A klubjánál optimisták, kényszeríteni semmilyen módon nem tudják, de nem hátrálnak ki Milák Kristóf mögül

2023. november 22. 13:22

Komoly uszodai tréningjei ugyan nincsenek, de a konditerembe lejár.

2023. november 22. 13:22
MILÁK Kristóf

A magyar úszósport állócsillaga, Milák Kristóf egyelőre főleg szárazföldön készül a 2024-es ötkarikás játékokra. Jelenleg sok a tisztázatlan kérdés a sztár körül – nyolc hónappal a párizsi olimpia előtt...

„Kristóf úgy látja, még mindig nincs késő, megfelelő formába kerülhet a párizsi versenyekre. És mivel bízom benne, én is így látom” – fogalmazott a Sportálnak adott interjújában Milák Kristóf klubjának, a Budapesti Honvédnak az ügyvezető elnöke Gergely István.

„Egyrészt Kristóf nem tűnt el, tudjuk hol van, mit csinál, tehát a klub ilyen szempontból nincs bizonytalanságban tartva. Másfelől tisztázzuk, hogy

egy sportolói szerződés nem olyan, mint mondjuk egy hivatalnok munkaszerződése, sokkal több minden »belefér«.

Azt meg, hogy megdolgozik-e a fizetéséért, nem mások hivatottak eldönteni! Azt meg ne felejtse el senki: mégis csak egy olimpiai, világ és Európa-bajnok, világcsúcstartó sportemberről beszélünk! – tette hozzá Gergely.

Ezt is ajánljuk a témában

Az úszó felkészülését az elmúlt időszakban „drámai dolog” befolyásolta, a rendkívüli helyzet miatt egyelőre sok a találgatás a folytatást illetően.

„Tény: kényszeríteni semmilyen módon nem tudom az úszásra. Ez csakis az ő döntése lehet. De még egyszer, hadd erősítsem meg, egyelőre ott tartok: bízom abban, hogy fel akar, és fel tud készülni az olimpiára, úgy, hogy ott a hírnevéhez méltóan szerepeljen” – hangsúlyozta a sportvezető.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: MTI/Derencsényi István

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stego
2023. november 23. 11:45
El kell engedni. Nem ő az első tehetség, aki süllyesztőben végzi.
Búvár Kund
2023. november 22. 19:59
Ha nem készül, akkor remélem az ösztöndíjat sem utalják neki, amit az olimpiai felkészülésre kap. Mondom ezt tényleg Milák fanatikusként. Sztem ez az olimpia "elúszott". Nem a várhatóan rövid felkészülési idő miatt, hanem a hosszú leállásért.
KBA98
2023. november 22. 19:16
Miért vegzálják? Miért nem hagyják békén?
need-info
2023. november 22. 17:05
Az utolsó dobása következhet. Hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!