Szalai Ádám: Jöjjenek a fiatalok, akik már leráncigálják rólam a mezt!

2021. november 16. 15:41

Mint arról élő tudósításunkban beszámoltunk, labdarúgó-válogatottunk bravúros győzelmet aratott Varsóban. Összeállításunkban a 2-1-es magyar sikert hozó mérkőzés utáni nyilatkozatokból szemezgetünk.

2021. november 16. 15:41
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

"Minden labdáért megharcoltunk, és emelt fővel jöttünk le a pályáról"

Marco Rossi természetesen elégedett volt a látottakkal.

„Mindenek előtt gratulálok a válogatottnak, és most sajnáljuk igazán, hogy mindez így alakult. Tudjuk, hogy ha ennek a mérkőzésnek tétje lett volna, akkor biztos, hogy a hazaiaknál Robert Lewandowski is pályára lép, hiszen ő egy kulcsjátékos, extraklasszis. A lengyeleknek rajta kívül is rengeteg kiválóságuk van, nyerni is akartak ellenünk, nagyon motiváltak voltak. Ahogy mi, San Marino ellen, ők is győzelemmel szerettek volna elköszönni a szurkolóktól. Nagyon büszke vagyok a srácokra, hiszen megmutattuk, hogy néha nem a nagy nevek jelentik a különbséget, és döntik el a mérkőzéseket. Előfordul, hogy megfelelő hozzáállással, erőkifejtéssel, motivációval (még ha bizonyos kvalitások hiányoznak is belőlünk) képesek vagyunk arra, hogy elérjünk valamit. Nagyon fontos, hogy minden labdáért megharcoltunk, és emelt fővel jöttünk le a pályáról. A srácok bebizonyították, büszkék arra, hogy a magyar válogatott mezét viselhetik, és a hazájukért harcolhatnak. Abszolút motiváltak és magabiztosak voltunk annak ellenére, hogy rengeteg hiányzónk volt.

Aki pályára lépett a lengyelek ellen, a taktikai részt szinte tökéletesen megoldotta, a fiúk mindent úgy csináltak, ahogy azt a részletekig megterveztük.

A látott teljesítmény még inkább növeli a sajnálatunkat, hiszen a szeptemberi selejtezőket követően éppen azt hiányoltam, hogy a srácok nem követték a taktikai utasításokat.  Legjobban természetesen az Albánia elleni két mérkőzést bánjuk, hiszen e két vereség meghatározta a sorsunkat…”

A kapitány sem lehet maradéktalanul elégedett Fotó: MTI/Kovács Tamás
A kapitány sem lehet maradéktalanul elégedett Fotó: MTI/Kovács Tamás

A fiatalokról a következőket mondta el a szövetségi kapitány:

„Egy nemzeti válogatott nem egy klub, hanem egy ország csapata, éppen ezért felelősségteljesen, a jövőre is gondolnom kell. Nonszensz, hogy 32-33-35 éves játékosokat kell meghívjak, még akkor is, ha kiugró teljesítményt nyújtanak, de mellettük a fiataloknak is esélyt kell adni, és ha esetleg valaki még nem üti meg közülük a válogatott szintet, keresünk másokat”  

„Megfelelő hozzáállással és mentalitással nagyon sok hiányosság pótolható”

Szalai Ádám Varsóban is a kulcsjátékosok közé tartozott, ráadásul róla köztudott, hogy az öltözőben is óriási hatással van a csapattársakra.

„Nem volt egyszerű a helyzetünk, hiszen az Albánia elleni két, sikertelen mérkőzés után kellett nehéz ellenfelekkel szemben talpra állnunk. Nem vagyunk boldogok, hogy így alakult ez a selejtezősorozat, hiszen a céljaink és az álmunk az volt, hogy egy sikeres Eb után kijussunk a világbajnokságra. Le a kalappal a csapat előtt, hogy ebben a szituációban is ilyen mentalitással, ennyi hiányzóval is helytálltunk a telt házas, lengyelek elleni mérkőzésen. Nagyon sajnálom, hogy ennek a mérkőzésnek már nem volt tétje, hiszen látható, hogy milyen nagy lehetőségek vannak bennünk, ha egységes csapatként lépünk pályára. Aki jelenleg a magyar válogatott keret tagja, ha a többség nem is a topligákban játszik, kiemelkedő képességekkel rendelkezik, és

a lengyelek ellen látott hozzáállással, mentalitással, védekezéssel nagyon sok hiányosság pótolható.

A fiatalok, Gazdag Dániel, Kiss Tomi remekül szálltak be, Sajnálatos, hogy még mindig kevesen vagyunk, kevés fiatal dörömböl az ajtón, remélem, ez a jövőben változik majd, hiszen egyértelmű, hogy több tehetségre van szükség. Olyan fiatalokra, akik már leráncigálják rólam a mezt!”    

Dibusz Dénes a lengyelek ellen is a válogatott egyik legjobbja volt.

„Látszott, hogy mennyire motiváltak és szervezettek voltunk”

„Szerettünk volna azon az úton tovább haladni, ami a Wembley-ben elkezdődött, úgy érezzük, ott egy új fejezetet nyitottunk. Szépen fejeztük be az esztendőt, hiszen az utolsó két mérkőzésből szerzett hat ponttal kihoztuk a maximumot. Látszott a csapaton, hogy mennyire motiváltak és szervezettek voltunk, nagyon büszke vagyok a fiúkra, hogy egy tét nélküli mérkőzésen is ilyen odaadással és küzdőszellemmel játszottak. Szerencsére a cserejátékosok is lendítettek a játékunkon, gyorsabbak lettünk előre felé, voltak ígéretes megindulásaink, és a lengyelek egyenlítése után még egy helyzetet ki tudtunk használni”.  

Nyitókép: Szalai Ádám a testi épségét sem kímélte Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. november 18. 09:39
Tisztelet!
Ma is bukik a Zorbán...
2021. november 17. 12:19
Szerintem a két albán meccs Szalai hiányzása miatt alakult nulla pontra. Ő a csapat vezére, és a hiánya nem volt kompenzálható. Ez egyben a legnagyobb középtávú kockázat is a válogatottra nézve, hiszen Szalai már kiöregszik a csapatból.
Drazsé
2021. november 17. 11:34
Tényleg? Jönnek a fiatalok, tényleg: U21-es Eb-selejtező, B csoport, 6. forduló: Izrael-Magyarország 3-0
Hannibal
2021. november 17. 11:33
Biztos, hogy vannak ilyen fiatalok, de attól tartok egyelőre lányok lesznek Ádám... Bár ezért inkább irigyelnélek, mintsem sajnálnálak. :D De azért alakul ez: Schafer kifejezetten ígéretes, Schön sem rossz. Ádám posztján viszont egyelőre nincs alternatíva. Ez sajnos így van, de kell is oda, mert a két albán meccsen látszott is, hogy nem játszott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!