Klein Dávid is megszólalt Suhajda Szilárd eltűnéséről

2023. május 25. 13:59

„Nem tudjuk, nem tudhatom, mi történik odafenn” – írta a hegymászó.

2023. május 25. 13:59
null

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, a Suhajda Szilárd kedd este elindult a Mount Everest csúcsa felé, legutóbb a 8700 méteres szintről adott életjelet magáról, majd megszakadt a kapcsolat és azóta sem tudni sikerült-e elérnie a csúcsot. Klein Dávid hegymászó közösségi oldalán kívánt sok erőt a visszatéréshez sporttársának – írja az Index.  

„Biztonságos ereszkedést, kitartást kívánok Suhajda Szilárdnak az Everest déli oldalán. Szeretném, ha hamarosan újból olyan képet posztolna, amin havat gyűjtöget a reggeli teához” – olvasható a posztjában, amelyhez többen is hozzászóltak, az egyik kommentre válaszolva pedig Klein a következőket írta:

Annyi biztos, hogy Szilárdra egy nagyon hosszú mászónap után kimerítő ereszkedés várt és vár. Nem tudhatjuk, az utolsó ismert jelét felfelé vagy lefelé küldte. Dönthetett úgy, hogy folyamatosan ereszkedik, de dönthetett a bivak mellett is. Elérhette a Déli-nyerget, ahol meghúzhatta magát a saját sátrában vagy egy másik sátorban. Arra, hogy a nyomkövető nem ad jelet, vagy megbízhatatlan jelet ad, számtalan személyes példát tudok citálni” – nyomatékosította Klein, hozzátéve: szurkol Suhajda Szilárdnak, hogy a hosszú mászónap után mielőbb elérje (ha még nem érte el) a viszonylagos biztonságot jelentő Déli-nyerget, majd a völgy kínálta megérdemelt pihenést. 

A nyitóképen: Suhajda Szilárd. Fotó: Facebook/Suhajda Szilárd

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2023. május 26. 09:57
Micsoda felhajtás! Most aztán elemében van a bulvár, összehordhat tücsköt-bogarat. Arról senki sem ír, mi a faszt keres ott ez az ember, mit és kinek akar bizonyítani? Arról pedig még mélyebb a hallgatás, mennyibe is kerül a "produkció", kik és miből állják a költségeket?
Brandon the great Negro
2023. május 26. 09:04
Ez valami új celebműsor?
Senki Alfonz
2023. május 25. 20:49
Az is nagy teljesítmény, hogy legalább 30 éven át minden munkanap reggel fél hatkor belép a kormos vasgyári kapun dolgozni, ahonnan csak kettő után vánszorog ki! De ő legalább eltartja a családját!!!!!!!!!!!
Zsibek Zsoli
2023. május 25. 16:51
Újabb magyar siker...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!