Rasszista megjegyzések miatt nyomoz a rendőrség a kihagyott tizenegyesek kapcsán

2021. július 12. 07:47

Mindhárom hibázó angol játékos színes bőrű volt, így az elvesztett döntő után hamar megtalálták őket a kommentelők.

2021. július 12. 07:47
null

Amint arról korábban beszámoltunk, büntetőpárbaj után Olaszország nyerte az Eb-t vasárnap este. Anglia három tizenegyest is rontott: Marcus Rashford kapufát lőtt, Jadon Sancho és Bukayo Saka lövését pedig védte az olasz kapus. 

A hibázó játékosok mindegyike színes bőrű volt, így az elvesztett döntő miatti kesergésbe hamar rasszista kommentek keveredtek. Az ügyben a rendőrség nyomozást indított – írja a Guardian.

„Mindent megteszünk játékosaink támogatása érdekében” – közölte az angol labdarúgó-szövetség, „a lehető legszigorúbb büntetést kérve” a rasszista kijelentések megfogalmazóira. A rendőrség a Twitteren közölte, hogy az ilyen megnyilvánulások elfogadhatatlanok, és ezek miatt vizsgálatok indulnak.

 

Boris Johnson is megszólalt az üggyel kapcsolatban: „Ezek az angol játékosok megérdemlik, hogy hősként dicsérjük őket. Szégyelljék magukat a rasszista kommentelők.”

 

Kép forrása: FACUNDO ARRIZABALAGA / POOL / AFP

Összesen 221 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2021. július 13. 14:39
Nyugi a kommentek miatt hagyták ki a büntetőket. Viszont a rendezésbeli hiányosságok miatt sem fog az angol szövetség zárt kapus büntetést kapni. Hiszen mint az ország maga, ezek is elszigetelt esetek.
Reszelő Aladár
2021. július 13. 14:39
Nyugi a kommentek miatt hagyták ki a büntetőket. Viszont a rendezésbeli hiányosságok miatt sem fog az angol szövetség zárt kapus büntetést kapni. Hiszen mint az ország maga, ezek is elszigetelt esetek.
Amondó
2021. július 13. 09:43
A topcsapatoknál is tombol a rasszizmus. Általános vélekedés szerint a legtöbb kapus intellgensebb, mint az előtte szaladgáló 10 mezőnyjátékos együttvéve. (Pl. Gulácsi is matematika versenyeket nyert.) Eközben azt látjuk, hogy a tejeskávétól az feketerigóig színpompázó focisták mögött, a gólvonalon - borzalom! - észak-európai kinézetűek merészelik kivédeni a 11-eseket. Ez RASSZIZMUS! Ez FASIZMUS! Ez nem nehet így tovább! Kötelezni kellene a klubokat színes kapusok tartására. A feleslegessé váló übermensch hálóőröket pedig labdaszedőként lehetne alkalmazni, akik térden állva gurítják a labdát a pályára, a haladó bőrszínű játékosokhoz. https://rasszizmusagolvonalon.blog.hu/2018/07/29/rasszizmus_a_golvonalon_206
madárinfluencer
2021. július 13. 08:14
Niedermüller Péter vajon milyen nemzetiségű szeretett volna lenni vasárnap este?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!