Gyenge játék, vereség, de a lényeg: a Ferencváros készülhet az Európa Liga-csoportmeccsekre!

2022. augusztus 25. 20:40

A magyar bajnok az első mérkőzést 4-0-ra nyerte meg, így nem forgott veszélyben a továbbjutása, de a lelkes írek ellen még így sem számított senki vereségre. A végén aztán jött a feketeleves...

2022. augusztus 25. 20:40
null

A két csapat a következő összeállításban fut ki a dublini Tallaght stadion gyepére, a mérkőzést a francia Franciois Letexier vezeti.

Shamrock Rovers: Mannus – Gannon, Hoare, Grace – Finn, O’Neill, Towell, Ferizaj, Kavanagh – Emakhu, Farrugia.

Ferencváros: Bogdán – Wingo, Knoester, Kovacevic, Civic – Esiti, Laidouni – Auzqui, Tokmac, Traoré – R. Mmaee.

Kövessék élő közvetítésünket!

VÉGE!

88. perc

S a két csere össze is hozza a vezetést. A szögletet Byrne íveli be, és a remekül beszálló Lyons bombaerős fejest küld a kapuba. A labda Bogdán lábai között kerül be... Shamrock Rovers - Ferencváros 1-0 

87. perc

Nem sokon múlt, hogy a Shamrock Rovers megszerezze a vezetést: Lyons remekül ugrik ki, lövését Bogdán óriási bravúrral védi. A kipattanót az írek szerzik meg, a támadás Marquinhos szabálytalanságával zárul, a brazil ígéretes helyzetben rúgja föl Lyonst. A szabadrúgás után a labda szögletre pattan.  

85. perc

Kovacevic bodicsekkeli Lyonst a  16-os előtt, szerencsére a szabadrúgásból nem lesz semmi. 

Nem a második számú kapuson, Bogdán Ádámon múlt a Ferencváros veresége Fotó: fradi.hu
Nem a második számú kapuson, Bogdán Ádámon múlt a Ferencváros veresége Fotó: fradi.hu

82. perc

Egy ír szöglet után Bogdán öklözi ki a labdát, egy lövés lepattan Marquinhosról, a labdával Mercier lódul meg, de átadásába kis híján elesik Boli... Ebben több volt! 

79. perc

Traoré helyett ifjabb Lisztes Krisztián a Ferencváros csapatában!

76. perc

Wingo harcias labdaszerzése után Boli szintén nem hagyja magát, betör a 16-oson belülre, lövése kipattan, éppen Marquinhos elé, akinek életerős lövése az egyik ír védőt találja telibe. 

74. perc

Feljött a Fradi! Civic beadása után Boli stukkolja visszafelé a labdát, de Traoré ollózása a kapu fölé száll. 

71. perc

Civic szögletét a szintén cserejátékos, Vécsei Bálint alig fejeli mellé. 

70. perc

A csereként beállt Marquinhos Mmaee-val adogat, a labda Laidouni elé kerül, aki a  tizenhatoson belül elesik, de nincs büntető. 

59. perc

A második félidő első Fradi-szögletét követően, egy Civic - Tokmac - Civic adogatás után a berobbanó Kovacevic elől húzza le a labdát a Shamrock rutinos kapusa. 

56. perc

Ryan Mmaee-nak a FTC - Shamrock viszonylatban semmi nem jön össze: a Groupama Arénában legalább három gólt szerezhetett volna, ezúttal pedig Traoré remek passzát vágja Mannusba... 

54. perc

Ezúttal egy hazai beívelés okoz bonyodalmat a Fradi védelmében, de Towell kapáslövése fölé száll. A második játékrészben jobbak az írek!

53. perc

Emokhut döngöli a földbe - ígéretes helyzetben - a nem élete meccsét játszó Esiti, Letexier bíró jól látja, hogy mindez a tizenhatoson kívül történt, de egy sárgát azért felmutat a nigériai Fradi-játékosnak. Kavangh lapos szabadrúgását Bogdán bravúrral kiüti, Emokhu beívelését is magabiztosan húzza le a magyar kapus. 

52. perc

Auzqui harcosan szerez meg egy labdát, talán fel is dönti az előtte álló védőt, a játékvezető nem fúj, de a kifutó Mannus fölszedi az argentin fiú elöl a labdát. 

