A németek még nem tudják, letérdelnek-e a Wembleyben

2021. június 28. 18:27

Mi is kiállunk az olyan értékek mellett, mint a nyitottság, a sokszínűség és elítéljük az erőszak, a diszkrimináció és a rasszizmus minden formáját – mondta Manuel Neuer.

2021. június 28. 18:27
null

Manuel Neuer, a német labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a keddi angolok elleni Eb-nyolcaddöntő előtt interjút adott a Kickernek, melyben arról is beszélt, jó érzésekkel várja a találkozót – írja az Index.

A kapus a mieink elleni találkozóról azt mondta: „Természetesen győzni szerettünk volna Magyarország ellen, de Franciaországnak és Portugáliának is meggyűlt a baja a magyarokkal. 

Morális győztesnek érezzük magunkat,

kétszer is visszajöttünk a meccsbe és továbbjutottunk. Most olyan ellenfelünk lesz, aki szintén futballozni akar, nagyobb teret ad nekünk, mint a magyarok. Különleges Anglia ellen a Wembleyben pályára lépni, nekem sem volt még rá alkalmam.”

Neuer azt is elmondta, hogy a keddi mérkőzésen is szivárványos karszalagban lép pályára, azt viszont egyelőre nem tudja, hogy letérdelnek-e a kezdő sípszó előtt.

„Alapvetően nagyon jónak tartjuk az akciót angol válogatottól és a Premier League-csapatoktól. Erre nem láttunk még példát a Bundesligában és a német válogatottban. Beszélni fogunk róla a csapaton belül. Mi is kiállunk az olyan értékek mellett, mint a nyitottság, a sokszínűség és elítéljük az erőszak, a diszkrimináció és a rasszizmus minden formáját. Az emberi jogok mellett állunk” – mondta a német kapitány.

Kép forrása: FEDERICO GAMBARINI / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gy_Istvan
2021. június 30. 12:27
Lehet ha a taktikán agyaltak volna ennyit akkor továbbjutottak volna.
Jack
2021. június 29. 18:03
Letérdeltek. Tudtam hogy ez lesz.
brekker
2021. június 29. 15:24
Van valami mátrixos kimutatás, hogy ki melyik meccsen térdelt és melyiken nem?
kaltran
2021. június 29. 14:50
Térdeljetek le nyugodtan. És dugjátok is meg egymást...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!