El lehetett volna kerülni ezt a háborút? - Mandiner Harctér

2023. augusztus 10. 17:03

Heti geopolitikai magazinműsorunk nyári évadzáró adásában a béketervekről kezdtünk beszélgetni, amihez megpróbáltuk meghatározni a háború kirobbanásának okait – nem kis viták árán. Állandó szakértőink: Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértő és Bendarzsevszkij Anton, az Oeceonomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója.

2023. augusztus 10. 17:03
null
Pócza István
Pócza István

A teljes beszélgetés megtekinthető itt:

A műsor podcast formában is meghallgatható: 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
borivo-0
2023. szeptember 21. 23:26
"El lehetett volna kerülni ezt a háborút?" Persze. Ha mondjuk Németország nyeri az első vagy második világháborút, és akkor nem az USA lett volna a góré Európában és a világon. A Szovjetunió bukása után pedig hegemón. Amihez semmiféle képessége és bölcsessége nincs meg. Persze, ha az USA nem lenne totálisan alkalmatlan a világuralomra, és nem kellene lecserélni.
konfucius
2023. augusztus 11. 07:50
A sok ostoba putlerező figyelmébe ajánlom ezredszer is, hogy victoria nuland ment oda Kijevbe és fektette be a puccsba azt a bizonyos ötmilliárd dollárt. A háborút abszolúte el lehetett volna kerülni, ha nuland helyette mondjuk egy félresikerült űrutazásra költötte volna a pénzét, nem arra, hogy Ukrajnát felhúzza az USA kornyadt faszára.
kiss.istvan770
2023. augusztus 10. 23:25
Oroszország a háború előtt letett egy javaslatot az USA illetékesek asztalára. Mint minden más nagyhatalom Oroszország sem tűrhette el, hogy ellensége csapatok kerítsék be, ugyanúgy ahogy az USA sem fogadta el anno a kubai rakéta telepítést.
B_kanya
2023. augusztus 10. 21:27
"Zjzj 2023. augusztus 10. 21:11 Meg veget is lehetne vetni barmikor ha putler huzna a pcsba ukrajnabol. " Akkor ölhetnétek tovább a donyecki óvodásokat, ugye banderista náci?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!