Még többet kell térdelni és akkor nem lesz rasszizmus?

2021. július 14. 07:38

Lehet, hogy végre őszintén szembe kellene nézni a problémával.

2021. július 14. 07:38
Németh Balázs
Németh Balázs
Facebook

„Nem vagyok gyakorló térdelő, de legalább rasszista sem! Természetesen felháborít, hogy gusztustalan támadások célpontjává váltak az Eb-döntőben tizenegyest hibázó színesbőrű angol játékosok. Angliát – főként a liberális elitet – sokkolták az események. Még tegnap is az egész ország ezzel foglalkozott. Eddig azt hitték jól állnak a rasszizmus elleni harcban, a térdelés és a szobordöntögetés is jól ment! Az Eb-döntőn azonban kiderült, hogy mégis nagy a baj. Azóta beindult a magyarázkodás, illetve bűnbakkeresés: felmerült, hogy nem is angolok írtak rasszista bejegyzéseket a közösségi oldalakon, hanem szervezett külföldi támadásról lehet szó (…talán Putyin, vagy Peking…); hibásnak kiáltották ki mindazokat, akik az elmúlt bő egy évben nem támogatták teljes erőbedobással a térdelős kampányt; több hírmagyarázó pedig arra a következtetésre jutott, hogy eredményes a TÉRDELÉS, de MÉG TÖBB KELL!

Bennem – nem térdelős, de legalább nem rasszista magyarban – azért felmerült néhány kérdés:

Nem lehet, hogy vasárnap a térdelős látványpékség csődjét láttuk?

Nem lehet, hogy végre őszintén szembe kellene nézni a problémával, mert a térdelés semmit nem oldott meg?

Nem lehet, hogy a BLM-rajongás, a »fekete életek számítanak« ismételgetése nem segíti, hanem inkább nehezíti az együttélést? Esetleg jobb lenne, ha »minden élet számítana«?

Nem lehet, hogy előrébb tartanánk, ha a liberális sajtó/politika nem eltitkolni, hanem kezelni próbálná az Európában is jelen lévő faji és vallási ellentéteket?

Nem lehet, hogy az óvodákban, iskolákban nem a nemváltás lehetőségeiről kellene előadást tartani, hanem sokkal többet foglalkozni fontosabb ügyekkel?  Persze lehet tovább térdelni is (sőt ki lehetne próbálni a törökülést, spárgát, kézenállást…), csak a következő pofon még kínosabb lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2021. július 14. 13:40
Igenis, egyre több kell. Emlékezhetünk a szociból. Minél eredménytelenebb volt a zideológijaji fejtágító duma, annál több jött belőle. Az folytatódik ebben, ami -- mifelénk -- AKKOR véget ért (mert akad azért egykét dolog, ami tényleg eltűnt innen a rendszerrel).
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. július 14. 10:59
Na, nézz csak ki az ablakon, jön a fekete autó?
..--..
2021. július 14. 10:46
-zsoltkom- „Esetleg jobb lenne, ha -minden élet számítana-?” Hofher József atya https://bit.ly/3i5rxOF ... cigánykérdés: „van olyan jó barátom is, aki baloldali, ateista, de szociálisan százszor elkötelezettebb, mint bármelyik keresztény.” „A cigányság a politika játékszere volt évtizedeken keresztül és talán maradt is. Most átvették a szerepét a migránsok. Cigány egyetemista fiatalok egy fantasztikus jó riportban mutatták be, hogyan kezeli a jobb- és a baloldali sajtó ezt a kérdést. Látszólag másként nyúlnak a témához, de mindkettőben közös, hogy a cigányságot magát állítják be problémaként. Most képzelje el, hogy úgy kell leélnie az életét, hogy ön a probléma Magyarországon. Ebbe a képbe jöttek bele a migránsok. Most már ők a probléma. - Mi az, amit meg kéne értenünk ahhoz, hogy tudjuk helyesen kezelni ezt a kérdést? - Leginkább az együttérzés hiányzik ezen a területen. Nem tudjuk átérezni a helyzetüket évtizedekre, évszázadokra visszamenően. A keresztény-liberális ikon, Choli Daróczi József költő mesélte egyszer, hogy buszon utazott egy kollégájával, aki felállt mellőle, hogy átadja a helyét egy idősebb embernek, aki azonban nem ült le. Kétségbeesetten súgta neki: „Ülj vissza, te hülye, nem látod, soha nem fognak mellém leülni!” Ebből a megvetettségből nem lehet elméleti alapon kikeveredni. Csak az tud segíteni, aki igazán átérzi, milyen az, amikor lenéznek. A Bibliában is az áll: „Jézus Krisztus kiüresítette önmagát, hasonló lett az emberekhez, a legkisebbekkel vált eggyé.” Ezt a legtöbb ember nem érti. Volt olyan többségi munkatársam a cigány kollégiumban, jóindulatú, szuper ember, aki egyszerűen nem érezte őket. Hiába próbáltam megértetni vele az ő érzéseiket, egyszerűen nem tudta túltenni magát azon, ahogy a cigányok viselkedtek bizonyos helyzetekben. - Azt tudjuk, milyen viselkedésbeli különbözőségek választanak el minket, de mi az, amiben felnézhet rájuk a többségi társadalom? A család szentsége, az idősek, betegek családon belüli gondozása még jellemző a köreikben? - A cigány társadalom is sokat erodálódott. Abban lehet felnézni rájuk, amiben a sajátjainkra. Csak esélyben van fényévnyi differencia közöttünk. Ők ugyanolyan szeretnivaló emberek, ugyanúgy szeretnek dolgozni, csak nincsen annyi iskolájuk. Tanítani, emelni kell őket. A magyar parasztság a világháború előtt ugyanolyan vályogházakban élt, hasonló körülmények között, mint ma a cigányok, de a cigányságot akkor is lenézték, egész Európában.”
123321
2021. július 14. 09:50
"Nem lehet, hogy végre őszintén szembe kellene nézni a problémával, mert a térdelés semmit nem oldott meg?" - balosok politikája diohéjban: minden a külcsíny a csürhemédiával felerősítve, de egy üres bullshit az egész ami semmit nem old meg... cirkusz az elhülyített népnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!