„Magyarország csodálatos! Az emberek, a stadion, a verseny, minden!” – nagyon jól érzi magát nálunk a világbajnok kanadai kalapácsvető

2023. augusztus 21. 20:18

Ethan Katzberg sportpályafutása legnagyobb pillanatának nevezte a budapesti atlétikai világbajnokságon elért győzelmét.

2023. augusztus 21. 20:18
Budapest, 2023. augusztus 21.
Az aranyérmes kanadai Ethan Katzberg a férfi kalapácsvetés eredményhirdetésén a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 21-én.
MTI/Derencsényi István


Pályafutása legnagyobb pillanatának nevezte a budapesti atlétikai világbajnokságon elért győzelmét Ethan Katzberg. A még hazájában is alig ismert, és kinézete alapján jóval idősebbnek tűnő, de mindössze 21 éves kanadai kalapácsvető augusztus 20-án egy egyéni rekordot jelentő 81.25 méteres dobással megnyerte a kalapácsvetés döntőjét, amelyben honfitársunk, Halász Bence bronzérmes lett. A magyar klasszissal készült interjúnkat itt olvashatja. 

Ezt is ajánljuk a témában

A fiatal kanadai atléta érthető módon extatikus állapotban nyilatkozott a győzelmét követően. 

„Természetesen rettenetesen boldog vagyok, hisz ez az első világbajnokságom,

 erre készültem mentálisan és fizikálisan is. Tudtam, hogy már az első dobásnál oda kell tennem magam, és ez szerencsére sikerült is” – fogalmazott az ifjú sportoló. Katzberg elmondta, tisztában volt vele, hogy ellenfelei igaz veteránok, akik tudják mit csinálnak, és már elsőre nagyot dobnak. Állítása szerint a harmadik dobásnál érezte, hogy mindent bele kell adnia, és sikerült is neki. 

„Hogy ez-e a pályafutásom legboldogabb napja? Naná, persze, hogy ez. Nem is kérdés, hisz első világbajnokság, egyéni és országos csúcs, világbajnoki cím, úgyhogy elképesztően boldog vagyok. És büszkévé tettem Kanadát is, csodálatos érzés!” – tette hozzá. Elmondta, nagyon sokat köszönhet az edzőjének és a körülötte lévő orvosi stábnak, mert az ő tapasztalatuk is kellett a sikerhez. 

„Magyarország egy csodálatos hely. Az emberek, a stadion, a verseny, minden.”

– mondta a kanadai világbajnok amikor az Eurosport riportere arról kérdezte, hogy érzi magát nálunk.

A teljes nyilatkozatot itt nézheti meg:

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. augusztus 23. 16:51
Szép országok van. El ne herdáljátok. https://m.youtube.com/watch?v=8Z1eMy2FoX4 Ui: ne baszakoggyatok velűk: https://www.tiktok.com/@kungfushows/video/7103540949795491077?_t=8f55fpCb8bI&_r=1
Verdbenekhy
2023. augusztus 22. 15:56
Ha kanadai kalapácsvető lennék: én is jól érezném magam - egy hétig...
bikmakk
2023. augusztus 22. 14:49
Ahogy kinéz, hát, nagyon ciki, a haja, meg bajusz, biztos a szandált is zoknival hordja, fú. De egyébként meg nagyon torelánsok vagyunk, bácsinénik, kutyaemberek, zöldhajú pírszingbajnokok, az nagyon menő. Ja, 81 métert dobott? Nade a bajusz...
Bambuci
2023. augusztus 22. 13:48
21 eves?! Lehidalok. Talán 31-nek néz ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!