Magyarország – Albánia 0-1 – ÉLŐ KÖZVETÍTÉS!

2021. október 09. 20:26

Életben maradás vagy halál? A Puskás Arénában 20.45-kor kezdődő vb-selejtezőn ez a kérdés a magyar válogatott számára.

2021. október 09. 20:26
null
Vámos Tamás

Hiszen ha sikerül visszavágnunk riválisunknak a történelmi vereségért (a legutóbbi, elbasani 1-0-s kudarc előtt öt győzelem és egy döntetlen volt a mérlegünk Albánia ellen) akkor megmarad az esélyünk, hogy az I-csoport második helyén végezzünk. Ne feledjük: egyenes ágon csupán a csoportelsők jutnak ki Katarba, a másodikak pedig pótselejtezőt játszanak a vb-részvételért. Ha esetleg valaki nem tudná:

tehát ha sorozatos bravúrok után Marco Rossi együttese kvalifikálná magát, 36 év után vehetnénk részt e seregszemlén.  

Ha viszont csupán döntetlen jönne össze (erre a variációra természetesen nem is gondolunk), akkor is elszáll minden esély, és elkezdhetjük építeni a csapatot a 2024-es Európa-bajnokságra. Halkan megjegyezzük: mostanában úgyis a kontinensbajnokság szokott inkább bejönni nekünk.   

A két csapat összeállítása:

 

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Kövessék élő közvetítésünket – percről percre!

1. perc A spanyol Carlos del Cerro Grande által vezetett, zárt kapus mérkőzést a magyar válogatott kezdi.

4. perc Egyfolytában a magyar válogatott térfelén a pattog a labda, szorongatnak az albánok.

A magyar válogatott kezdőcsapatából az 5 gólos védő, Willi Orbán a legeredményesebb!

10. perc Az Espanyol légiósa, Bare veszélyesnek tűnő lövését blokkolja Szalai Attila. 

15. perc Sok apró védekezési hibával bosszantja a magyar válogatott a szurkolókat - már ha lennének a lelátón...

16. perc Az első ígéretes magyar lehetőség: Nego beadását tisztázza bravúrosan Sallói elől Kumbulla.

20. perc Hasonló koreográfia: Nego Sallóit hozná helyzetbe, Ismajli közbeavatkozása után következik a mérkőzés első szöglete. Szoboszlai beadása semmi veszélyt nem jelent Berisha kapujára. 

Eléggé eseménytelen a mérkőzés, de mindent megbocsátunk, ha a meccs végén összejön egyetlen magyar gólocska!

26. perc Bare hiába tárogat, Schäfer fellökésért jár a magyar szabadrúgás, Szoboszlai beíveléséből nem lesz semmi, ám a beívelés után, Orbán fejesét követően Berisha a saját védőivel ütközik, Djimsiti állapota hordágyért kiált! Az Atalanta játékosa nem is tudja folytatni, helyére Frederic Veseli áll. 

33. perc Botka beadásszerű lövése elhal Berisha kezei között, majd nem sokkal később Sallai beadásának hárításával bizonyítja: jó formában van! 

S eljött a pillanat, hogy Hajdú B. Istvánt idézzük:

"Folyamatos, hiba nélküli, jó játékkal nem vádolható egyik csapat sem..."

42. perc Kedves ismerősünk, Myrto Uzuni ugrik ki teljesen egyedül, láthatóan lesről, de az új szabály szerint végig kell engedni az akcót, ám a Fradi légiósa kihagyja a helyzetet. Ekkor derül ki: jól láttuk, tényleg les volt...

3 perc lesz a hosszabbítás.

45+3. perc Botka ütemtelenül csúszik be Cekicinek, a Fradi védője sárga lapot kap, aki így nem léphet pályára a Wembley-ben. A szabadrúgásból szöglet lett, ezzel zárul az első félidő. 

46. perc Elkezdődik a második félidő rögtön egy magyar helyzettel: Nego-Botka összjáték után Sallói alig lő a rövid sarok mellé! 

51. perc Már megint az albánok támadnak többet - rengeteg hibával játszunk!

