Zéland idén év elején már 80 százalék felé közelített átoltottságban, és ennek ellenére halottaik közel 100 százaléka erre az évre esik. Az egyetlen igazi változás, hogy most már az egész jóformán senkit nem érdekel.

Ahogy ez előre látható volt. Az állítás két és fél éve is az volt, hogy ennek a vírusnak a veszélyessége nem éri el azt a szintet, hogy az egész társadalomra vonatkozó korlátozásokat vezessenek be, az emberek előbb-utóbb együtt fognak élni a veszéllyel, csodaszert és életelixírt pedig úgysem fogtok föltalálni, így a vírussal nem fogunk kiszúrni, ha magunknak ártunk egy hatalmasat. Amit tenni lehet (ahogy ez szintén elhangzott az első pillanattól, csak a nyomorultak falkája direkt hagyta figyelmen kívül: kényelmesebb volt szalmabábokkal vitatkozni), amit minden komolyabb járvány idején: védeni a kórházakat és idősotthonokat, és mivel ez egy új, kevéssé ismert vírus, néhány kifejezetten a veszélyeztetett csoportokat védő intézkedést ideiglenesen bevezetni. Többet úgy sem fognak hosszú távon elviselni az emberek, akkor meg minek?

És íme, eltelt egy év az utolsó hisztiroham eredménye óta, és nincsenek intézkedéseket követelő hangok. Pedig a különbség csupán nyolcfő az átlaghalálozásban. Ám, ha nem lehet ezzel a tájékozottságot, a felelősségteljességet, a kiválóságot fitogtatni, akkor húsz halott nem halott.”

Nyitókép: Hont András Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trombitás Keresztély
2022. október 29. 13:00
"Én akkor el is mondtam: ha a kötelező oltás átmegy a gyakorlatba, akkor bukik meg a kormány. Nem ment át, nem bukott meg." Micsoda logikai levezetés! Bandi megmentette a kormányt! 🤣🤣🤣 Sehol nem volt kötelező oltás. A munkáltatókra átlőcsölni nagy gyávaság volt. A maszkhasználat meg csak amolyan dísz volt Magyarországon, nem úgy, mint sok más helyen, ahol elég szigorúan vették. Még mindig ezen rugózik? Csak azért, mert fiatalemberként ő szart bele az egész Covid felhajtásba, sokaknak elég ijesztő volt, és pár tízezren bele is haltak.
KBA98
2022. október 29. 11:37
Te hülye! Nem Orbán Viktor tehet arról, hogy a Covid még mindig itt van! Neked nem ajánlottak még kötelező gyógykezelést?
Kanóc
2022. október 28. 23:40
Utólag könnyű okosnak lenni, főleg felelősségvállalás terhe nélkül. Na ennyit erről.
konzervatív átlagpolgár
2022. október 28. 23:21
Kedveseim. De jó olvasni Benneteket. Aki idióta volt egy éve az ma is az, annyi esze sincs hogy csendben maradjon. Aki meg érezte/tudta hogy itt nagyon aljas dolgok mennek a háttérben az joggal köpködi az előző csapatot. Semmi sem változott az elmúlt 60 évben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!