Nagyon fontos győzelem!

2021. április 16. 13:09

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a Kúria azon döntését, amikor a címer önkényes megváltoztatásában az Újpest FC-nek adott igazat.

2021. április 16. 13:09
Wintermantel Zsolt
Wintermantel Zsolt
Facebook

„Nagyon fontos győzelem!!! Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a Kúria azon döntését, amikor a címer önkényes megváltoztatásában az Újpest FC-nek adott igazat.

A címer szabálytalan és önkényes megváltoztatása ügyében az UTE személyiségi jog megsértése miatt indított eljárást, melyet első fokon elveszített. A fellebbezést követően, a másodfokú ítélet az UTE keresetének jogosságát állapította meg, igazat adva annak az álláspontnak, hogy a többségi tulajdonos külföldi befektető, az UTE engedélye nélkül nem változtathatta volna meg klub történelmi címerét.

A Kúria azonban 2019-ben hatályon kívül helyezte a Bíróság másodfokú ítéletét, és helybenhagyta az első fokon született döntést, így az UTE és az Újpest FC közötti címervitában az utóbbinak adott igazat.

Az UTE beadványa alapján ezt a döntést semmisítette meg most az Alkotmánybíróság, az Alaptörvény ellenessége miatt és visszautalta a Kúriának. Hogy a kérdésben végül Kúria hozza meg a jogerős döntést, vagy ők is visszaadják elsőfokra, azt egyelőre nem lehet tudni, viszont komoly fegyvertény az UTE oldalán, hogy az Alkotmánybíróság az 1885 óta működő Egyesület álláspontját erősítette meg döntésével.

Jobb lenne nem jogászkodni tovább, Duchatelet azonnal állítsa vissza a történelmi címert!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belakiss
2021. április 17. 15:26
Hát nem tudtam volna aludni, ha nem így lenne.
apoa
2021. április 16. 22:52
Wintermantel igazi újpesti, végigvitte ezeket a pereket. Bizonyára Déri Tibor Momentumos jelenlegi polgármester is nagyon örül most. Mint tudjuk, a Momentum ízig-vérig sportszerető párt.
kezdődik a bukás
2021. április 16. 18:11
Az is kiderült, hogy az Ab dózsás. A vénaszkennert 7 év alatt nem sikerült eldönteni.
Gullwing
2021. április 16. 14:27
Akkor mostantól nem lesz lila WC ülőke a címer?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!