Olimpiai sztorik – az egész sportvilág a támogatásáról biztosította a visszalépő tornásznőt, Simone Bilest

2021. július 29. 10:37

Ez most másmilyen írás lesz, mint az eddigiek. Lényegében egy idézetgyűjtemény. De a téma nagyon fontos, és még sokat fogunk róla beszélni!

2021. július 29. 10:37
null

Maga a hír valószínűleg sok olvasónk számára ismert: Simone Biles négyszeres olimpiai bajnok egy rontás után visszalépett a női tornász csapat összetett döntőjétől, majd a női egyéni összetett finálétól is, mondván, nem bír el a rá nehezedő nyomással. 
 

Ez a téma valószínűleg még hosszú ideig lesz porondon, mi is fogunk foglalkozni vele itt, a Mandiner Sporton; nyitányként egy idézetcsokorral készültünk.

Mert túlzás nélkül mondhatjuk: az egész (sport)világ kiállt Simone Biles mellett.

Annak idején nagy port kavart, amikor kiderült, hogy Michael Phelps, az úszófenomén depresszióval küzd, és felesége rettegett attól, hogy egyszer önkezével vet véget az életének. Éppen ezért különösen nagy súlya van annak, hogy megszólalt ebben a témában:

Nagyon nagy teher van a vállunkon. Óriási kihívás, amikor minden fény rád szegeződik, és a világ minden elvárását rád zúdítják. Teljesen oké, ha nem vagy oké. Teljesen oké, hogy vannak fentek és lentek. Mindannyiunknak szükségünk van segítségre, amikor nehézségeken megyünk keresztül. Nekem is nehéz volt eljutnom oda, hogy segítséget kérjek. De én is azt éreztem, hogy nem bírok a rám pakolt terhekkel. Remélem, Simone esete sokak szemét felnyitja!

A korábbi amerikai first lady, Michelle Obama a Twitteren biztosította támogatásáról honfitársát:

Elég jó vagyok? Igen! Ezt mantrázom nap mint nap. Simone Bales, büszkék vagyunk Rád!

Paul Pogba már csak azért is autentikus személy, mert az Instagramon 46 millióan követik, vagyis tud egyet s mást arról, milyen nagy nyilvánosság előtt élni az életed sportolóként. Íme, a francia sztárfutballista Twitter-üzenete:

Egy pillanat, amely kétségbevonhatatlanul megmutatja Simone Biles erejét. Ha egészségről beszélünk, akkor mindig a fizikai részre koncentrálunk, de a mentális rész legalább ilyen fontos. Ha mindkettőre odafigyelsz, virágzó életed lesz!

Sylvester Turner, Houston (innen származik a tornász) polgármestere is üzent Bilesnak:

Csodálatos ember vagy. Ha soha többé nem versenyeznél, akkor is örökre Amerika és az egész világ bajnoka maradnál. Csak légy boldog – ez a legfontosabb!

Az amerika tornászcsapat többi tagja is kiállt Biles mellett – a korszellemnek megfelelően Instagramon. Jordan Chiles például ezt írta:

Sok minden eszembe jut. Mi mindenen mentünk keresztül, kezdve azzal, amikor szinte ok nélkül összekaptunk, meg amikor együtt nevettünk vicceken. A te segítséged is kellett ahhoz, hogy ismét szerelemre gyúljak a sport iránt. Nem tudom szavakba önteni, mennyire büszke vagyok Rád!

Szintén elgondolkodtatóak Sam Mikulak amerikai tornász sorai:

Úgy látom, azt teszi, ami a legjobb számára. Csodálatos látni, hogy van valaki, aki képes szembe menni a társadalmi elvárásokkal, és azt helyezi előtérbe, ami NEKI a legjobb. Felmész a Twitterre, és mindenki ilyeneket írogat: »Azt várom el tőle, hogy… Simone szépen szállítsa az érmeket egymás után...«

A brit tornászok részéről Max Whitlock biztosította támogatásáról Bilest: 

Újra és újra átlépted a határaidat. Pihenj, és szánj időt magadra!

És végül jöjjön a főszereplő meghatottságról árulkodó tweetje:

Az a túláradó szeretet és támogatás, amit kaptam, ráébresztett arra, hogy több vagyok annál, mint egy tornász, aki sikereket ér el. Ezt korábban sosem mertem volna elhinni.

Szívesen látjuk az Önök kommentjeit is ebben a témában, de mi is fogunk még foglalkozni a Biles-sztorival, annak a hátterével.

Nyitókép: Martin Bureau / AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2021. augusztus 01. 17:41
Gyengén megírt, köztudott triviagyűjtemény. A Mandi többet érdemel.
CyberG
2021. augusztus 01. 13:37
Ráadásul van egy "apró bökkenője" a sztorinak. Bilesnek van egy állítólagosan vele született betegsége, ami miatt igen komoly gyógyszereket szedet. Ezen gyógyszerek hatása többek között: - brutális önbizalom - tökéletes koncentráció - a félelem és kételyek tökéletes kizárása... - egy transzerű állapot elérése Ilyen szinten a tornászok 99% ugyanazt tudja a különbség köztük pontosan a fejbeli tényező. Felesleges magyarázni micsoda előnyökre tett szert ezen gyógyszerekkel... A mostani olimpián már nem szedheti ezeket a gyógyszereket, máris ugyanúgy megremeg a lába, izgul stb. mint a vetélytársainak... Eddig azt próbálták eladni a sajtóban, hogy Biles a "betegsége" ellenére ért fel a csúcsra, ezzel szemben most nyilvánvaló lett, amit orvosok és gyógyszerészek, sportszakemberek mondtak eddig is. Biles pontosan a gyógyszereinek köszönhetően lett ilyen sikeres. Biles azért vonult ki "sértődötten", mert érzi gyógyszer nélkül ez nem megy neki. Egyébként érdemes a Williams testvérek "betegségeit" ill. szedett gyógyszereit is megnézni, hasonló érdekességekre fog találni... De ma már az élsportolók röhejesen magas aránya "asztmás" stb.
Osztap Bender
2021. augusztus 01. 10:14
Gondolom, ha a nő albán nemzetiségű, semmiféle visszhangja nem lenne a dolognak. A "belpesti értelmiség" viszont óriásplakátot csinált belőle.
elbogumilo
2021. július 30. 20:56
https://youtu.be/33eCt8nR2xw
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!