Láncfűrésszel támadt a rendőrökre egy taksonyi férfi, most felmentésért fellebbezett

2024. január 06. 09:31

A 47 éves, többszörösen büntetett előéletű támadót testi kényszer alkalmazásával tették ártalmatlanná az egyenruhások.

2024. január 06. 09:31

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott 12 év fegyházbüntetés súlyosítását indítványozta azzal a férfival szemben, aki láncfűrésszel támadt a rendőrökre – olvasható az Ügyészség honlapján. A tájékoztatás szerint 2020. szeptember 27-én egy 47 éves, többszörösen büntetett előéletű taksonyi férfi szóváltásba keveredett szomszédaival, ennek során egy 45 cm élhosszúságú benzinmotoros fűrésszel fenyegette meg őket. 

A szomszédok ezért telefonon bejelentést tettek a rendőrségen.

Az utcán tartózkodó elkövető a helyszínre érkező rendőrjárőr felszólítására sem volt hajlandó a láncfűrészt leállítani. A férfi a rendőri intézkedésnek sem akarta alávetni magát, hanem a tőle 1-2 méter távolságra megálló mindkét rendőr felé folyamatosan lépve, kaszáló mozdulatokat tett felső testük irányában, 

miközben fennhangon megöléssel fenyegette őket. 

Az egyik rendőrjárőr az elkövető támadása elől kihátrált, míg a másik a férfit könnygázszóró spray-vel többször lefújta. A terhelt csak ekkor hagyott fel a támadással, a láncfűrészt leállítva a lakásába futott, ahol a rendőrök testi kényszer alkalmazásával megbilincselték, majd előállították a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságon.

Emberölés kísérlete a vád

A Budapest Környéki Törvényszék a 2023. október 4. napján kihirdetett ítéletével 

a férfit bűnösnek mondta ki minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt, 

és ezért – mint többszörös visszaesőt – 12 év fegyházbüntetéssel, és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetéssel sújtott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen az ügyész a férfi terhére a szabadságvesztés büntetés súlyosításáért, míg a terhelt és védője felmentésért fellebbeztek.

Fotó: Illusztráció / MTI/Kovács Anikó

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forgalmazó
2024. január 06. 20:57 Szerkesztve
Jó magyar zsaruk! Nyugaton elillantak volna és megbüntettek volna pl egy keresztény fehér prédikátort akit össze vissza lincselgettek volna.
robag7
2024. január 06. 19:10
Jó ítélet. Hasonló szigorral hozzanak ítéletet a 2 lányát megölő szemétláda ügyében is!
szintetikus
2024. január 06. 12:08
A gyenge törvények lehetővé teszik a felmentést is. Ki is hozzá a törvényeket? Ki van hatalmon 13 éve? Bűnöző simogatók.
KBA98
2024. január 06. 11:25
Feri bezáratta a sárga házat, pedig hiába nézte ki magának valaki, nem lehet másra használni, ergo sürgősen fel kel újítani! Rengeteg beteg - ma is szabadon kószáló dilis - ember van, akinek ott lenne a helye. Nem is beszélve a szélnek eresztett orvosokról. Pont úgy, mint ugyancsak Feri idejében a szétvert és már lebontott, anno a legjobb kórházról, a régi Orvostovábbképző Intézetről ugyanezt tudom mondani. Nem is beszélve a rengeteg berendezésről és orvosi műszerekről! Gyurcsány Ferenc miért nem felel ezekért és bűnhődik a bíróság előtt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!