Szuperül helytállt az UVSE a női vízilabda európai Szuperkupa-mérkőzésen

2023. november 07. 19:52

A spanyol válogatottra épülő Sabadell Bajnokok-Ligája győzteshez méltó produkcióval győzött a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

2023. november 07. 19:52
null

Csodára lett volna szükség a sikerhez. Nem véletlenül nyilatkozta Benczúr Márton vezetőedző a mérkőzés előtt, hogy fiatal játékosai a második számú sorozat, az Eurokupa győzteseként megérdemlik a lehetőséget, hogy megvívjanak a BL-címvédővel, amelynek igyekszenek megnehezíteni a dolgát. Így is tettek Hajdu Katáék, akik bár végig futottak az eredmény után, mindig erőt merítve fel-felzárkóztak nagynevű riválisukhoz. 

A rendkívül gól gazdag első félidő után 9-7-re vezetett a Sabadell, majd a harmadik negyedben 11-7-re ellépett. Megpattanó lövésekkel megfelezte a hátrányát a magyar csapat, ám mielőtt igazán vérszemet kaphatott volna, Judith Forca rövidsarkos góllal mattolta Magyari Aldát. A magyar válogatott kapust – amikor előrement támadni – még orrba is lőtte Baksa Vanda egy svédcsavarral. Nem orrolt meg vétlen csapattársára, és szerencsére tudta folytatni a játékot.

A nagyon aktív és hatékony center, Leiton újabb emberelőnyös találatával a negyedik, utolsó felvonás elején ismét négygólos lett a különbség. A játékrész felénél időkérés után fórban támadhatott az UVSE, és Szegedi Panni center húzásával szépített. Másfél perccel a vége előtt Lendvay Zoé (a világbajnok Kisteleki Dóra és volt válogatott kézilabdázó, Lendvay Péter lánya) lőtt bődületesen nagy gólt a bal felső sarokba (11-13). A világbajnok Forca lágy és halálpontos ejtéssel zárta le  vitás kérdéseket, 14-11-re nyert a favorit, de meg kellett dolgoznia a trófeáért Budapesten.

Az első Szuperkupa győzelmére továbbra is váró UVSE tehát nem tudott történelmet írni, nem úgy a spanyolok: a 6-szoros Bajnokok-Ligája győztes Sabadell immár 4 Szuperkupa-sikerrel rekorder lett.

Pénteken egy másik másik magyar vízilabdacsapat is Szuperkupa-meccset játszik. Az Eurokupa-első Vasas férfi együttese a favorit, BL-rekordgyőztes, Zalánki Gergőt is a soraiban tudó olasz Pro Recco vendége lesz.

Fotó: Vasas SC Facebook

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!