CNN: Anglia játékosait faji alapú abúzus érte Magyarországon

2021. szeptember 06. 10:09

Mint a portál tájékoztat, az ITV riportere, Gabriel Clarke is jelen volt a Puskás Arénában, és állítása szerint hallotta is a Raheem Sterling és Jude Bellingham felé irányuló majomhangokat.

2021. szeptember 06. 10:09
null

Anglia egyes játékosait faji alapon bántalmazták a magyar szurkolók az angol csapat 4-0-s világbajnoki selejtezős győzelme során – adta hírül a CNN pénteken. Mint a portál tájékoztat, az ITV riportere, Gabriel Clarke is jelen volt a Puskás Arénában, és állítása szerint hallotta is Raheem Sterling és Jude Bellingham (játékosok) felé irányuló majomhangokat.

A CNN kiemelte azt is, hogy korábban az UEFA arra kötelezte Magyarországot, hogy a szurkolók diszkriminatív viselkedése miatt a következő három hazai meccsét zárt ajtók mögött játssza, de ezt még nem hajtották végre, mivel a világbajnoki selejtezők a FIFA joghatósága alá tartoznak.

annak biztosítása érdekében, hogy az efféle gyalázatos magatartást végleg felszámolják a játékból” – idézte a cikk Boris Johnsont, az Egyesült Királyság miniszterelnökének Twitter-üzenetét.

A cikk kitért arra is, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség, a játékosok és a vezetőedző is erős kommunikációs kampányt folytattak a mérkőzés előtt arra vonatkozóan, hogy felszólítsák a szurkolókat: kerüljék el a rasszista, idegengyűlölő viselkedést a válogatott minden mérkőzésén.

Az eredeti, angol nyelvű cikket ide kattintva olvashatja el.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pista6
2021. szeptember 07. 18:35
Szégyen amit az uefa és a fifa művel. Eszik a soros kenyeret becsületesen.
Naggy
2021. szeptember 07. 09:47
Ez a kép is bejárta a világot: https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/9mbktkpTURBXy9lODE5MTY0ZmNmNDc4YTJjZTYzNDg2MDZmODkzOTcwZS5qcGeRlQLNAtkAwsM
kbs_real
2021. szeptember 07. 00:08
Mi az az ITV, hogy a CNN hivatkozza?
Bűbájos Küsmödy
2021. szeptember 06. 22:36
Eleddig úgy tudtam a bagoly huhog, a majom makog! Vagy újabban néger szinonímája a bagoly??? (Kérem az "újbeszél" szótárt!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!