Magyar fellépő a BL-döntőn

2023. június 06. 13:54

Magyar zongoraművész nyitja meg a BL-döntőt.

2023. június 06. 13:54
null

A magyar zongoravirtuóz, György Ádám nyitja meg a Bajnokok Ligája döntőjét szombat este az isztambuli Atatürk Stadionban. A Liszt Ferenc-díjas művész saját átiratában adja elő a Bajnokok Ligája himnuszát a játékosok pályára lépésekor, közvetlenül a mérkőzés kezdetét jelző sípszó előtt.

György Ádám, a Carnegie Hall rendszeres fellépője New Yorkban, korunk nemzetközileg egyik legismertebb magyar művésze, a New York-i Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny alapítója és művészeti igazgatója, amelyen keresztül évről évre milliók ismerhetik meg Liszt Ferenc művészetét.

A György Ádám által vezetett Liszt Fesztivál pedig a világ legnagyobb külföldi Liszt-ünnepévé vált.

György Ádám zongorajátékával és improvizációival több mint két évtizede koncertezik az Egyesült Államokban, Délkelet-Ázsiában, Japánban és Európa leghíresebb koncerttermeiben.

(Kép: MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hessami Ahmoud
2023. június 11. 15:26
Tessék lipsiiik! Itt érik be a Tao támogatás, egy magyar a BL döntőn. Sírjatok!
redhaven
2023. június 07. 12:36
Csodálatos dolog ez.
anna bolena
2023. június 07. 09:57
Hajrá, György Ádám, hajrá, Liszt Ferenc!
Frankie Bunn
2023. június 06. 21:10
Hajrá Fradi !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!