A végén jött a gyilkos ösztön, hihetetlen fordítás után győzött a Fradi! Csukaricski – Ferencváros 1-2

2023. november 30. 20:21

Bár hét perccel a vége előtt még vesztésre állt az FTC, végül a magyar bajnok a sírból hozta vissza a győzelmet, így a Fiorentina ellen a Groupama Arénában már egy döntetlen is elég lesz a továbbjutáshoz.

2023. november 30. 20:21
PESIC, Aleksandar
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Ismert, az utóbbi hetekben régen látott hullámvölgybe került a Fradi, hiszen a győztes derbit követően, az utolsó három fordulóban mindössze egyetlen pontot kapartak össze Marquinhosék: Kecskeméten (1-2) és a Fehérvár ellen a Gropama Arénában is vereséget szenvedtek (0-1), majd a Pancho Arénában is csak egy döntetlenre futotta az örök rivális, Puskás Akadémia ellen (1-1).

Nem véletlen, hogy a Csukaricski elleni Európa-konferencialiga-mérkőzés előtt a zöld-fehérek vezetőedzője, Dejan Sztankovics úgy fogalmazott: „jól ismerem az ellenfelet, agresszív játékot várok tőlük, éppen ezért a maximumot kell kiadnunk magunkból, hogy megszerezzük a három pontot.”

A szerb szakember hozzátette: „korábban is többször elmondtam már, a csoportunk korántsem Európa-konferencialiga-szintű, sokkal inkább a második számú kupasorozat, az Európa Liga színvonalának felel meg. Fel kell vennünk a gyilkos ösztönt, hiszen több gólos győzelemre készülünk!”

A mérkőzést a finn Mohammad al-Emara vezeti, a két csapat pedig a következő összeállításban fut ki a Dubocsica stadion gyepére:

Csukaricski: Filipovics – Kovacsevics, Szubotics, Sztankovics – Tosics, Sisokko, Kovac, Ivanovics, Miladinovics – Adzics, Cvetkovics

FTC: Dibusz – Makreckis, Cissé, Abena, Ramírez – Sigér, Abu Fani – Zachariassen, Marquinhos, Traoré – Pesics

Dejan Sztankovics: Kockázatot vállaltam, és bejött!

A mérkőzés lefújása után a Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics először a Fradi-szurkolókat dicsérte meg, mondván „ez az a szellem, amire szükségünk volt a győzelemhez”. A Ferencváros mestere elismerte, „az első félidőben nem játszottunk kellő tűzzel, eladogattuk a labdákat, a lelkes hazaiak pedig minden dicséretet megérdemelve szereztek vezetést. A második játékrészben stílust váltottunk, én is kockáztot vállaltam a szerkezet-átalakítással, végül a csapatszellemünknek köszönhetően győzedelmeskedtünk. A hosszú utat együtt, alázattal kell megtennünk, és akkor Isten is megsegít!”

Alekszandar Pesics: Behunytam a szemem és lőttem!

Sokáig úgy tűnt, hogy a Csukaricski elleni meccs nem a szerb támadóról szól majd, végül ő lett a mérkőzés embere. A lefújás után alig jutott szóhoz az örömtől:

„Nem is tudom, mit mondjak... Ezen a találkozón a legjobb énemet akartam megmutatni. Olyan csatár vagyok, aki az utolsó pillanatig vár a kínálkozó lehetőségre. A szünetben arról beszéltünk, hogy bízzunk egymásban, és segítsünk egymásnak. A gólom előtt nem történt semmi különleges: elkértem a labdát, behunytam a szemem és lőttem!”

KÖVESSÉK ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNKET!

90+10. perc

A szerbek nem bírják idegileg elviselni a kudarcot: a Csukaricski vezetőedzője, Igor Matic majd a meccs lefújása után Jovanovics is megkapja második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutnak.

90+8. perc

Ilyen nincs, és mégis van! Egy felívelés után az addig csak bukdácsoló Alekszandar Pesics elé kerül a labda, aki a tizenhatos vonalán remekül fordul a kapura, és védhetetlenül lő a hálóba. Csukaricski – Ferencváros 1-2! A támadó mezlevételért sárgát is kap – de ez kit érdekel?!

