A MOL Fehérvár helyrehozta a paksi bakit: kiütötte a Petrocubot!

2022. augusztus 05. 00:04

A tavalyi bajnokság negyedik helyezettje az azeri Qabala után a moldovai rivális ellen is remekelt hazai pályán, és már most készülhet a következő körre: a Vidit a német 1. FC Köln várja!

2022. augusztus 05. 00:04
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A fehérváriak a 144. nemzetközi kupamérkőzésükön már csak azért is a megnyugtató előny kiharcolására törekedtek a moldovai rivális ellen, mert a Pakson elszenvedett vereség után mindenképpen ki szerették volna engesztelni lelkes szurkolóikat.

A mérkőzés első említésre méltó eseményét a 17. percben éppen a hazai B-közép szolgáltatta: hangos „Nikó, Nikó!” felkiáltással a klub ikonját, Nikolics Nemanját éltették, akivel a vezetők a tavalyi szezon után nem hosszabbítottak szerződést. S nyilván nem volt véletlen az időzítés sem (17. perc...), hiszen Nikó mezszámát visszavonultatta a MOL Fehérvár…

Az ünnepi hangulatot a vendégek csapatkapitánya, Vladimir Ambros zavarta meg, aki nagy helyzetből, mintegy 18 méterről remekül csavart kapura, Kovács Dániel nem érte el a labdát, amely szerencsére a bal kapufa belső éléről kifelé pattant…

Előbb Loic Negót választották el a labdától igencsak gyanús körülmények között a vendégvédők a 16-oson belül, ám nem szabadult föl a Petrocub kapuja: Hangya Szilveszter beadása után addig ügyetlenkedtek a moldovai védők, amíg a labda Dárdai Palkó elé került, aki könnyedén passzolt az üres kapuba. MOL Fehérvár – Petrocub 1-0!  

A 22. percben pedig már meg is duplázta előnyét a Vidi: egy rossz hazaadásra Kenan Kodro csapott le, akit Cristian Avram csak szabálytalanul tudott elválasztani a labdától. Az izlandi Thorarinsson játékvezető sárgát adott a kapusnak, és természetesen a 11-es pontra mutatott: a lehetőséget értékesítette a spanyol-bosnyák légiós, igaz, Kodro lövését majdnem hárította a vendégek 29-ese, aki láthatóan jóvá szerette volna tenni a hibáját. MOL Fehérvár – Petrocub 2-0    

És még nem volt vége: bár a vendégek válogatott támadója, Ambros a következő percekben többször is igazolta, hogy valóban ő a Petrocub legjobbja, ám a 35. percben következett az első játékrész kegyelemdöfése. Dárdai a gól után gólpasszal jeleskedett: szögletből remekül ívelte Stopira felé a labdát, a zöld-foki-szigeteki légiós pedig bombafejessel vette be a rivális kapuját. MOL Fehérvár – Petrocub 3-0.

Ivan Petrjak jogos öröme: első nemzetközi kuoagólját szerezte! Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Ivan Petrjak jogos öröme: első nemzetközi kuoagólját szerezte! Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szünet után Kodro helyére Zivzivadze, míg Dárdai helyett Bamgboye állt be, s az első percekben leginkább a nigériai fiún lehetett látni: mindenképpen bizonyítani szeretné, hogy helye van a kezdőcsapatban. Remek elfutások, gólveszélyes lövések, fineszes megoldások jellemezték a játékát, nem is volt véletlen, hogy a 66. percben - Bumba átadása után - ő adta a gólpasszt, illetve helyesebb, ha azt írjuk: Petrjak el sem tudott ugrani a remek beadás elől. Mindenesetre az ukrán légiós öröme is érthető volt, hiszen bármilyen hihetetlen, ezt volt az első találata a nemzetközi kupaporondon! MOL Fehérvár – Petrocub 4-0!   

 S ha egy üzlet beindul: a mérkőzés vége előtt két perccel ismét Petrjak volt a főszereplő: Revenco koccintotta össze a lábát a büntetőterületen belül, és a 11-est Budu Zivzivadze végezte el, aki - ha nagy szerencsével is, de - értékesítette a büntetőt.

harmadik „őszi” kupameccsén harmadszor volt eredményes!  MOL Fehérvár – Petrocub 5-0!   

A lefújás után pedig biztosak lehetünk abban: a következő körben a MOL Fehérvár lesz az 1. FC Köln ellenfele. Nyilván ennek a Vidi-szurkolók is maximálisan örülnek, hozzátéve: jó lenne, ha a bajnokságban nem csúsznának be azok a fránya vereségek, és a kedvencek valóban meg tudnák szorongatni a Ferencvárost!       

Nyitókép MOL Fehérvár: ötös! Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. augusztus 05. 17:28
A győzelmekről egész oldalas címlapjelentés, a Felcsút zakójáról pedig három sor apró betű a hátsó oldalon? "Jobboldali" "újságírás" :D
nick89
2022. augusztus 05. 16:32
De ugye stadionépítés már nem lesz?
Bimm-bamm
2022. augusztus 05. 16:32
Pöcs
files32
2022. augusztus 05. 16:32
A csuti se mikor játszik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!