Német, skót és spanyol ellenfelet kapott a Ferencváros

2021. augusztus 27. 12:53

A magyar bajnokcsapat a német Bayer Leverkusennel, a skót Celtic Glasgow-val és a spanyol Real Betisszel szerepel azonos négyesben.

2021. augusztus 27. 12:53
null

Nehéz csoportba került a Ferencváros a labdarúgó Európa-liga pénteki sorsolásán: a magyar bajnokcsapat a német Bayer Leverkusennel, a skót Celtic Glasgow-val és a spanyol Real Betisszel szerepel azonos négyesben.

A zöld-fehérek sorozatban harmadik alkalommal indulnak európai kupasorozat főtábláján, 2019-ben és idén az Európa-ligában, tavaly a Bajnokok Ligája csoportkörében voltak érdekeltek. A nyolc négycsapatos csoportból az elsők a nyolcaddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek a Bajnokok Ligájából érkező nyolc csoportharmadikkal találkoznak majd a 16 közé jutásért, onnantól pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a sorozat. A nemzetközi kupaszereplés a csoportharmadikok számára sem ér véget, ezek a csapatok ugyanis a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszába kerülnek át.

A csoportkör mérkőzéseit szeptember 16-án és 30-án, október 21-én, november 4-én és 25-én, valamint december 9-én rendezik.    A nyoni sorsoláson átadták az előző El-idény legjobbjának járó elismerést, amelyet Gerard Moreno, a győztes Villarreal futballistája kapott, aki 12 mérkőzésen 7 gólt és 5 gólpasszt jegyzett a sorozat legutóbbi kiírásában. Az Európa-liga győztese a következő idényben a Bajnokok Ligája főtábláján indulhat, az El-döntőt a hatszoros győztes Sevilla otthonában rendezik május 18-án.

(MTI)

Nyitókép:MTI/Illyés Tibor

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2022. január 11. 05:53
SOKSZOR vinnyognak LIBERÁLÉK, hogy a Fradiban mennyi magyar játszik! AZT gondolom, UKRAJNÁBAN senki nem tett szóvá a Sahtar Monacoban elért 2:1-es győzelme után, hogy CSAK egyetlen ukrán játszott az ukrán csapatban! NAHÁT nahát és hm....?
gyaloggos
2022. január 11. 05:52
DE! AZ öt pont NEM ELVÁRÁS ebben a csoportban, hanem a JÓ ESETBEN lehetséges kategória!
gyaloggos
2022. január 11. 05:52
JÓ esetben lehet 5 pont.
vip era
2022. január 11. 05:52
Még nem vett részt sportrendezvényen,se aktívan,se passzívan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!