90+6. perc

Lisztes kerülne óriási helyzetbe a 16-oson belül, de az utolsó pillanatban becsúszva szerelik.

90+4. perc

Ivanovics remekül húzza vissz a labdát, lövését Dibusz nagy bravúrral üti ki.

90+3. perc

A Csukaricski Sztankovicsa időhúzásért kap sárga lapot.

90+2. perc

Zachariassen ezúttal Abu Fani beadásába kap bele remekül, de a labda ezúttal éppen hogy elkerüli a kaput.

Nem kevesebb, mint hét perc lesz a hosszabbítás!

89. perc

Ivanovics életveszélyesen robog el a bal oldalon, de a beadásáról szerencsére mindenki lekésik. Rögtön ezután a csereként beállt Singh lövését hárítja Dibusz.

83. perc

Na, végre, egyenlít a Fradi! Lisztes és Botka adogatása után Katona remekül ad be, a labdába kissé ütemtelenül kap bele Kristoffer Zachariassen, de éppen ezért nem tud védeni Filipovics. Csukaricski – Ferencváros 1-1! 

Nenad FILIPOVICS
A Csukaricski kapusa, Nenad Filipovics mindent védett - egészen a 83. percig... Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

76. perc

A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics kissé hitehagyottan huppan vissza a kispadra. Nem jó jel...

75. perc

Abu Fani beívelése lepattan az egyik szerb védőről, Lisztes azonnal tüzel, de nem tudja leszorítani a labdát.

73. perc

Abu Fani és a csereként beállt Nikcsevics kap sárga lapot dulakodásért.

70. perc

Abena helyett Muhamed Besic a Fradiban!

69. perc

Katona Bálint remek, 20 méteres tekerése alig kerüli el a kaput.

68. perc

Marquinhos remekül ível előre, de Zachariassen hosszan veszi át a labdát.

67. perc

Miladinovics 20 méterről lő, blokkol a Fradi-védelem, szerencsére a szöglet nem hoz további izgalmakat.

65. perc

Civic beadását szépen húzza le Filipovics a berobbanó Pesics elől.

60. perc

Katona addig szlalomoz a hazai védők között, amíg tiszta lövőhelyzetbe kerül, de a kísérletet hárítja a hazai védelem.

59. perc

Abu Fani kissé váratlan lövése kipattan Filipovicsról, Pesics azonban nem tudja a hálóba kotorni  labdát. 

57. perc

Villámgyors Zachariassen – Marquinhos ellentámadás során a brazil rosszul ad be – ebben több volt!

56. perc

Egy beívelés után Pesics sután fejel kapura, a támadó tizenegyest reklamál – dehogy volt az...

53. perc

A mérkőzés első igazán nagy Fradi-helyzete: Lisztes kap labdát, aki kisodródott helyzetből mégis remekül lő kapura, Filipovics bravúrral üti szögletre a labdát.

LISZTES Krisztián
A szünetben beállt Lisztes Krisztián lendületet hozott a Fradi játékába Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

48. perc

Újabb hidegzuhany: Traoré meghúzódik, akit Katona Bálint vált a zöld-fehéreknél.

46. perc

Egyáltalán nem meglepő, hogy Dejan Sztankovics három helyen is változtat: Ramírez helyett Civic, Sigér helyett Lisztes, míg Mackreckis helyett Botka a pályán. 

SZÜNET UTÁN

45+1. perc

Abu Fani a 16-os sarkáról végezhet el szabadrúgást, ám a beívelésből nem lesz semmi. Az első félidő több mint csalódást keltő...

Kettő perc lesz a hosszabbítás.

44. perc

Megvan a mérkőzés első sárga lapja: Abena kapja, miután  félpályánál felrúgja a szerb futball egyik legnagyobb tehetségét, a mindössze 16 éves Cvetkovicsot.

40. perc

A ferencvárosi játékosok hosszasan adogatnak, végül Abu Fani pontos beívelése után Traoré egyszerűen térden fejeli magát – a labda így is alig megy kapu mellé.

32. perc

Abu Fani jól tör be a 16-oson belülre, végül Sigér lövése akad el – Pesicsben... 

