Klubja is köszöntötte válogatottunk születésnapos alapemberét

2023. november 03. 15:13

A sérülését lassan maga mögött hagyó Willi Orbán 31 éves lett. Közel a visszatéréshez a kiváló hátvéd.

2023. november 03. 15:13

A magyar labdarúgó-válogatott védőjét, Willi Orbánt 31. születésnapján köszönthették fel ma a társak klubjánál, az RB Leipzignél, ahol gőzerővel készül a visszatérésre. A jelenleg a rehabilitációjára koncentráló klasszis térde még szeptemberben, a Csehország elleni felkészülési mérkőzésen sérült meg, azóta tudjuk, hogy erősen kérdéses a játéka a novemberi Eb-selejtezőkön, ami már csak azért is kiemelt jelentőségű, mert Marco Rossi számtalan kulcsjátékosát lesz kénytelen nélkülözni a Bulgária elleni idegenbeli és a Montenegró elleni hazai meccseken. 

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán öt éve, 2018. október 12-én mutatkozott be a magyar válogatottban a görögök elleni Nemzetek Ligája-meccsen, azóta kirobbanthatatlan a nemzeti együttesből, amelyben 42 mérkőzésen 6 gólt is szerzett. Most azonban a csehek elleni térdsérülése hónapokra harcképtelenné tette. A könnyített edzésmunkát már elkezdte, de a visszatérésének az időpontja még mindig bizonytalan.

A lipcseiek lengyel és német gyökerekkel is rendelkező csapatkapitánya a klub hétközi kupabúcsújának is csak külső szemlélője volt. A szerbek ellen még győztes gólt szerzett szeptemberben a roppant alázatos és mindig szerény védő, néhány nappal később azonban jött a lesújtó hír a sérüléséről, ami a mai napig parkolópályára tette a születésnapost.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

A nyitókép forrása: X/RB Leipzig EN

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2023. november 03. 18:32
Boldog szülinapot Willi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!