Nem nyerni járunk Bulgáriába – Mire számíthatnak Szoboszlaiék Szófiában? Meccskezdés 18 órakor!

2023. november 16. 15:17

Ezúttal szinte minden Magyarország mellett szól, de kulcsjátékosokat kellene pótolnia Marco Rossinak.

2023. november 16. 15:17
Bulgaria v Czech Republic - UEFA Euro 2020 Qualifier

Nagy kérdés: hogyan hatott a mieinkre a helyszínnel kapcsolatos bolgár huzavona, mennyire tudják függetleníteni a történtektől az ígéretük szerint kizárólag a felkészülésre és a mérkőzésre koncentráló játékosaink. Az viszont biztos, hogy szurkolók nélkül rendezik meg csütörtök este a Bulgária – Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést. Hamarosan, 17 óra 30 perckor élő szöveges közvetítéssel jelentkezünk itt, a Mandineren, hangolódjanak velünk már most a kulcsfontosságú találkozóra!

Ezt is ajánljuk a témában

 

Három éve, szinte üres szófiai stadionban (2 ezer néző a 43 ezres Vaszil Levszki forradalmáról elnevezett létesítményben) elődöntőt vívott Magyarország az Eb-pótselejtezőben. A győztes Budapesten küzdhetett meg a kijutásért a román – izlandi párharc győztesével. Végül 3-1-re győzött Magyarország, Willi Orbán, Kalmár Zsolt és Nikolics Nemanja egy-egy góljával, amelyekre a hajrában egy szem Jomov-találat érkezett válaszul.

Marco Rossi akkor sem számíthatott több kulcsemberére, ezúttal sem. 2020 októberében Szoboszlai Dominik például a salzburgi covid-karanténban rekedt, hogy az izlandiak ellen kiszabadulva kilője az együttest a kontinensviadalra. Most Gulácsi Péterre, Willi Orbánra, Sallai Rolandra és Varga Barnabásra sem számíthat a mieink olasz-magyar szövetségi kapitánya, akinek a bevált belső védői gyakorlatilag hetek óta nem játszottak klubcsapataikban.

A várható kezdőtizenegy a Mandiner szerint: Dibusz – Botka, Lang, Szalai – Nego, Kerkez – Nagy Ádám, Styles - Szoboszlai, Csoboth (Gazdag), Ádám

A 25. hivatalos összecsapás következik a két válogatott között, s bár nagy a magyar fölény (14 siker 5 bolgárral szemben), idegenben összességében nem nekünk áll a zászló. Fájó emlék a 2005-ös, 2-0-ás vereség vb-selejtezőn, az 1975-ös 4-0-ás zakó olimpiai selejtezőn és az 1971-es, 3-0-ra elbukott Eb-kvalifikációs meccs is. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Hristo Rusev/NurPhoto/NurPhoto via AFP

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 16. 17:05
HOGY MI NEM NYERNI MEGYÜNK, ha a bolgárokkal hoz össze a sors???? 1947: Magyarország - Bulgária 9:0 1949: Magyarország - Bulgária 5:0 1962: Magyarország - Bulgária 6:1 1966: Magyarország - Bulgária 3:1 És mivel ebben az évben a világbajnok Braziliát is csak 3:1-re vertük, nem állitható, hogy gyenge bolgár csapatot győztünk volna le.
alexandrosz-2
2023. november 16. 16:44
Az eddigi szopatás csak az előjáték volt. A java majd a nézőtlen pályán következik.
csicseriborso3
2023. november 16. 16:42
Sokszor a nagy játékosok hiánya lehetőséget teremt az újaknak, a fiataloknak, hogy bebizonyíthassák tehetségüket és a közeljövőben is a válogatott segítségére legyenek. Remélem így lesz. Mindenesetre mi nézzük a tévét es drukkolunk.
Reszelő Aladár
2023. november 16. 16:27
Ha nem kapunk gólt a következő két meccs valamelyikén, akkor jók is vagyunk. De ettől függetlenül ma nyerni kell. Csak azért is. Bukjon csak a szövetségük! Mi meg menjünk csak az EB-re!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!