Ez marad Michael Schumacher szülőfalujából

2023. április 06. 19:39

A most 12 lakost számláló Kerpen-Manheim területén 2029-től szénbányát működtetnek majd.

2023. április 06. 19:39
null

Jövőre ledózerolják Michael Schumacher szülőfaluját, a most 12 lakost számláló Kerpen-Manheim területén ugyanis 2029-től szénbányát működtetnek majd – írta meg a Nemzeti Sport.

A hétszeres F1-es világbajnok Kerpenben született. Gyermekkorában is itt élt, sőt az apja által itt üzemeltetett gokartpályán tanult meg versenyezni.

A lap tájékoztatott róla, hogy a falu ma már szinte teljesen elhagyatott, és 2024-ben három kivétellel minden épületet ledózerolnak, annak érdekében, hogy öt évvel később megkezdődjön a bányászat.

Csupán a gokartpálya, a Schumacher család háza és a falu két éve felújított temploma marad meg.

A Forma–1 legendája decemberében síbalesetben súlyos sérüléseket szenvedett, azt követően a nyilvánosságtól elzárva él.

***

Nyitókép: HENNING KAISER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silences
2023. április 07. 21:46
Szánalmasok vagytok... egy 30-40éve elhagyott faluról beszéltek, aminek nincs jövője... Azért mert egy híres ember született itt, azért nem kell mesterségesen itt életben tartani egy települést - főleg hogy nem itt ért el sikereket Schumi. Amúgy meg hányok már ettől a NER dumáktól.. az erőltetett újságírástól, amelynek "írói" zero képesítéssel nem rendelkeznek, helyesírásilag nullák. Átfordítanak magyarra pár hírt, azokat is saját NER szájízük szerint alakítják. Miért kell mindenbe ellenséget, rosszat látni ?! Soros miatt rombolják le..meg migráns hordák tapossák el a germán keresztények városait- NAAA NEEE ! D. Trump is egy pornósztár miatt és a SOROS által írányított bírák miatt kerül börtönbe.. Nálam meg TRUMP egy öntelt pöcs, aki azt hitte bármit tehet.. mert gazdag.. mert elnök.. 3 eljárás folyik ellene.. a pornós csajos a legkisebb ügy Egyszerűsítve .. Trump lefizetett egy pornós ribancot, ne derüljön ki hogy szexeltek.. EZ HÍVJÁK VESZTEGETÉSNEK.. hogy a pénzt elkönyvelték kampányköltségnek... amivel nem lehet befolyásolni a választás eredményét.. Bűncselekmény.. nem szabálysértés.. ez nem tilosban parkolás. 34 hamis bejegyzést találtak az üzleti nyilvántartásokban, többek között azt a 130 ezer dolláros kifizetést
luxusbatar
2023. április 07. 09:08
Nem is csodálom, hogy kell a szén. Jelen pillanatban se a szél nem fúj, se a nap nem süt. Dübörögnek a szénerőművek. https://app.electricitymaps.com/zone/DE A zöld németország: 550 (gCO2eq/kWh) Magyarország: 304 (gCO2eq/kWh) És ezek oktatnak ki bennünket? Az itthoni zöldek miért nem a németeknél tiltakoznak?
TAVIROZSA
2023. április 07. 07:57
Képmutatásisztán, az egykori Németország területén rombolódik, egyben az európai értékek füstölgő szimbóluma...
Akitlosz
2023. április 07. 03:09
"A Forma–1 legendája decemberében síbalesetben súlyos sérüléseket szenvedett," Már megint? Hát semmit nem tanult az előző balesetéből?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!