Ez más szint mint a BL: idegenben szerzett négygólos előnyt az FTC! Zalgiris - Ferencváros 0-4

2023. augusztus 24. 17:43

Minden túlzás nélkül kijelenthető: a Fradi a BL-ből való kiesés után sétagaloppban jut el az Európa-konferencialiga főtáblájáig.

2023. augusztus 24. 17:43
FERENCVÁROSI TC
Vámos Tamás
Vámos Tamás

 A magyar bajnoknak több szempontból is fontos, hogy legyőzze a Zalgiris Vilniust. A legfontosabb, hogy az Európa-konferencialiga főtáblájára jutva kiemeltként várhatná a sorsolást (ez még sosem fordult elő egyetlen magyar klubbal sem, amióta csoportkörös rendszerben zajlanak a nemzetközi kupaküzdelmek), másrészt némileg kiköszörülhetné azt a csorbát, amelyet a feröeri Klaksvík elleni kiesés okozott – még a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

PÁSZKA Loránd; VARGA Barnabás
Pászka Loránd és a gólzsák, Varga Barnabás is biztatóan érkezett meg Vilniusba Fotó: fradi.hu

Az is nyilvánosságra került, hogy a Zalgiris elleni meccskeretben – kisebb sérülés miatt – nem kapott helyet Lisztes Krisztián és Amer Gojak sem, ugyanakkor bekerült a szezon első edzőmeccsén vállsérülést szenvedő szerb támadó, Alekszandar Pesics, valamint az utolsó pillanatban felépülő, remek formában lévő Cristian Ramírez is, aki miatt Mats Knoester is a lelátóra kényszerült.

Mint azt korábbi beharangozónkban is megírtuk, a szurkolók 62,7 százaléka szoros Fradi-győzelmet vár már idegenben is, 14,7 százalékuk kiütéses FTC-diadalt vár, a szavazók 11,8 százaléka szerint vereséget szenved a magyar bajnok, míg 10,5 százalékuk egy békés döntetlenben bízik... 

Ezt is ajánljuk a témában

A találkozót a mecedón Igor Sztojcsevszki dirigálja majd, a két csapat pedig a következő összeállításban várja a kezdő sípszót.

Zalgiris Vilnius: Gertmonas – Pavelic, Hnid, Mucur, Mamics – Novikovas, Gorobsov, Kendis, Milickovic – Golubickas, Antal

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, Cissé, Civic – Sigér, Abu Fani – Traoré, Zachariassen, Marquinhos – Varga B. 

KÖVESSÉK ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNKET!

VÉGE!

90+4. perc

Egy villámgyors bedobást követően Pesic beadását Tokmac tolja le Owusu Kwabena elé, aki az égbe lő...

Hat perc lesz a hosszabbítás!

87. perc

A dupla jutalma: Traorét Owusu Kwabena váltja. 

83. perc

Már néggyel megy a Fradi! A magyar bajnokcsapat - mintha csak kézilabdameccsen lennénk - körbeadogatja a Zalgiris védelmét, mely végén Ben Romhdale labdáját Adama Traoré Tokmac-hoz passzolja, aki sarokkal hozza kihagyhatatlan helyzetbe hozza társát, így a mali légiós már második találatát szerzi! Zalgiris - Ferencváros 0-4.

Adama TRAORÉ
A duplázó Adama Traoré volt a találkozó kulcsembere Fotó: fradi.hu

81. perc

Cserél a Fradi: Zachariassen helyett Esiti, míg Abu Fani Ben Romhdale bizonyíthat.

80. perc

Abu Fani szabadrúgását magabiztosan öleli magához Gertmonas.

75. perc

Már 3-0 a Fradi javára! Zachariassen támadja le sikeresen az ellenfelet, a hátraadott labdát Alekszandar Pesics csípi el, és magabiztosan lő a hosszú sarokba. A szerb el is érzékenyül a gólja után... Zalgiris - Ferencváros 0-3! 

73. perc

Traoré - Tokmac összjáték után a norvég szélső tüzel, a labda alig vágódik a kapu fölé.

70. perc

Cserél a Fradi: Marquinhos helyett Tokmac, míg a kilenc tétmeccsen már hétszer erdményes Varga Barnabás helyett a szerb Alekszandar Pesics debütál a zöldeknél. 

69. perc

És folytatódik tovább: Abu Fani begurítását követően Traoré egy hangyapiszoknyival marad le a labdáról.

67. perc

Megjön a Fradi támadókedve! Egy legurítást követően Mackreckis 20 méterről alig lő mellé.

