Karikó Katalin: Elámulok, milyen nagyságokkal említik a nevem egy lapon

2021. május 18. 17:59

Bár már tavaly decemberben neki ítélték oda, de csak kedden tudta átvenni személyesen a Közmédia Év Embere Díjat Karikó Katalin Papp Dánieltől, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójától.

2021. május 18. 17:59
null

A szolnoki születésű kutatóbiológus, biokémikus szabadalma alapján fejlesztették ki a koronavírus-járvány elleni legmodernebb vakcinát, ezért a közmédia kuratóriuma 2020-ban neki ítélte oda elsőként a hagyományteremtő szándékkal létrehozott díjat - közölte az MTVA Sajtó- és Marketing Irodája az MTI-vel. A díjazott egy porcelán emlékplakettet kapott és az ő portréja díszíti az MTVA-székház egyik folyosójának falát is.

„A díj alapításával az volt a cél, hogy a közmédia is megmutassa, kik azok a személyek, akik mindenképp elismerésre méltóak. Karikó Katalin olyat tett le az asztalra, amely nemcsak Magyarország, hanem az egész világ szempontjából rendkívül fontos” – idézi a közlemény Papp Dánielt.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és az MTVA hagyományteremtő céllal hozta létre az elismerést. A Közmédia Év Embere Díjat minden év végén olyan személynek ítélik oda, aki szakmai pályafutásával és életútjával maradandó értéket hozott létre és nagy hatást gyakorolt az adott év eseményeire. A 2020-as évet meghatározta a koronavírus-járvány, így az elismeréssel Karikó Katalin biokémikust díjazták, akinek szabadalma alapján fejlesztették ki a Covid-19 elleni egyik oltást.

(MTI)

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pitypangocska
2021. május 19. 17:34
Az igazán nagyok végtelenül szerények. Mint ő. Isten áldja!
balbako_
2021. május 19. 07:31
Minden szempontból méltó helyre került a kitüntetés.
Akitlosz
2021. május 18. 20:21
Valami állami kitüntetést illene adni neki idén augusztus 20-án.
formaegy
2021. május 18. 19:21
"Mindig elámulok azon, hogy milyen nagyságokkal említik a nevem egy lapon." Ha valaki akkor Ön az aki megérdemli Katalin! Remélem az elismerések minden díját Ön fogja kapni, mert amit letett az asztalra, az MILLIÓK életét mentette meg. Köszönjük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!