Bocsánatkérésre kényszerült a finn miniszterelnöknő egy buli miatt

2021. december 07. 22:40

Elismerte, hogy hibázott.

2021. december 07. 22:40
null

Bocsánatot kért Sanna Marin finn miniszterelnök, amiért elment bulizni azt követően, hogy koronavírusos beteggel érintkezett – közölte az Euronews. A politikust többen bírálták tette miatt. Finnországban a beoltott lakosok pozitív teszt esetén sem kötelesek karanténban vonulni, mindössze javasolják nekik a társadalmi érintkezés kerülését és a tesztelést.

Marin Pekka Haavisto külügyminiszterrel került közvetlen kapcsolatba, akinek másnap lett pozitív a koronavírus-tesztje. A finn miniszterelnök közölte, minderről csak akkor szerzett tudomást, amikor a férjével és barátaival elmentek bulizni. A 36 éves politikus, aki eddig két oltást kapott, először azzal védekezett, hogy államtitkára tanácsát követte.

Később azonban bocsánatot kért tévedéséért, és elismerte, hogy ellenőriznie kellett volna, milyen javaslatokat küldtek neki. A miniszterelnököt azóta tesztelték, az eredménye negatív lett. Kritikusai szerint Marinnak példát kellett volna mutatnia Finnországnak, és önként kellett volna elhagynia a szórakozóhelyet, amint tudomást szerzett róla, hogy koronavírusos személlyel volt közvetlen kapcsolatban.

Borítókép: MTI/EPA/Reuters pool/Johanna Geron

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uppsala
2021. december 08. 16:28
A helsinki Hufvudstadsbladet, egy jobboldali, konzervatív újság így ír ma az esetről: "Minden korábbi államminiszter követett el hibákat, és a jövőbeliek is hibáznak majd. Ez az emberiség jele, amit érdemes megvédeni." Milyen hatalmas (és kínos) különbség egy finn és az itteni kommentek között!
zara
2021. december 08. 15:55
'A 36 éves politikus' egy bábu a sok társával együtt... a covid hisztéria meg szinház hülyegyerekeknek, és igen halnak meg emberek, különben nem működne a terv....
fatman
2021. december 08. 15:19
ezzel a csajjal én is szívesen buliznék... maszk ill. gumi nélkül is... :-OOO
zrx8
2021. december 08. 13:47
És ez a liba a képen a szobálánya ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!