58. perc Na, most már legyen vége! Uzuni ezúttal nem lesről ugrik ki, lövését Gulácsi óriási bravúrral kivédi. A szöglet után Trashi tüzel, a bomba mintegy 36 centivel a magyar kapu fölött süvít el.

59. perc Sallói Dániel helyett a másik amerikai légiós, Schön Szabolcs lép pályára. 

62. perc Nego ugrik ki a bal szélen, Szoboszlai mellé durrant, kiderül, a Fehérvár játékosa már lesen volt.

64. perc Ismét megköszönhetjük Uzuninak: Trashi beadása után öt méterről fejeli a labdát Gulácsi kezei közé.  Ez már Edoardo Rejának is sok: lekapja a pályáról a Fradi játékosát.

71. perc Sallai Roland helyett a válogatottba visszatérő Vécsei Bálint, Nagy Ádám helyett Kleinheisler László a magyar válogatottban.

Szerencsénk sem volt... Fotó: MTI/Szigetvári Zsolt
Szerencsénk sem volt... Fotó: MTI/Szigetvári Zsolt
 

74. perc Szoboszlai szabadrúgása után a legnagyobb magyar helyzet marad ki: Orbán középre fejelt labdáját Szalai Attila a bal oldali kapufára talpalja. Az esetnél Berisha újra megsérül, de tudja folytatni.

75. perc Kezd magához térni a magyar válogatott: Kleinheisler "hazagurítását" könnyedén védi a felépült albán kapus. Jogos az óhaj: két selejtezőn hozzunk már össze legalább egy gólt Albánia ellen!

76. perc Nagy Zsolt lapos lövését védi a Fenerbahce kapusa, Szalai Attila csapattársa.

Albán gólöröm - magyar bánat... Fotó: MTI/Szigetvári Zsolt
Albán gólöröm - magyar bánat... Fotó: MTI/Szigetvári Zsolt

80. perc Itt a vég! A csereként beálló Armando Broja addig addig ügyeskedik, amíg Szalai és a létszámfölényben lévő magyar védők mellett eltolja a labdát a 16-oson belül, és kilövi a hosszú sarkot! Magyarország - Albánia 0-1!

83. perc Veszett fejsze? Nego helyett Hahn János, Botka helyett Lang Ádám a magyar válogatottban.

90+6. perc Vége a mérkőzésnek és a katari vb-álmoknak...

A mérkőzés előtt csak az volt biztos: a világranglista 40. helyezettje (Magyarország) és 66. helyezettje (Albánia) csap össze egymással. Az már az első félidőben látszott: a magyar válogatott képtelen nyomást helyezni ellenfelére, és ezt nem lehet a zárt kapukra fogni, hiszen emlékezhetünk rá: a pandémia alatt, a Nemzetek Ligájában éppen üres lelátók előtt nyerte halomra a meccseit a magyar válogatott, és végzett a csoportja élén. Sorsszerű: megint a találkozó hajrájában kaptunk gólt, és ezt a tényt már nem lehet a véletlen számlájára írni, hiszen ebben az évben - a San Marino elleni, idegenbeli mérkőzést kivéve - az összes találkozónkon bekövetkezett ez. Nincs mit tenni: el kell kezdeni a felkészülést nem csak a keddi, Anglia elleni idegenbeli találkozóra, hanem a - 2024-es németországi Európa-bajnokság selejtezőire is...   

  

Nyitókép: Fájdalmas vereség volt... Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

 

Összesen 267 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kis Helix
2022. augusztus 19. 15:11
Irigy vagy mi vénember? Te már azzal sem tudsz!
Sorted87
2022. április 25. 21:51
Szép volt fiúk! Igazi agyon fizetett suttyók vagytok! Igazi magyar stílus...
kispufi
2022. január 13. 23:12
Csupa bolsevik győzelem ez a mai nap.
BossN
2021. november 03. 14:13
Mert a liberálbolsevikok az albánoknak drukkolnak. Ceterum autem censeo Orbán Viktor Magyarország megmentője.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!