„Jó gyerek, nem szereti, ha odarugdosnak neki” – hogy fogadják a Fradi-pályán a korábbi afrikai kedvencet?

2023. november 08. 16:09

A Fradi és a Genk is elveszített rangadóval hangolt; ezer szurkolóval érkezik Budapestre a belga ezüstérmes.

2023. november 08. 16:09
Szabó Péter

Ezer belga szurkolóval érkezik Budapestre a KRC Genk! A Fradi elleni csütörtök esti, 18.45-kor kezdődő Konferencia-liga csata (a Mandiner élőben tudósítja a rangadót!) tehát biztosan tartogat majd sokáig emlékezetes pillanatokat a pályán és lelátón egyaránt – a telt házas Groupama Arénában a hangulatra ezúttal sem lehet majd panasz. 

Két hete, az idegenbeli találkozón is kitettek magukért a zöld-fehér szurkolók, akik akkor nem láthattak gólt  – bízunk benne, hogy csütörtökön mindenkit kárpótolnak a csapatok! A felfokozott érdeklődés és várakozás érezhető a drukkerek és a játékosok részéről is, a belga ezüstérmesnél már elkezdődött a fogadkozás. Három forduló után mindkét együttes (és a Fiorentina is) öt ponttal áll az F-csoportban, 

egy győzelem tehát óriási lépést jelenthetne a továbbjutásért zajló harcban.

Ezt is ajánljuk a témában

Sérülés nélkül megúszták

Lássuk először a hazaiakat! A kecskeméti sárfürdőben vereséget szenvedő Fradi szerb vezetőedzője, a veretlenségét elveszítő Dejan Sztankovics egyetlen dolog miatt lehetett elégedett a vasárnapi dagonyázás után, mégpedig, hogy játékosai közül senki sem sérült meg.

Örülök, hogy senkinek nem esett komolyabb baja, mind Dibusz, mind pedig Botka rendben van és a magyar válogatott rendelkezésére állhat.

Sok célunk van ebben a szezonban, sok helyen kell bizonyítanunk. Lehet, hogy a jövőben a meccsek előtt valakinek ellenőrizni kell a pályát, hogy alkalmas-e a játékra...” – mondta a szakember a klubmédiának.

Ezt is ajánljuk a témában

Botlott a rivális is

A hétvégén, a bajnok Antwerpen ellen idegenbeli vereséggel hangolt a nemzetközi kupameccsére a Genk, amellyel egy augusztus eleje óta tartó, 18 meccses veretlen sorozatot zárt le a belga gárda (a Fradi számlálója 16-nál állt meg Kecskeméten). Ráadásul kérdésessé vált a találkozón kisebb bordasérülést szenvedő korábbi zöld-fehér támadó, Joseph Paintsil csütörtöki játéka is. 

Érdekesség, hogy több magyar játékos is megfordult a Genkben az elmúlt évek során. Elég csak Tőzsér Dánielre, Köteles Lászlóra, Tóth Balázsra, Horváth Ferencre vagy Brockhauser Istvánra gondolni – a közelmúltban pedig a jelenlegi válogatottban is számításba vett Németh András húzta magára a belga együttes mezét.

Belgiumban a Fradi csúnyán fogalmazva lebutította a Genk játékát. Jól kielemezték, hogy mi a belgák erőssége. A Groupama Arénában is ez lehet a helyes út, vagyis

meg kell gátolni azt, hogy a Genk az erényeit ki tudja domborítani!”

– idézi a korábbi kapus, Köteles László szavait az nb1.hu.

Ezt is ajánljuk a témában

Botka Endre, a zöld-fehérek válogatott védője a belgiumi meccs után elárulta, milyen kapcsolatban vannak korábbi csapattársával, a ghánai Joseph Paintsillel, aki 2017-ben az év gólját szerezte a Videoton ellen.

Nagyon kedvelem őt, jó gyerek, tudtam azt, hogy nem szereti ha odarugdosnak neki, főleg a legelején

– jelentette ki a magyar válogatott hátvéd.

A csütörtök este nagy kérdése, ha pályára tud lépni, mire lesz képes a Fradi-pályára visszatérő korábbi kedvenc, hogy fogadják a szurkolók és hogy fogadja Botka, amikor szembekerül vele.

Kell egy kis ötlet!

A Ferencváros legendás, 1995-ös Bajnokok Ligája-csapatának klasszisa, Nyilas Elek hazai pályán győzelmet vár a rangadón. A BL-ben a holland Ajax és a svájci Grasshoppers elleni is betaláló válogatott középpályás a siker kulcsát is elárulta a Mandinernek.

„Két hete harcos meccset láthattunk a két csapat között, amelyen elsősorban a fizikum számított. Komoly taktikai csata folyt a pályán, 

ha itthon ugyanezt a szintet tartjuk, de mellé tudunk tenni egy kis focit, egy kis ötletet, akkor meglesz a győzelem. 

Nem kétséges, jó gárda a Genk, nem volt véletlen a hosszú veretlenségi sorozatuk, de az erényeikből az előző meccsen nem sokat láttunk, ez pedig a Fradi érdeme is. Hogy mit várok Paintsiltől? Nem volt szép a búcsúja, nem volt elegáns, ahogy távozott, de túl vagyunk rajta. Nem töltött annyi időt zöld-fehérben, hogy bármilyen negatív fogadtatástól kellene tartania. Visszatérve a találkozóra, nincs mese, meg kell nyerni ezt a meccset, hogy egyenes ágon továbbjuthassunk! Csütörtökön legalábbis hatalmas lépést tehetünk a tavaszi folytatás felé!” – jelentette ki Nyilas Elek. 

A Ferencváros – Genk labdarúgó Konferencia-liga csoportmérkőzésről (csütörtök, 18.45) a helyszínről, a Groupama Arénából számol be a Mandiner. 

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2023. november 08. 17:37
Hajrá Fradi!
billysparks
2023. november 08. 16:51
Lehet visszavágni a stadionon kívüli vereségért. Itt már nem lesznek hollandok, akik besegítenek a korcs belgáknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!