Európa Liga: a H-csoport élén a 100 százalékos Fradi! AS Monaco – Ferencváros 0-1!

2022. szeptember 15. 18:36

A Trabzonspor elleni bravúros győzelem után folytatta menetelését a magyar bajnok!

2022. szeptember 15. 18:36
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Papíron a legnehezebb találkozó vár Dibusz Dénesékre, Sztanyiszlav Csercseszov három helyen változtatott a Trabzon elleni győztes csapaton: az eltiltott Eldar Civic helyett Botka Endre, Vécsei Bálint helyett Aissa Laidouni, míg Franck Boli helyett Ryan Mmaee szerepel a zöld-fehéreknél. A két csapat a következő összeállításban kezdi a találkozót meglepően kevés, 3-4.000 néző előtt:

Monaco: Nübel – Disasi, M. Sarr, Badiashile – Vanderson, Yo. Fofana, Mo. Camara, Golovin, Caio Henrique – K. Diatta, Ben Yedder.

Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Botka – Laidouni, Besic – Zachariassen, Nguen, Adama Traoré – R. Mmaee.

A találkozót a norvég Eskas vezeti – kövessék élő közvetítésünket!

A Ferencváros két mérkőzés után 6 ponttal a H-csoport élén áll!

90+3. perc

A Monaco gyors egymásután két szögletet végez el, kivédekezi a Fradi, majd Dibusz hatalmas kirúgása után - VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! 

90+2.perc

Gojak remek cselekkel megy el a bal oldalon, beadása után Boli talpa alatt suhan el a labda. 

4 perc lesz a hosszabbítás - ki kell húzni!

89. perc

A két csereember, Boli és Gojak adogat a Monaco 16-osánál, a bosnyáktól az utolsó pillanatban elpattan a labda.

87. perc

Embolo Botkát sem kíméli: a feldühödött svájci egy támadás során lekönyökli a Fradi-védőt, szerencsére a játékvezető is látta.

Adama Traoré (balra) ezúttal egy remek gólpasszal járult hozzá a diadalhoz Fotó: MTI/Kovács Tamás
Adama Traoré (balra) ezúttal egy remek gólpasszal járult hozzá a diadalhoz Fotó: MTI/Kovács Tamás

79. perc

Boli - Traoré összjáték után a mali légiós ível be, az érkező Vécsei kapásból rárúgja, a megpattanó labdát Nübel csak a gólvonal mögül tudja kikaparni. A norvég játékvezrető csuklóján is jelez a műszer: vezet a Ferencváros! AS Monaco - Ferencváros 0-1!

78. perc

A csereként beállt Embolo kap sárga lapoot, mert a 16-oson belüli elesését színészkedésnek véli a norvég játékvezető. Botka mintha eltalálta volna a svájci támadó lábát, de az tény: a csatár nagyon el akart esni!

74. perc

Mit hagy ki a Monaco! Egy beadás után Samy Mmaee lyukat rúg, a csereember Jakobs kapura szúrja, Dibusz óriási bravúrral, ,lábbal hárít!

70. perc

A szabadrúgás után Badiashile alig emeli mellé a labdát - de les is!

69. perc

Besic a labda helyett véletlenül Aguilar lábát találja el, sárga lapot kap, de Csercseszov le is cseréli: a bosnyák légiós helyett Vécsei Bálint a pályán.

67. perc

Golovin életveszélyesen lecsapodó beadását szelidíti meg Dibusz.

65. perc

Ben Yedder utolsó mozzanata: veszélyesen lódul meg, kitolja a labdát a csereként beállt Aguilarnak, Knoester remekül csúsuik be, de szerencsére les!

61. perc 

Monacói nyomás után Besic vágja előre a labdát, újra Tokmac kerül helyzetbe, de ezúttal szorongatott szituációból fölé lő.

53. perc

Caio Henrique éles beadása éppen hogy elsuhan Ben Yedder homloka előtt...

51. perc

Fofana 16 méteres, Samy Mmaee-n megpattanó lövését magabiztosan hárítja Dibusz.

49. perc

Ez már egy másik Monaco! Disasi - Golovin összjáték után szöglet, de csak hosszú másodpercek után szabadul fel a Fradi-kapu.

