Női kézilabda BL: a Fradi már az első félidőben eldöntötte a meccset – a másodikat felejtsük el…

2022. január 08. 20:15

A legrangosabb nemzetközi kupában a zöld-fehérek – ha nem is könnyen – de hozták a papírformát a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen.

2022. január 08. 20:15
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A Ferencváros-drukkerek örülhettek is meg nem is: a kedvencek a Kisvárda elleni 25-20-as sikerrel melegítettek a Bajnokok Ligájára, bár a bajnoki után Elek Gábor vezetőedző közel sem volt elégedett, sokat elárul a lelkiállapotáról, ha csak azt a mondatát idézzük, miszerint „ha Bíró Blanka nem nyújt ennyire kiemelkedő teljesítményt, könnyedén más végeredmény is születhetett volna. ..” Végül a három pont összejött, de a komplett csapat nem, hiszen betegség és sérülés miatt Csiszár-Szekeres Klárára, Angela Malesteinre, Alicia Stolléra, Julia Behnkére , Ballai Annára és a hosszabb ideje maródi Kovacsics Anikóra   nem számíthatott a szakmai stáb. Pedig a 1,5 hónapos BL-szünet után

hiszen az utolsó Bajnokok Ligája-meccsen vereséget szenvedtek a CSM Bucuresti otthonában. A rendkívül fiatal csapattal érkező montenegróiaknak is volt gondjuk elég, hiszen a koronavírus alaposan megtizedelte őket (az alapemberek közül Valerija Maszlova, Tatjana Brnovics és Nikolina Vukcsevics hiányzott), 17-18 éves tehetségekkel töltötték fel a keretet, nem véletlenül mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a vendégek vezetőedzője, a korábbi világklasszis Bojana Popovics, hogy ha még egy játékosuk megbetegszik, ki sem tudtak volna állni a mérkőzésre.

A találkozó gólzáporral kezdődött, hiszen 5-4-ig minden támadás eredményesen zárult, utána 6-4-re ellépett ugyan a Fradi, de ezt még ki tudták egyenlíteni a vendégek, ám után a 11-7-re ellépett a magyar csapat, különösen a német légiós, Emily Bölk gólerősségének, és a magára találó Bíró Blanka védéseinek köszönhetően. Az első játékrész végül 18-11-es hazai vezetéssel zárult, ezután joggal gondolhattuk, hogy a folytatás is hasonló lesz.

Ám ez nem így történt, kicsit az volt az ember érzése, hogy Klujberéket kicsit elaltatta a magabiztos vezetés, másrészt a gyengélkedő Anastasija Babovic helyére beálló francia klasszis, a korábban Székesfehérváron is szereplő kapus, Armelle Attingré lehúzta a rolót, a sikertelen kísérletek görcsössé tették a mieinket, ennek is volt köszönhető, hogy a montenegróiak egy 5-2-es etappal indították a második játékrészt.

Használt a fejmosás... Fotó: MTI/Kovács Tamás
Használt a fejmosás... Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nem véletlenül kért időt Elek Gábor vezetőedző, és a fejmosás mellett egy szerkezetváltásra is sor került: Szucsánszki Zita ismét bizonyította, hogy mennyire sokoldalú játékos, ezúttal beállósként nyújtott ebbe az időszakban átlagon felüli teljesítményt.  

A hosszú hajrá így ismét a Ferencvárosé volt, amely végül 26-22-re nyerte meg a mérkőzést, és mivel a csoportot vezető dán Esbjerg Rosztovban is győzni tudott (27-25), a magyar csapat feljött a második helyre.

A sok hiányzó kicsit átírta az erőviszonyokat, de a Ferencvárosnak a jövőben ügyelnie kell arra:

A lényeg: megvan az idei első Bajnokok Ligája-siker, amelyből feltétlenül építkezni lehet a bajnokságban és a BL-ben is!  

FTC-Rail Cargo Hungaria – Buducsnoszt Podgorica 26 - 22 (18 - 11)

Érd, 2000 néző. V: Backovic, Palackovic (szlovénok)

FTC: BÍRÓ B. – Kovács Anett 4, Klujber 5 (2), Grbics 2, Kisfaludy, BÖLK 8, Márton G. 1. Csere: Janurik (kapus), SZUCSÁNSZKI 3, Hársfalvi 2, Szöllősi-Zácsik 1, Tóth Nikolett, Ferenczy D.

Buducsnoszt: Babovics – N. BULATOVICS 6, A. Popovics 2, Csorovics, Kepic 2, Pletikoszics 3, I. Pavicsevics 5 (2). Csere: ATTINGRÉ, J. Kadovics (kapusok), I. Mitrovics, J. Vukcsevics 3 (2), N. Kadovics, Raznatovics, Marszenics 1.

Nyitókép: Néha a hajunk égnek állt, de a lényeg: megvan az idei első BL-siker! Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2022. január 09. 20:14
13 emberrel hozták a kötelezőt. Lesz ez még sokkal jobb is!
garabonciás
2022. január 09. 20:13
Magyar csapatok mindig felhozzák az ellenfelet, sajnos. Valahogy az marad ki, hogy ne érdekeljen senkit az eredmény, aki taktikázni kezd, keressen másik csapatot. MInden meccsen úgy kellene hajtani, mintha az ellenfél vezetne egy góllal, mert egyedül ez megy nagyon nekünk, a "tisztes vereség".
vip era
2022. január 09. 17:10
Kötelező győzelem,edző meccs kategória lett az egykor félelmetes Buducsnosztból.
Senki Alfonz
2022. január 09. 13:23
Hajrá Fradi!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!