Ezekre a versenyekre lesz érdemes kimenni 2022-ben a Hungaroringre

2021. december 28. 14:53

Érdekesnek ígérkezik a jövő év a Hungaroring életében, hiszen gyakorlatilag mintegy két hónap alatt kell lezavarniuk az összes fontos nemzetközi versenysorozat programját. Feltehetően ez kicsit előrevetíti azt is, hogy augusztustól valóban érdemben is nekiállnak a külső résznek, és megújulhat a nézőtér, de ez még kicsit a jövő zenéje. Rangos eseményekben ugyanakkor nem lesz hiány, sőt lesz némi fejlődés is 2021-hez képest.

2021. december 28. 14:53
null

Vámosi Péter - a Racingline.hu szerzőjének írása a Mandiner Sporton

A koronavírus-járvány okozta korlátozások enyhítésének köszönhetően külföldiként PCR-teszttel, magyar állampolgárként pedig védettségi igazolvánnyal már lehetett járni komolyabb sporteseményekre is, így végre az idei Formula–1 sem zárt kapuk előtt zajlott hazánkban. Kronológiai sorrendben bemutatjuk, hogy mely eseményekre lesz érdemes kilátogatni Mogyoródra 2022-ben.

2022. június 10-12. Super Racing Fesztivál – WTCR + ETCR + ETRC

Nyár elején rögtön ütős program ígérkezik, hiszen régóta szeretné a magyar közönség egy pályán együtt látni a hazai motorsport kedvenceit.

Kiss Norbert, háromszoros Európa-bajnok kamionversenyzőnk a Révész Racing versenyzőjeként ráadásul győzelemre is esélyes. Michelisz Norbert, a túraautó-világkupa 2019-es győztese, valamint Tassi Attila is okozhatnak hasonló meglepetést, ahogy a Zengő Motorsport pilótái is.

Utóbbiak Nagy Dániel révén az elektromos túraautó sorozatban is érdekeltek, így mindenképp érdemes lesz mielőbb beszerezni a jegyeket az eseményre.

A WTCR-es Michelisz Norbert. Kaiser Erika / Racingline.hu
A WTCR-es Michelisz Norbert. Kaiser Erika / Racingline.hu

2022. június 17-19. Ferrari Challenge Europe

A vörös gépparipák kedvelői szintén júniusban menjenek a Hungaroringre. Néhány év kihagyás után tért vissza hazánkba a sorozat, amely inkább gentleman versenyzőkből áll, mintsem profi pilótákból. Olykor azonban eleget téve szponzori kötelezettségeiknek korábban már megfordultak a Formula–1-es csapat versenyzői is ezeken a hétvégéken, így járt nálunk Sebastian Vettel vagy Felipe Massa is, a Magyar Nagydíj hétvégéjén kívül. Jövőre ezen a hétvégén tartják meg a Kanadai Nagydíjat, így feltehetően ha ilyen terve lenne a Scuderiának, akkor Antonio Giovinazzi, vagy Robert Shwartzman demózhat majd nálunk.

2022. július 1-3. ELMS – 4 Hours of Hungaroring

Aki a sportautózás csúcsát szeretné látni nálunk, az 2010 és 2013 után most újra megteheti ezt. Ugyan csak az európai változatban induló csapatok szerepelnek négy órán át, de újra birtokba veszik a Hungaroringet.

Eddig szinte mindig volt F1-es versenyző a mezőnyben, ám az sem lehetetlen, hogy akár magyar versenyzőt láthassunk a pályán július első napjaiban...

2022. július 9-10. International GT Open + EuroFormula Open + Formula Regional European Championship by Alpine

Hatalmas bulinak ígérkezik ez a hétvége is, hiszen már évek óta jól működik együtt a versenysorozat és a magyar promóter. A Formula Regionalban indul Révész Levente azzal a csapattal, amely egykoron juniorként Max Verstappen otthona is volt, és megmérkőzhet például Juan Pablo Montoya Formula–1 felé tartó fiával.

Kamionverseny. Makai Gergely / MGR Images
Kamionverseny. Makai Gergely / MGR Images

2022. július 29-31. Formula–1 Magyar Nagydíj

Végül, de nem utolsósorban megérkezik a királykategória is, a betétfutamaival együtt. Fontos változás, hogy Porsche Szuperkupát nem rendeznek, viszont

visszatér a Formula–2 és a Formula–3 is,

ahol nevelik ugye az F1-es palántákat. Könnyen elképzelhető, hogy lesz a kifejezetten női formaautós széria, a W Series is, bár ez egyelőre csak találgatás, hivatalosan kiadott versenynaptár hiányában. 2021. december 31-ig mindenesetre érdemes elővételben megvásárolni a jegyeket, mert így kedvezményesebb.

 

 Nyitókép: Formula–1. Makai Gergely / MGR Images

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2021. december 30. 12:21
Küldjünk Grétának tiszteletjegyeket, de csak ha vonattal jön Budapestre.
Csakislovacska
2021. december 30. 10:17
Hurrá!A száguldó cirkusz az utolsó pillanatig roboghat,van pénz! Az univerzum meg az emberi hülyeség határtalan ugye? Mindennemű emberi jó értés és a józan ész alapján is régen be kellene tiltani ezt a foshalmazt! Ilyenkor nincs ökológiai lábnyom,bajuszkirály?!
Gabsimen
2021. december 29. 13:26
Azért az óriási szó, hogy egy nem számottevően jelentős gazdaságú országban ilyen magas rangú FIA versenyek sokasága jön. Lényegében a pályás versenyek szinte mindegyike képviselteti magát a Hungaroringen, ráadásul a királykategóriában is kezd klasszikussá válni a pálya. Nagyon meg kell ezt becsülni, ez óriási unikum a világban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!