Kiakadt a brazil elnök azon, hogy Carlo Ancelotti lesz a válogatott edzője

2023. július 07. 18:28

Luiz Inacio Lula de Silva nem is titkolja csalódottságát, hogy 2024-től az olasz edzőlegenda lesz Brazília szövetségi kapitánya.

2023. július 07. 18:28
ANCELOTTI, Carlo

A közelmúltban beszámoltunk róla, hogy a Real Madriddal bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyerő Carlo Ancelotti

(aki a világon elsőként Európa mind az öt topbajnokságában is aranyérmet ünnepelhetett aktuális klubjával)

 2024 nyarán elhagyja a királyi gárdát, és Brazília szövetségi kapitánya lesz. Ismert: az ötszörös világbajnok a legutóbbi, katari világbajnokságon közel sem az elvárásoknak megfelelően szerepelt (a brazilok felé mindig vb-győzelem az elvárás), így a korábbi szövetségi kapitány, Tite már a helyszínen, a Horvátország elleni sikertelen negyeddöntő után lemondott. 

Ezt követően az U20-as válogatott mestere, Ramon Menezes készítette fel ideiglenesen a brazil labdarúgó-válogatottat, majd a napokban kiderült, a Fluminese szakvezetője, Fernando Diniz veszi át a stafétabotot, ám hosszas tárgyalások után az is eldőlt: 2024 nyarától (ekkor kezdődnek a Copa America küzdelmei) Carlo Ancelottira vár a feladat, hogy a 2026-os vébén újra világelső legyen a Selecao. 

Azt gondolnánk, hogy mindenki tárt karokkal és óriási reményekkel várja az olasz edzőlegendát Brazíliában, de ez egyáltalán nem így van!

NEYMAR
Carlo Ancelottinak - töbek között - Neymarral is meg kell találnia a közös hangot
Forrás: MTI/EPA/ Neil Hall

A brazil elnök, Luiz Inacio Lula de Silva már korábban is kifejtette, hogy szerinte a brazil labdarúgás rossz irányba tart: „már nem nálunk van a világ legjobb és legszebb futballja” – jelentette ki egyértelműen a csalódást jelentő világbajnokság után.

A politikus a napokban a Real Madridtól érkező szakemberre is kiakadt:

„Carlo Ancelotti, mint szövetségi kapitány? Miért nem próbálja meg inkább az olasz válogatottat érintő problémákat megoldani,

 amely már másodszorra nem jutott ki a világbajnokságra? Európában könnyű 11 kiválasztott játékossal sikeresnek lenni!” Luiz Inacio Lula de Silva egy percig sem titkolta: neki abszolút bejön a jelenleg regnáló Fernando Diniz kreativitása és személyisége. Az elnök szerint „egyáltalán nem Diniz a probléma. Sokkal inkább az, hogy nincsenek megfelelő játékosaink, olyan klasszisaink, akiknek csodájára járt a világ!”

Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Kiko Huesca

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Temeráf
2023. július 08. 07:10
Igaza van az elnöknek! Ezek a játékosok a kispadra se kellettek volna a 20-25 évvel ezelőtti csapatba! Hol van már Roberto Carlos, Cafu, Dida, Kaká, Rivaldo, Ronaldo, Romário, Ronaldinho, Elber. Ezt nem érti meg apám se, hogy ez a brazil válogatott gyenge ahoz, hogy világbajnok legyen!
röviden
2023. július 07. 22:34
Nocsak egy államférfi, akit érdekel a foci. A végén még stadionokat is építtet. Pedig rendes, börtönviselt baloldali. :)
lynx
2023. július 07. 20:23
Pedig Ancelottivel még nyerhetnének is.
kampman
2023. július 07. 19:41
Nyilván nagyon sérti az önérzetüket, hogy külföldről érkezik egy vezetőedző.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!