62. perc

Marquinhos lop labdát a Zalgiris térfelén, a játékszer Varga elé kerül, aki visszpasszolja a kiugró társ elé, ám a brazilt Gorobsov a labda megjátszása szándéka nélkül visszahúzza a tizenhatoson belül. Egyértelmű tizenegyes és kiállítás! Varga Barnabás magabiztosan büntet, Zalgiris - Ferencváros 0-2!

59. perc

Egy villámgyors kontra során Traoré-Zachariassen-Marquinhos a labda útja, a támadás végén a brazil tekerését Gertmonas bravúrral tolja szögletre. 

56. perc

A gólszerző, Adama Traoré kap remek kiugratást, begurítását nagy nehezen tisztázzák a védők Varga Barnabás elől.

47. perc

Kis híján Fradi-góllal kezdődik a második játékrész: Abu Fani szabadrúgásból ível a tizenhatoson belülre, Varga Barnbás pörgeti a labdát a kapuba - de lesről. Nincs vita, az Európa-konferencialiga playoff körében már jelen van a VAR, más kérdés, hogy négy percet kellett várni a helyes ítélet megszületésére...

SZÜNET UTÁN

45+1. perc

Egy hátragurítást követően Sigér éles lövése alig kerüli el a litvánok kapuját. 

Egyperces lesz a hosszabbítás!

41. perc

Cissé szólója után szabálytalankodnak a francia védővel szemben, de Abu Fanihoz kerül a labda, előnyszabály, az előre ívelést Zachariassen fejeli kapura, de lesről.

32. perc

A gólzsák jobban teszi, ha a futball-lal foglalkozik: begurítását Zachariassen azonban Gertmonasba lövi.

31. perc

Varga Barnabás kap teljesen felesleges sárga lapot reklamálásért, más kérdés, hogy igaza volt: szAbálytalankodás nélkül fejelte el a labdát. 

SIGÉR Dávid
A Ferencváros és Sigér Dávid nagy lépést tett az újabb csoportkör felé Fotó: fradi.hu

28. perc

A Fradi vezető gólja után kissé eseménytelenül telnek a percek. A fene bánja...

17. perc

Abu Fani gondol egyet, és most kapura teker egy szögletet, amely kis híján meglepi Edvinas Gertmonast. A kigurítás után viszont Pavelic ajándéklabdával lepi meg Adama Traorét, aki 26-27 méterről, a kinn álló Zalgiris-kapus fölött mesterien csavar a jobb felső sarokba! Zalgiris - Ferencváros 0-1.

15. perc

Most viszont már kellett a bravúr Dibusztól! Novikovas éles szögből remekül lő, a Fradi válogatott kapusa csak kiütni tudja a labdát, szerencsére Golubickas az égbe lő.

11. perc

Itt az első hazai helyzetecske: egy legurítást követően a Zalgiris fehérorosz légiósa, Juri Kendis távoli lövését hárítja eldőlve Dibusz.

7. perc

Jöhet az első Fradi-szöglet by Abu Fani, az izraeli rögtön ismételhet is, sajnos a sarokrúgások semmi veszélyt nem jelenteNek a Zalgiris kapujára.

4. perc

Életveszélyes Fradi-szabadrúgás! Természetesen Abu Fani ível előre, Zachriassen csúsztatását Gertmonas üti bravúrral oldalra, végül a labda a lesen lévő Varga Barnabásról pattan fölé.

1. perc

A két kapus, Edvinas Gertmonas és Dibusz Dénes a csapatkapitány. A pénzfeldobás után Dibusz választ térfelet, így a hazaiak kezdik a találkozót.

Nyitókép A Zalgiris otthonában négyszer is maradéktalanul örülhetett a Ferencváros Fotó: fradi.hu

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2023. augusztus 24. 20:54
Lám itt is megjelentek a fradifóbiás barmok! Fitymálgatnak, gyalázkodnak, hogy rohadjon rájuk a plafon! DE miért nézik akkor a meccseiket? Biztosan mazók lehetnek...
gyaloggos
2023. augusztus 24. 20:52
GRATULÁLOK persze a 0:4- hez !
bölcsuhú
2023. augusztus 24. 20:51
Úgy éljen a fejed, ahogy les volt Varga helyzete!
gyaloggos
2023. augusztus 24. 20:51
IGEN, ez más szinr, mint a BL, DE A PÉNZEK is egészen mások! Később egyébként itt is erősebb csapatok jönnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!