50. perc

Eddig az íreknél van többet a labda a Fradi láthatóan tudatosan adja át a területet. De az UEFA-koefficiens-pontok miatt is szükség lenne minél több pontra és győzelemre!

A Shamrock Rovers ellépett a Ferencváros mellett... Fotó: m4sport/Facebook
A Shamrock Rovers ellépett a Ferencváros mellett... Fotó: m4sport/Facebook

SZÜNET UTÁN

Francois Letexier játékvezető sem élvezheti annyira a valóban nem túl színvonalas meccset, hiszen 44 perc 52 másodpercnél a sípjába fúj, és mutatja a játékosoknak: irány az öltöző!

45. perc

A szabadrúgást Civic végzi el, a robinsoni magányában érkező Ryan Mmaee életerős fejesét Mannus hatalmasat bravúrral védi.

44. perc

Towell lép oda Tokmacnak a kapujtól 22 méterre. Ezúttal nem marad el a sárga lap.

43. perc

Az írek legjobb támadója (mármint Emakhu...) jobban teszi, ha a labdával foglalkozik. Emakhu előbb Kovacevic ügyetlenkedése után lő alig mellé, majd közvetlenül ezután életerős lövését védi Bogdán. 

41. perc

Emakhu kis híján kiállíttatja magát! A labdát megszerző Bogdán Ádámnak pakol oda kicsit, láttunk már ezért sárga lapot kapni, az ír fiú ezúttal megússza a második figyelmeztetést.

39. perc

Ryan Mmaee lódul meg a bal oldalon, beívelését könnyedén kapja le az Üllői úti találkozón is jól védő Mannus. 

34. perc

Újabb fölösleges szabálytalanság, újabb sárga, ezúttal egy Shamrock-játékos kapja. Mégpedig szegény Emakhu, akit  eddig rendesen faragtak a fradisták, ezt unhatta meg a színes bőrű támadó, aki odapakol egy keményet Kovacevicnek. 

32. perc

A mérkőzés első szögletét a Shamrock, egészen pontosan Ferizaj rúgja, a beívelés után visszakerül hozzá a labda, de simán szereli őt Laidouni.

27. perc

A találkzó eddigi legkomolyabb helyzete: Ferizaj Wingo mellett befelé húz, majd rákanyarintja a labdát, amely alig suhan el a kapu mellé. 

21. perc

Vérszemet kapnak a fradisták: ezúttal Auzqui pakol oda a félpályánál Kavanagh-nak, ez már a játékvezetőnek is sok, villan a mérkőzés első sárga lapja!

19. perc

Ezúttal Esiti keménykedik: Emakhut ökleli föl, ismét csak szabadrúgással jöbbek a hazaiak, amelyet Towell magasan a kapu fölé lő.. 

18. perc

Tokmac teljesen feleslegesen rúgja meg - a félpályánál! - O'Neillt, szerencsére Letexier sporttárs a zsebében hagyja a sárga lapot. 

14. perc

A Ferencváros már 2 perce hátul adogat. Tényleg edzőmeccsjellege van a találkozónak.

9. perc

Traoré - R. Mmaee - Traoré összjáték után a mali légiós lép ki, de beadását blokkolja Grace.

A Fradi fölényével kezdődik a mérkőzés, de ez egyelőre csak a nagyobb százalékú labdatartásban nyilvánul meg.

1. perc

Az arany színű mezben játszó Ferencváros kezdi a mérkőzést, az újdonsült csapatkapitány, Nguen Tokmac gurítja hátra a labdát. 

Nyitókép A visszavágón nem tudott lépéselőnybe kerülni a Ferencváros. Sőt... Fotó: fradi.hu 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2022. szeptember 02. 01:55
Az a saját szarszagod, nácika!
Dr. Greta Grünberg
2022. szeptember 02. 01:54
Hajrá Fradi!
3M..
2022. szeptember 02. 01:54
Megint egy büdös néger arca mint Ferenncváros? Pont akkora a szarszag a Ferencváros körül mint a néger körül.
VakzKommondor
2022. augusztus 26. 14:50
Még azt a két magyart ki kellene venni a csapatból. Meg videotonból is. Fizetjük Az akadémiákat külföldi szakamebereknek adni és külföldről nézőket hozni. Nem a szakmát kellett volna előbb megtanulni, ha már mi fizetjük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!