Manchester United-blama: valami bűzlik a pályán és a konyhában is

2023. december 25. 10:34

Kérdés, hogy lendít-e a csapaton, hogy az egyik leggazdagabb briti is részesedést szerzett a klubnál, írja a Magyar Nemzet.

2023. december 25. 10:34

Csaknem száz éve nem kezdett annyira rosszul idényt a Manchester United, mint a mostanit. De nem csak a pályán sokasodnak a problémák: a kulináris teljesítményükön is dolgozniuk kell. Vasárnap pedig kiderült, hogy Sir Jim Ratcliffe, az egyik leggazdagabb brit nagyvállalkozó 25 százalékos részesedést vásárol az MU-ban – olvasható a Magyar Nemzet összeállításában.

A lap felhívta arra is a figyelmet, hogy az elmúlt időszak eredményeinek fényében a Liverpool elleni 0-0 „nagy bravúrnak” számított a Manchester Unitednél. Azonban az ezt következő meccset, a West Ham ellenit már nem úszták meg vereség nélkül a Vörös Ördögök: 2–0-ra kaptak ki.

Ezzel 18 forduló alatt mindössze 28 pontot gyűjtött az angol rekordbajnok, amely így csak a nyolcadik helyen karácsonyozik, a ligakupából és a Bajnokok Ligájából pedig már kiesett – ismertették.

Erik ten Hag vezetőedző a West Ham utáni mérkőzés után a következőképp próbálta védeni a csapatot: „megvannak a vereségünk okai. Rengeteg a sérültünk, szóval jobb lesz majd a csapatunk, ha ők visszatérnek. Nyugodtnak kell maradnunk, egységesnek, tartanunk magunkat az előzetes terveinkhez

Most nem vagyunk a csúcson, de nem olyan rég az akkori éllovas Liverpoollal egálban voltunk”

– idézte fel.

Valami bűzlik a konyhában is

Azonban nemcsak a pályán akadnak problémák. A legutóbbi élelmiszer-biztonsági ellenőrzésen is megbuktak: 

ötből csak egy csillagot kapott az általuk kínált étel. 

Utólag a klubnál is elismerték, hogy hibáztak, és azt ígérték, mindent megtesznek érte, hogy visszakapják az ötcsillagos minősítést – idézte a Magyar Nemzet.

Az egyik leggazdagabb brit szerzett részesedést a klubnál

Vasárnap pedig újabb friss hírek érkeztek a klub háza tájáról. Hivatalosan is bejelentették, hogy Sir Jim Ratcliffe, az egyik leggazdagabb brit nagyvállalkozó ugyanis 25 százalékos részesedést vásárol a Manchester Unitedban. Mint kiderült, az Ineos globális ipari vállalatcsoport milliárdos alapító tulajdonosa

 1,25 milliárd fontot (több mint 550 milliárd forintot) fordít a tranzakcióra. 

A 71 esztendős nagyvállalkozó a vételi ügylet mellett csaknem 240 millió fontot költ a hússzoros angol bajnok együttes világhírű Old Trafford stadionjának rekonstrukciójára is.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Pixabay/MulaMiszczu

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chardonnay99
2023. december 26. 12:37
Nem csak játékosokra kell a pénz, hanem az orvosi stábra, edzőkre is figyelni kellene. Vagy 10 sérültje van a csapatnak, ennek nem csak a sok mérkőzés az oka.
fraktoaster
2023. december 25. 12:12
"Most nem vagyunk a csúcson, de nem olyan rég az akkori éllovas Liverpoollal egálban voltunk” Nézőpont kérdése. XD Leparkolták a buszt. Ennyire defenzíven egy Luton vagy Sheffield sem lépne pályára az Anfield-en...
bikfic-0
2023. december 25. 12:01
A west hami is briti? És a liverpuli is?
tikkadt-szocske
2023. december 25. 11:00
"az egyik leggazdagabb briti is részesedést szerzett" Lehet, hogy egy briti hirszerző.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!