Őssejtbeültetéssel próbálnak javítani a német világsztár állapotán

2020. június 10. 15:28

A hétszeres világbajnok autóversenyző 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben.

2020. június 10. 15:28

Újabb orvosi beavatkozás előtt áll Michael Schumacher: a Forma-1 legeredményesebb versenyzőjének állapotán őssejt-beültetéssel próbálnak javítani – tudatta a grandpx.news szakportál.

A hétszeres világbajnok német ex-pilóta ügyében megszólaló francia szívsebész professzor, Philippe Menasché, aki állítólag már tavaly is kezelte Schumachert, tömören ennyit mondott: „Az a cél, hogy regeneráljuk Michael idegrendszerét.” Nicola Acciari olasz idegsebész arról is beszélt, hogy Schumacher izomsorvadásban és csontritkulásban szenved: „Az elmúlt húsz évben a tudomány óriásit lépett előre az őssejttel való gyógyítás területén. Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy továbbra is nagyon keveset tudunk az emberi agyról. Ennél fogva nem lehet tudni, hogy a mostani beavatkozás milyen eredménnyel jár.”

Az 51 éves Schumacher 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Jelenleg genfi otthonában ápolják, állapotáról a család a rehabilitáció kezdete óta nem oszt meg információt a sajtóval.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alacsony-a-kerites
2020. június 12. 01:47
Sajnálom, hogy ez történt vele. Szívesen hallgattam volna szakértőként vagy kommentárként a versenyek alatt. (Viszonylag jól beszélek németül.)
KötőDániell
2020. június 11. 20:46
Én abszolút azt gondolom hogy nem az Ember feladata meghatározni, hogy ki mikor haljon meg. De amikor a nagyon progresszívek eutanáziát gyakorolnak az öregeken, betegeken és mindenkin aki úgy kívánja, akkor vajon Michaelnél miért erőltetik a minden áron kezelést? Persze, kezeljék csak, de akkor a többiek is kapjanak kezelést
Jack Reynor
2020. június 11. 14:12
izmai már rég nincsenek ez a növényi szintű vegetatív életben tartás nem túl pozitív oldala az orvostudománynak
apika2
2020. június 11. 10:46
Nagyon sajnálom, pedig versenyzőként csak az utolsó éveiben szurkoltam neki. De kizárt bármiféle javulás. Azóta csonttá soványodhatott, és teljesen leépülhetett még a kezdeti katasztrofális állapothoz képest is. Nincs az az őssejt, ami a kezdeti agysérülést kijavítaná a mai szinten... Talán egy évszázad múlva. Anno ha jól emlékszem Csókay András is nyilatkozott, hogy ha nem tudják felébreszteni, csak stabilan tartani az állapotát, az tulajdonképpen a teendőket leszűkíti az életben tartásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!