Boris Johnson: Elfogadhatatlan, ami az angol játékosokkal történt Magyarországon

2021. szeptember 03. 11:03

A brit miniszterelnök szerint „teljesen elfogadhatatlan, hogy az angol játékosok rasszista bántalmazásnak voltak kitéve”.

2021. szeptember 03. 11:03
null

Amint arról mi is beszámoltunk, 4-0-s vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott a friss Eb-ezüstérmes angol csapat ellen csütörtök este, a Puskás Arénában. 

Teljesen elfogadhatatlan, hogy az angol játékosok rasszista bántalmazásnak voltak kitéve Magyarországon csütörtök este – írta Boris Johnson pénteken Twitteren. A brit miniszterelnök hozzátette: sürgeti a FIFA-t, hogy határozottan lépjenek fel az ügyben a felelősökkel szemben, biztosítva, hogy ez a fajta „szégyenteljes” viselkedés eltűnhessen a futballból.

A meccs a gólok mellett a szurkolókról marad emlékezetes: miután a vendégek bejelentették, hogy térdelni fognak, hatalmas füttykoncert fogadta őket, majd az első gólt szerző, a hazai B-közép elé kirohanó Raheem Sterlinget megdobálták a magyar drukkerek.

Az angol szövetség már be is jelentette, hogy a FIFA-hoz fordul a magyar szurkolók viselkedése miatt. Most megszólalt angol kormányfő is.

„Teljesen elfogadhatatlan, hogy az angol játékosok rasszista bántalmazásnak voltak kitéve Magyarországon csütörtök este” – írta Boris Johnson pénteken Twitteren. A brit miniszterelnök hozzátette: sürgeti a FIFA-t, hogy határozottan lépjenek fel az ügyben a felelősökkel szemben, biztosítva, hogy ez a fajta „szégyenteljes” viselkedés eltűnhessen a futballból.

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Francisco Seco

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tand
2021. szeptember 05. 17:17
Felfogadhatatlan, hogy azok után, ahogy az angol "szurkolók" bántak az olasz szurkolókkal, még van képe kritizálni a magyar szurkolókat. Tényleg már. Sepregessen otthon.
Marcus Gravius
2021. szeptember 04. 05:54
"Nincs lelkiismeret furdalasom mert feher vagyok. Nincs lelkiismeret furdalasom mert hetero vagyok. Nincs lelkiismeret furdalasom mert genetikai zsakutcanak tartom a homokosokat. Nincs lelkiismeret furdalasom mert katolikus vagyok. Akkor dinoszaurusz vagyok???? Boldogan maradok dino!!!!!" Ez a remek komment sajnos nem tőlem származik(nso) , de olyan jó, hogy mindenhova bemásolom!
1Szkeptikus
2021. szeptember 03. 22:08
Nem tudom mióta rasszista a fütyölés. Nekem sem tetszik az hogyha a fotbalisták térdepelni járnak a stadionba, engem a foci érdekelne. Mellékesen aki kimegy a foci meccsre, fizet is érte, és elvárná hogy azt kapja, amiért fizetett
Freakkutya
2021. szeptember 03. 17:02
Hiába, Johnson-ból is csak a Brian jó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!