Brutális ámokfutás egy belgrádi általános iskolában: több diák is meghalt

2023. május 03. 11:57

Életét vesztette egy biztonsági őr és egy tanár is, miután egy hetedikes diák lövöldözni kezdett.

2023. május 03. 11:57
null

A szerbiai belügyminisztérium közleménye szerint a 14 éves fiú nem sokkal a tanítás kezdete után lőtt rá a gyanú szerint édesapja pisztolyával a diákokra, a tanárokra és az iskola biztonsági személyzetére. A rendőrök elfogták, a lövöldözés indítéka még ismeretlen.

A biztonsági őr és a tanárnő halálának hírét a rendőrség egyelőre nem erősítette meg. A fiatalkorú elkövető egyik osztálytársának édesapja az N1 regionális hírtelevízió belgrádi irodájának nyilatkozva mondta el, hogy

a lánya kiszaladt a teremből, amikor az egyébként eminens tanuló osztálytársa kifejezéstelen arccal lövöldözni kezdett a történelemórát tartó tanárra és a többi diákra. 

A kórházi tájékoztatás szerint a sebesülteket ellátták, egyikük még életveszélyes állapotban van. A becslések szerint a kilencvenes évek délszláv háborúi után rengeteg fegyver maradt a civil lakosságnál is, Szerbiában száz lakosra átlagosan 40 lőfegyver jut. Az iskolai lövöldözések viszont nagyon ritkák az országban.

A Sky News tájékoztatása szerint már nyolc diák életét vesztette a Vladislav Ribnikar általános iskolában történt támadás során.

Nyitókép: Oliver Bunic / AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. május 03. 17:26
Orbán haverjai a szerbek meg az oroszok, meg a terroristák.
Ronon
2023. május 03. 17:12
Legyen végre már BÉKE! Szerbiában is.
Odone Ricci
2023. május 03. 16:40
A gyerekek naponta látják -hallják a TV-hiradókban, mely városokban, óvodákban, iskolákban, egyetemeken történt ugyanaz az Óperenciás tengeren túl, ahol már metáldetektorral ellenőriznek a táskákat is megmatatva, úgy mennek a diákok iskolába. A kollegiumokba is csak az un. "badgettel" lehet bemenni . Ez lesz Európában is, ha mindent hűen követünk, ami ott történik.
urga
2023. május 03. 16:04
Felfoghatatlan. Nagyon sajnálom az áldozatokat és az érintett családokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!