A Fradi telel az élen, Horváth Ferenc lovat szülne, a kiesés szélére sodródott az Újpest és a súlytalan MTK

2021. december 21. 00:13

A Ferencváros első helyén kívül nem sokan találták volna el, hogy is áll majd a tabella az utolsó őszi játéknapot követően. NB I-es visszatekintőnket olvashatják.

2021. december 21. 00:13
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A forduló a bajnok és a Honvéd retrórangadójával kezdődött, amelyről a Mandiner is tudósított, éppen ezért ezeken a hasábokon csak annyit: bár a hazai játékosok tisztességgel hajtottak, az FTC végül nem kis szerencsével nyert. A kispestiek csak azért nem kaptak meg egy büntetőt (Kovacevic egyértelműen lekönyökölte Pantelicset a 16-oson belül), mert előtte Lukics éppen hogy lesről lépett ki, de a VAR-szobas kiszúrta ezt. S amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, jött a szokásos Honvéd-baki (Lukas Klemenz forgolódott fölöslegesen a labda körül, ahelyett, hogy elrúgta volna), és a csereként a Fradi játékába lendületet hozó Szánthó Regő beadását Myrto Uzuni a hosszabbítás második percében értékesítette. Horváth Ferenc ezúttal sem tagadta meg magát, az állandó balszerencse-sorozat kapcsán tette föl a kérdést: „Mit csináljak, szüljek egy lovat?!”

az osztrák Kronen Zeitung kapta föl. A meccset egyébként már a helyszínen tekintette meg a zöld-fehérek új mestere, Sztanyiszlav Csercseszov; bár a csapat az élen telel, lesz elég dolga a szigorú mesternek...

A Paks a Hungária körúton állította vissza az „élet rendjét”: bár Bödéék az előző kilenc mérkőzésen csupán öt pontot gyűjtöttek, éppen a legjobbkor kászálódtak ki a hullámvölgyből: a duplázó és már 15 gólnál tartó Ádám Martin, az MTK mumusának számító, szintén két gólt szerző Szabó János, valamint a remek labdákat osztogató Bognár István és Böde Dániel vezérletével azután zilálták szét az MTK-t, hogy a hazaiak szereztek vezetést. A kékek mestere, Márton Gábor most már tudja: nagyon nehéz tavasz elé néznek, és sejtelmes nyilatkozatával arra is utalt: „nemcsak a pályán, azon kívül is elég súlytalanok vagyunk”

Bár a MOL Fehérvár csupán 1-0-ra győzött a Mezőkövesd ellen, mégis magabiztosnak mondható hazai siker született, az ősz egyik legjobb igazolásának bizonyuló, tizenegy bajnokin már kilenc találatnál járó Kenan Kodro góljával. Cseppet sem mellékesen: zsinórban az ötödik hazai mérkőzésüket nyerték meg Nikolicsék, de van egy rossz hírünk számukra:

tehát az előrelépéshez Székesfehérváron kívül is meggyőző játékot kellene nyújtani. Ami pedig a kövesdieket illeti: biztosak vagyunk benne, hogy Supka Attila tavasszal is remek munkát végez, így a gyengébb idénykezdet után nem lesznek kiesési gondjaik Cseriéknek.

Ha valaki mondjuk, a 2000-es évek elején azt mondja, hogy nem is kell hozzá túlságosan sok idő, és az NB I rangadóját a Kisvárda és a felcsúti Puskás Akadémia játssza majd, biztos, hogy körberöhögik. Pedig ez történt: vasárnap az NB I első és harmadik helyezettje csapott össze, s nem is játszottak rossz meccset! A Kisvárda szokás szerint harapott, az idegenben is rendkívül eredményes Puskás állta a sarat, és ahogy azt a fordulót beharangozó írásunkban is jeleztük, bejött: e párosításban ismét az idegenben szereplő csapat lehetett elégedettebb! A hazaiak ideiglenesen kinevezett szakvezetője, Erős Gábor pedig most bánhatja igazán, hogy nincs még meg a Pro-licences képesítése, hiszen mint azt Révész Attila sportigazgató elárulta, ha a tehetséges szakembernek meglennének a megfelelő papírjai, esze ágában sem lenne új szakvezető után nézni…

Joan Carrillo meglepődött csapata gyirmóti teljesítményén Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Joan Carrillo meglepődött csapata gyirmóti teljesítményén Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Gyirmót – Debrecen mérkőzésen egy senkinek nem jó döntetlen született, a győriek egyelőre nem tudják borítani a papírformát. Bár éppen a Loki mérte Simonékra a legsúlyosabb csapást ősszel (5-0 lett a végeredmény a Nagyerdőben), e meccsen kívül mindegyik vetélytársnak méltó ellenfelei voltak, sőt az Újpesten aratott diadalt még sokan a mai napig emlegetik, ám amíg nem tudnak sorozatban pontokat gyűjteni – nem sok jóra számíthatnak. A debreceniek közelmúltban kinevezett szakvezetője, Joan Carrilo éppen e mérkőzés után jelentette ki, hogy ez még nem az ő csapata; ez a nyilatkozat azért sántít kicsit, mert ezek szerint regnálása egyetlen győzelme, a Fradi elleni bravúr sem köthető még az ő személyéhez…  

A ZTE – Újpest mérkőzésről szintén részletesen tudósítottunk, így csak annyit tennénk még hozzá: éppen Waltner Róbert munkássága bizonyítja leginkább, hogy érdemes megbízni a fiatal, agilis, magyar szakemberekben, pláne, ha még kötödése is van a klubjához, hiszen a legmélyebb hullámvölgyből is képes kivezetni a csapatot. Az Újpest egy igen érdekes tavasz elé néz, hiszen bárki is lesz az új tulajdonos, bárhogy is áll össze az esetleges új szakmai stáb, a kiesés szele ismét legyintgeti a lilákat. Mint ahogy az utóbbi években már oly sokszor…     

Nyitókép: Világ, láss csodát! A forduló rangadóját a Kisvárda és a Puskás Akadémia vívta Fotó: MTI/Balázs Attila

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teklapavle
2021. december 25. 12:14
A Fradi telel a kiesettek listájának az élén. Magyarország jobban teljesít! Hahó, Viktor! Béremelés is jár majd a soha nem látott áremelkedésekhez, vagy csak stadionok meg kisvasutak?
zakar zoltán béla
2021. december 25. 12:14
a var szar a bírók meccseket nyernek szégyen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!