Keleti Ágnes csókkal köszönte meg legújabb állami kitüntetését!

2022. április 08. 13:18

A világ legidősebb olimpiai bajnoka szűk körben vette át az elismerést dr. Szabó Tündétől.

2022. április 08. 13:18
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Kisebb ünnepség helyszíne volt csütörtökön a magyar sport legendájának belvárosi lakása, ahova a sportért felelős államtitkár személyesen vitte el az egyik legrangosabb állami elismerést, a Magyar Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést.

A kiváló hangulatú, mintegy 40 perces találkozón Ági nénin és dr. Szabó Tündén kívül jelen volt a magyar sport legendájának fia, Rafael, házvezetőnője, Kati, az ápolója, Andrea, valamint az eseményre külön meghívott, hivatalos fotósok.  

Szabó Tünde az esemény kapcsán elmondta:

- Hihetetlen büszkeség számomra, hogy személyesen adhatom át minden idők legjobb magyar tornászának ezt a kitüntetést. Ági néni mindannyiunk példaképe, sok ezer gyermek miatta kezdett el sportolni. Fantasztikus, hogy 101 évesen is ennyire aktív,

Szívből gratulálok Ági néninek az elismeréshez és a példaértékű sportolói, edzői és tanári pályafutáshoz!

Keleti Ágnes meghatódva vette át az elismerést Fotó: Róth Tamás
Keleti Ágnes meghatódva vette át az elismerést Fotó: Róth Tamás

Keleti Ágnes az 1952-es, helsinki olimpián talajon lett aranyérmes, négy évvel később Melbourne-ben megvédte a címét, illetve győzött gerendán, felemás korláton és a kéziszercsapat tagjaként, az elsők között választották be 2004-ben a Nemzet Sportolói közé. A Keleti Ágnessel készült korábbi nagyinterjúnkat itt olvashatja.   

Nyitókép: Őszinte érzelmek egy igazi legendától Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. május 13. 22:57
Melyik nemzet sportolója ez a zsidó néni? Mert a net szerint a zsido nemzet tornasportját virágoztatja... Költői kérdés volt persze. Ez csak a szokásos zsidóseggnyalás a cuckoldkonzi mandineren. A magyar nem zsidó, a zsido nem magyar. A rabbik szerint sem.
HunCsz
2022. április 10. 22:30
Isten áldja meg jó egészséggel és energiával Ági nénit
Ólat a trolloknak
2022. április 08. 20:58
Az egész életfelfogása csodálni való. Nagy, nagyon nagy dolog egy olimpiai arany, de kevesen tudják, hogy Izraelben ő teremtette meg a tornasportot. Nem a versenysportot, hanem egyáltalán. Szó szerint a nulláról építette fel a sportágat, szervezte meg a képzést, és a tanárok edzők képzését.
redhaven
2022. április 08. 17:42
Isten éltesse erőben egészségben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!