A Real Madrid sztárja kiborult: Soha nem adom meg a rasszistáknak, amit akarnak!

2024. március 26. 14:49

Spanyolország ma este 21.30-kor Brazíliával játszik felkészülési mérkőzést. A két csapat a rasszizmus elleni küzdelem jegyében csap össze egymással, és egyáltalán nem véletlen, hogy Vinícius Jr. képviselte a vendégjátékosokat.

2024. március 26. 14:49
JÚNIOR, Vinícius
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: MTI/EPA/EFE/Kiko Huesca

***

A Real Madrid brazil csillagát ugyanis a királyi gárda idegenbeli mérkőzésein rendszeresen megtalálják a rivális csapat szurkolói, és elsősorban a bőrszíne miatt támadják.

Az éppen a Real otthonában, a Bernabeu stadionban sorra kerülő mérkőzés előtt a támadó a következőkkel kezdte mondandóját:

„Én csak futballozni szeretnék, mindent megtenni a klubomért, a családomért és nem akarom többé szenvedni látni a fekete embereket” – jelentette ki a brazil.

Mondandója második felét már könnyeit törölgetve közölte Vinicius Jr. akinél aztán eltörött a mécses. 

A jelenlévő sajtómunkások hatalmas tapssal biztatták a brazil válogatott 23 éves csillagát, aki összeszedte magát, és a következőket fűzte hozzá:

„Soha nem gondoltam arra, hogy elhagyjam a világ legjobb klubját, a Real Madridot,

és ezzel nem is adom meg a rasszistáknak, amit akarnak” – tette hozzá.

Vinícius Jr. Instagram-oldalán is megosztotta a gondolatait: 

 

 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2024. március 27. 12:24
Semmiféle rasszizmusról nincs szó viniciusz dzsunior kapcsán. Konkrétan a spanyol első osztályban játszó futballisták kétharmada nigger, homoki társaikkal együtt háromnegyedes többségben vannak, csak legfeljebb minden NEGYEDIK játékos fehér. De csak a viniciusz gyerekkel van baj meccsről meccsre. Miért? Ha rasszimus van a lelátókon, miért nem fújolják az összes niggert? Sőt, ellenkezőleg, miért ünneplik őket? Nem azzal van a probléma, hogy a spanyol közönség rasszista lenne, a lelátok közönsége legalább felerészben már ma is színesbőrű. viniciusz uraság VISELKEDÉSÉVEL van a probléma. Provokálja a közönséget, és ezért utálják, mint a büdös szart. Ennyi az oka a dolognak. Sajna azt gondolom, ezen már nem nagyon lehet változtatni, a srác hülye és gyáva szembenézni a valósággal, hogy egy szaralak. Ugyanis csak így tudna változtatni a dolgokon.
a straight cold player
2024. március 26. 23:05
Nem akarok sztereotip lenni de nehéz dolgom van. Ez a félkegyelmű erősíti azt a bőrszínsemleges álláspontot, hogy a focisták nem a sportolók legmagasabb inteligenciahányadossal rendelkező halmazát képezik! 1) A rasszizmus elleni fellépés jegyében tett egy tök rasszista kijelentést: ,,nem akarom többé szenvedni látni a fekete embereket" (mondjuk ebben semmi új nincsen) 2) „Soha nem gondoltam arra, hogy elhagyjam a világ legjobb klubját, a Real Madridot, és ezzel nem is adom meg a rasszistáknak, amit akarnak” Tényleg azt hiszi, hogyha csapatot váltana akkor az bármin változtatna? Mondjuk kifehéredne a bőre? Vagy akik eddig nem szerették a bőrszíne miatt, azok egy másik csapatban látván ezt a félnótást mindjárt BLM aktivistává válnának? Szerintem a bőrszínével semmi baj nincs. Minden más kérdéses...
Málaga21
2024. március 26. 22:29
KIcsit túl hisztis ez a feka gyerek. Kár érte, mert így lehet nem futja be az a karriert, ami benne lehetne.
dekoninck-2
2024. március 26. 19:33
Nem szenvednének cegén fekete emberek, ha nem lennének ilyen kurva sokan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!