A Nemzetközi Tekvandószövetség elvette Vlagyimir Putyin fekete övét

2022. március 02. 02:27

A Nemzetközi Tekvandószövetség megfosztotta Vlagyimir Putyin orosz elnököt tiszteletbeli fekete övétől az orosz-ukrán háború miatt.

2022. március 02. 02:27
null
Bánfalvi Szabolcs

A Nemzetközi Tekvandószövetség megvonta Vlagyimir Putyin kilencdanos fekete övét az Ukrajnában kialakult háború miatt. Az orosz elnök 2013-ban kapta az övét egy dél-koreai látogatás során, ekkor avatták a tekvandó nagymesterévé.

„A Nemzetközi Tekvandószövetség határozottan elítéli az ártatlan életek elleni brutális támadásokat Ukrajnában, amelyek szembemennek a Nemzetközi Tekvandószövetség szemléletével, amely szerint

valamint a Nemzetközi Tekvandószövetség tisztelet és tolerancia értékeivel.

Ennek kapcsán a Nemzetközi Tekvandószövetség úgy döntött,

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság melletti szolidaritás jegyében a tekvandó-világversenyeken nem lehet orosz vagy fehérorosz nemzeti zászlót kihelyezni vagy himnuszt lejátszani. A nemzetközi és az európai szövetség nem szervez és nem ismer el tekvandó-eseményeket Oroszországban és Fehéroroszországban.

A Nemzetközi Tekvandószövetség együttérez Ukrajna népével, és reméljük e háborúnak a békés és azonnali befejezését” – írta közleményében a Nemzetközi Tekvandószövetség a hivatalos honlapján.

Mint írtuk, február 27-én a Nemzetközi Cselgáncsszövetség felfüggesztette Putyin tiszteletbeli elnöki tisztségét és a sportág nagyköveti megbízását.

 

Nyitókép: Az elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz cselgáncsválogatott edzésén vesz részt Szocsiban 2019. február 14-én. MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Klimentyev

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegel
2022. május 02. 22:51
A sok barom, hogy usa mióta vakargatja ezt a pofozóládát pajszerral az nem számit??? Meg usa a natóval csak itt alant szerbeknél mit mivelt és a kutya se büntette meg érte??? KETTÖSMÉRCE A POLITIKÁBAN. kÁRPÁTALJÁT MEG ADJÁK VISSZA A MAGYAROKNAK ÉS NE BÁNTSÁK A KISEBBSÉGEKET A UKRÁNOK! mOST JK VAGYUNK MENEDÉKNEK UGYE???
Tiszafa
2022. május 02. 22:48
Magyarul a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kitiltotta Putyint a homokozóból. Szerintem Putyin pont leszarja őket. Az övét elvehetik, a tudását viszont nem.
lilla50
2022. március 05. 21:14
Nem küld csapatokat intézményesen a NATO Ukrajnába nincs más eszköz csak a civil bojkott minden szinten intézményesen az orosz gazdaság ellen üzletelés nincs , sportoló fogadás nincs , mert másként fegyveres támadás van 2008-ban Gruzia esetében ez már lejátszódott egyszer akkor Putyin győzött, mert a NATO akkor sem vállalta be a fegyveres harcot ésGruziában Putyin békefenntart Hát ha nem lesz hatékony a civil bojkott, akkor majd itt is békefenntart Ez az ok ez a tét
csoda
2022. március 05. 21:13
A teljes kommunikációs stratégiát az oroszok eltörléséhez a BLM biztosította. Az oroszok nyilvános térdepeltetését csak azért nem írták bele, mert azt maguknak szeretnék fenntartani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!