Iszlamista indíttatású, kifejezetten a csapatot célzó lehetett a dortmundi támadás

2017. április 12. 10:54

A kedd esti dortmundi robbantások helyszínének közelében találtak egy levelet, ami alapján a hatóságok azt állítják: iszlamista indíttatású, a focicsapatot célzó lehetett a robbantásos támadás.

2017. április 12. 10:54

A német rendőrség a helyszín közelében talált levél alapján azt feltételezi, hogy a Borussia Dortmund labdarúgócsapata volt a célpontja a kedd esti robbantásoknak a dortmundi szállodánál, ahonnan a csapat autóbusza éppen elindult az AS Monaco elleni BL-mérkőzésre. A dortmundi rendőrfőkapitány, Gregor Lange azt közölte: azt feltételezik, hogy célzott támadás érte a Borussia Dortmund csapatát. Ezért azonnal aktiválták a vészhelyzeti tervet, a teljes rendőri állományt készültségbe helyezték.

Sandra Luecke államügyész, a folyamatban lévő nyomozás jelen szakaszában nem adott tájékoztatást a robbantások közelében talált levél további tartalmáról. Annyit mondott csak kedden este, hogy annak hitelességét vizsgálják. Ez meg is történt azóta.

A német rendőrség szerdán már azt közölte: a levél alapján iszlamista indíttatású lehetett a támadás.

A támadás miatt elhalasztott keddi Dortmund-Monaco Bajnokok Ligája negyeddöntőt szerdán este pótolják.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimfak
2017. április 12. 13:29
Értelmes ember számára felfoghatatlan a migránspárti politika. Nem tudom, hogy hány embernek kell meghalnia, vagy rettegésben élnie, hogy ezt Orbán Viktoron kívül más is belássa. A tragédiát csak fokozza, hogy kedves egyetemistáink szintén nem fognak fel semmit az egészből. Kimennek brahiból az utcára, de fogalmuk sincs arról, hogy mennyire ártalmasak. Amikor egy anarchista provokátor kiszabadításán fáradoznak , eszükbe jut-e a történelem órán tanultak.
vigyor
2017. április 12. 13:12
Nahát...pedig én tényleg azt gondoltam, hogy egy elégedetlen foci huligán vagy egy kirúgott alkalmazott volt. Komolyan! Azt hittem ez végre nem vallási, hanem sima idiótás robbantás volt. Erre tessék. Hiába adom meg a lehetőséget a végén csak kiderül, hogy a béke vallása nyakig benne van.
yanoo
2017. április 12. 11:00
Jolly véleménye: 10 "Kíváncsi vagyok ez is orosz volt-e, mint a múlt szombati norvég "menedékkérő": https://444.hu/2017/04/10/egy-.. bár ez úgy tűnik nem merénylet volt, hanem valami baleset"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!