Több mint húszezren nézhetik a Puskásban a Szuperkupa-döntőt

2020. augusztus 25. 17:37

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-ligában diadalmaskodó Sevilla csap össze.

2020. augusztus 25. 17:37
null

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése értelmében nézők előtt rendezik meg szeptember 24-én az Európai Szuperkupáért kiírt összecsapást a Puskás Arénában. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának keddi beszámolója szerint a nézőtéri kapacitás harminc százalékát használhatják ki a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-ligában diadalmaskodó Sevilla budapesti összecsapásán.

Az MLSZ közleménye szerint az európai szövetség ezen a találkozón vizsgálja meg, hogy milyen hatása van annak, ha korlátozott számban, a megfelelő óvintézkedések betartása mellett szurkolók is megtekinthetik a nemzetközi találkozókat. Az UEFA megerősítette: ettől eltérő döntésig minden más nemzetközi mérkőzést zárt kapuk mögött rendeznek meg.

Bízunk benne, hogy a budapesti Szuperkupa-döntő lesz az első lépés ahhoz, hogy a nemzetközi mérkőzéseket ismét szurkolók előtt rendezhessük meg. Szorosan együttműködve dolgozunk a magyar szövetséggel és a magyar kormánnyal azon, hogy biztosíthassuk a résztvevők és a szurkolók egészségének megóvásához szükséges intézkedéseket” – fogalmazott az európai szövetség közleményében Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke. A magyar szurkolók jegyvásárlási lehetőségeiről az UEFA hamarosan tájékoztatja a magyar szövetséget. 

A Puskás Aréna befogadó képessége 67 ezer néző, de ez is meghaladja a húszezer helyet.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. augusztus 27. 08:04
Egy sor hibára bukkantak az Európai Szuperkupa-döntőre készülő Puskás Aréna külső betonburkolatán. Hetek óta vizsgálják a tavaly novemberben átadott Puskás Aréna külső burkolatát, a szakemberek darabonként nézik át a fal betonelemeit. Az üzemeltető a 24.hu kérdésére elismerte, hogy számos komoly hibát találtak, azt viszont határozottan cáfolták, hogy egy mázsás elem lezuhanása miatt indult volna a felülvizsgálat. Szeptemberben Bayern München Sevilla Európai Szuperkupa-döntőt rendeznek a stadionban. Ez az új magyar szokás. Nem baj, ha sz@r, de legalább rohadt drága volt. Páran még vagyonosabbak lettek, felelős meg úgysem lesz... Majd megmagyarázzák az időjárással. Azt nálunk mindenre rá lehet húzni. Lényeg, hogy az Alkotmányos költséget kivették.
hátakkor
2020. augusztus 26. 18:55
A Bayern legutóbb Győrött játszott hazánkban, azon kint voltam.
Nuttika
2020. augusztus 26. 13:02
Azért vicces olvasni ezt a sok vérhányást. Na, most gyorsan cseréljük el a stadionokat lélegeztetőgépre. Vagy várjunk, most már abból is sok van, igaz?
DrPepper
2020. augusztus 26. 08:44
Hurrá. Némi kárpótlás a jövőre halasztott EB selejtezőkért. Kíváncsi vagyok a jegyek allokációjára (kapnak-e a két csapat szurkolói is jegyet, és mennyit?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!