Eb 2020: Arnautovicot eltiltották a rasszista gólöröme miatt

2021. június 16. 17:05

Az osztrák támadó a következő csoportmeccsen, csütörtökön 21 órától nem léphet pályára a hollandok ellen.

2021. június 16. 17:05
null

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) egymeccses eltiltással sújtotta az osztrák válogatott támadóját, Marko Arnautovicot, mert a játékos rasszista, csúnya kifejezéseket használt az északmacedónok ellen 3–1-re megnyert csoportmérkőzésen, miután a végeredményt jelentő találatot megszerezte – írja a Nemzeti Sport.

Az osztrák válogatott apai ágon szerb származású támadója, Marko Arnautovic vállalhatatlan módját választotta az ünneplésnek, miután betalált a 25 százalékban albánok lakta Észak-Macedónia ellen: az említett kisebbséghez tartozó Ezgjan Alioszki irányába a „megb…m az albán anyátokat” mondatot kiabálta.

A sportportál szerint osztrák válogatott támadó a mérkőzés után bocsánatot kért Instagram-oldalán: „A játék hevében erős szavakat használtam” – fogalmazott, majd hozzátette: „Egy dolgot le szeretnék szögezni: nem vagyok rasszista. Vannak barátaim a világ szinte összes országából és a sokszínűség mellett állok. Mindenki, aki ismer, jól tudja ezt.”

Az eseményeket követően az Északmacedón Labdarúgó-szövetség hivatalos levélben fordult az UEFA-hoz, a lehető legsúlyosabb büntetést kérve. Az UEFA úgy határozott, hogy a támadó a következő csoportmeccsen, csütörtökön 21 órától nem léphet pályára a hollandok ellen.

Kép forrása: DANIEL MIHAILESCU / POOL / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ato boldizsár
2021. június 19. 23:17
Arnautovic, elmehetsz a megalkuvó szerb kurva anyádba (apádba). Az albánt szidod, de aztán fülde-farkad behúzva sietsz meakulpázni, hogy nem vagy rasszista és a sokszínűség az meg aztán mindenek felett.. Hányadék.
Nehidd El
2021. június 19. 23:16
Most már csak azt szeretném megtudni, hogy mi volt ebben a rasszizmus.
luzitanxaver
2021. június 19. 23:16
Abban azért az Oszmán Birodalom négy szabadságának is volt némi szerepe.
luzitanxaver
2021. június 19. 23:15
Az albán egy rassz? Én hülye meg eddig azt hittem, hogy az illíreknek fehér a bőrük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!