46.perc

Rögtön veszélyes a Monaco: a csereként beállt Akliouche készíti le a labdát Golovinnak, az orosz alig durrant mellé. Szpászíbá!

SZÜNET UTÁN

45+2. perc

A látottak alapján a Fradi közelebb áll a győzelemhez!

Laidouni - Traoré összjáték után a mali támadó 15 méterről alig durrant fölé.

Két perc lesz a hosszabbítás!

40. perc 

Az ellentámadás végén Laidouni felökleléséért a Fradi jut szabadrúgáshoz. A sértett végzi el a szabit, Nübel csak szögletre tudja ütni a labdát. A beadás után meglódulnak a franciák, Samy Mmaee azonban felszabadít. 

38. perc

A Monaco első szöglete után a friss válogatott kerettag Disasi lövi égbe a labdát.

35. perc

Megvillan a Monaco! Knoester hibája után Ben Yedder átadását követően Golovin éles szögből lő, Dibusz bravúrral hárít, a kipattanó után a feladó, Ben Yedder szerencsére hatalmas lyukat rúg.

Már az első félidőben fölényben volt a Ferencváros Fotó: MTI/Kovács Tamás
Már az első félidőben fölényben volt a Ferencváros Fotó: MTI/Kovács Tamás

34. perc

Laidouni veszélyesen kanyarodó szögletét Ryan Mmaee az égbe fejeli a labdát.

32. perc

Na, végre valami: Traoré tolja befelé a labdát, majd veszélyesen lő, jobb felső sarok felé süvítő labdátNübel csak másodszorra kaparintja meg.

A mintegy 700 fős Fradi-tábor önmagát szórakoztatja: "Két szót ismerek: fradista mindig, újpesti soha!" 

20. perc

Mintha csak meghallotta volna a Fradi az óhajt: Traoré remek labdájával Tokmac ugrik ki, magabiztosan értékesíti a helyzetet, de az asszisztens lest int. Jó néhány perces VAR-ozás után (angolok játékvezetők ülnek a számítógép mellett) a norvég sípos lest int. 

Kicsit ellaposodott a meccs, ha a Fradi kicsit bátrabb, simán megszerezheti a vezetést!

12. perc

Az első hazai "helyzetecske": Caio Henrique beadását Dibusz könnyedén lekapja. 

10. perc

Laiduoni szöglete - többszöri labdaérintés után - Samy Mmaee éles lövésével zárul.

7. perc

Traoré meglódul, Badiashile a félpályánál lenyomja, Eskas sípja néma marad. Vajon miért?

3. perc

Tokmac - Zachariassen összjáték után a Fradié a mérkőzés első szöglete. Eredménytelen.

1. perc

A Fradi kezdi a találkozót

A Ferencváros még sosem játszott a Monacóval, a nagyhercegség csapata egyetlen magyar klubbal sem találkozott a történelme során.

 

Nyitókép Megvaaan! Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2022. október 28. 01:24
Amikor olyanok vallják magukat magyarnak, mint gyurcsótány elvtárs, niederhimmler péter vagy mondjuk enyveskezu csekkatka, akkor a Tocmac -Boli-Traoré hármas nálam minimum tiszteletbeli magyarrá lépett elő, különösen ezután a meccs után.
Micó
2022. szeptember 19. 23:26
Aki balos ,jelentkezzen egy pofonra.
simonvitéz
2022. szeptember 19. 23:25
Megmondom őszintén, annyit nyammeroltam már amiatt, hogy a Fradi tele van négerrel meg egyéb nemzetiséggel, magyar az meg ritka mint a fehér holló. De ma befejeztem. Elvégre miért tartsak magyarabbnak egy gyurcsótányt mondjuk egy Tocmacnál? Kivel haverkodnék szívesebben: mondjuk egy Niedermullerrel vagy egy Bolival? Kit hivnék meg magamhoz vendégségbe inkább: egy Csehkatkát vagy egy Traorét? Szóval nem töltöm tovább a panaszládát. Egyszerűen: HAJRÁ FRADI!!
yanoo
2022. szeptember 18. 21:25
Zseni volt. Szokolai Lacinak volt itt Újpesten egy totózója, lejártam hozzá, sörözni, dumálni. Azt mondta, ha egy helyzetnek volt négy megoldása, ő tudott kettőt, a Nyíl négyet, az Ebédlő kilencet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!