28. perc

A hazaiak újabb életveszélyes támadása végén Ivanovics lövésébe az utolsó pillanatban dobja bele magát Ramírez. A Csukaricski egymás után négy szögletet is elvégezhet, az utolsó kísérlet a legveszélyesebb: a kifejelt labdát Milidanovics szúrja rá, amelybe Abena beleteszi a fejét, a megpattanó labdát Dibusz Dénes csupán másodszorra hatástalanítja. 

SZTANKOVICS, Dejan
Dejan Sztankovics az első félidőben egyáltalán nem ezt várta Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

25. perc

Sigér veszít labdát a Csukaricski tizenhatosánál, ezúttal Cvetkovics ugrik ki, aki elől az utolsó pillanatban ment becsúszva Dibusz.

22. perc

Makreckis először tör előre lendületesen, jól lép be a tizenhatoson belülre, ám Traoré elől az utolsó pillanatban ment a védő.

21. perc

Marquinhos jól fordul be, 24 méterről kapura lő, de a kísérlet magasan fölé száll. Igaz, a brazil légiós a lövés közben elcsúszott.

17. perc

A Konferencialiga-csoportkörben először kezdő Milidanovics középről szúrja rá, Dibusz magabiztosan hárítja a kísérletet. 

12. perc

Pesics kerül helyzetbe, de a kaputól 14 méterre, középről fölé durrant.

10. perc

Ismétli magát a történelem: akárcsak az Üllői úton, ezúttal is a szerb együttes szerez vezetést. Ivanovics lódul meg, Kovachoz passzol, aki tovább tolja Luka Adzicshoz, aki gyönyörűen ível a hosszú sarokba. Csukaricski – Ferencváros 1-0!  

7. perc

Abu Fani gondol egyet, és a kaputól 23 méterre kapura lő. A kísérlet nem jelent veszélyt a Csukaricski kapujára.

4. perc

Pesics passza után a villámgyors Traoré tüzel, a bomba Filipovics mellkasáról pattan szögletre. Majd semmi.

1. perc

A Ferencváros kezdi a találkozót. A Fradi-tábor egyértelműen hangosabb, mint a hazai drukkerek.

Nyitókép Alekszandar Pesics győztes találata után a labda már a hálóban pihen Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2023. december 02. 19:24
Zolotarjov! 19 meccsből mindössze NÉGY meccset tudtak m,egnyeni! VAN miért örülni, természetesen, DE AGOODALOMRA is van ok, úgy a védekezés, mint a támadások, góllövés okán!
DrPepper
2023. december 01. 12:52
A Cukarickit idegenben a Fiorentina is csak 1-0-ra (a Gent otthon 2-0-ra) verte, nem olyan rossz csapat, az hogy pont nélkül utlsók nem annyira őket mint a csoport erejét minősíti. Sztankovicsnak valószínűleg volt célja a vérfürdő rendezése. Elég feltűnő, hogy a Fradi érdemben csak akkor kezdett törekedni a gólszerzésre, MIUTÁN a másik meccsen a Fiorentina megfordította a mérkőzést és a 84. percben átvették a vezetést. 3 perccel ezután jött a Fradi egyenlítő gólja! A mögöttes matekot nem vezetem le, de jelentősen megváltoztatta az utolsó mérkőzés kilátásait, így a kettő közt összefüggés van. A két mérk. eredménye számunkra a legjobban alakult, két hét múlva - bár háromesélyes a meccs - a csoportelsőség is összejöhet.
Zolotarjov
2023. december 01. 11:07
Ez a különös nevű csapat a szerb élvonal része. Csak úgy mihez tartás végett..
zsellér péter
2023. december 01. 09:06
Hihetetlen , hogy a hazaárulást a Fradisták mennyire díjazzák Apaként látom , hogy a gyerekek egészséges hazaszeretetét hogyan pusztítja a ZSoldos FC Ök abba nőnek bele hogy az a normális ha egy magyar csapatnál idegenszivű zsoldosok vannak először csak a fociban , aztán szép lassan mindenütt Ez igy a kondicionálás hogy elvesszük a hazánkat Jó lenne ha a szuverenításvédelmi hivatal vizsgálná a Fradit , mert ez igy nettó hazaárulás Hajrá Magyarok , Paks és Kecskemét - Ti vagytok még a Magyar megmaradás bástyái - Budapest mint mindig megint libsi rongyokba öltözött
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!