Először szerepelhet transznemű súlyemelő az olimpián

2021. május 07. 15:58

Laurel Hubbard 35 éven keresztül élt férfiként, Gavin néven, addig a férfiak között versenyzett.

2021. május 07. 15:58
null

Szinte biztos, hogy ott lesz a tokiói olimpián a transznemű új-zélandi súlyemelő, Laurel Hubbard – írja a Nemzeti Sport. Hubbard a világranglistán elért helyezésével jogosult arra, hogy kategóriájában, a női plusz 87 kilogrammban 43 évesen rajthoz álljon a tavalyról ez év nyarára halasztott tokiói ötkarikás játékokon.

Mint a lap írja, a sportoló egy évtizeddel ezelőtt még a Gavin nevet viselte, és hazájában az egyik vezető férfi súlyemelőnek számított. Harmincöt esztendősen visszavonult, és a helyi szövetségnél kezdett dolgozni, majd úgy döntött, hogy nemet változtat, és új nevet is kapott: Laurelként tért vissza a sportágba, de már a női súlyemelők mezőnyében.

A 2017-es világbajnokságon ezüstérmes lett, majd megnyerte a csendes-óceáni játékokat, a legutóbbi vb-n, 2019-ben pedig hatodikként végzett.

Nyitókép: Adrian Dennis / AFP

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sosringli-babbal
2021. május 09. 21:58
Ez valami Monty Pithon szkeccs?
bela barva
2021. május 08. 13:44
Ez undoritó.
daermon
2021. május 08. 12:33
Nekem az tűnt fel ebben a témában, h. mintha ez csak 1 irányú utca lenne. Valahogy a nők nem annyira vágynak a férfiak közt versenyezni. Talán érzik, hogy a biológiát mégis csak nehéz lesz becsapni...
istvanpeter
2021. május 08. 11:22
Szóval, ez egy tipikus esete annak, amikor valaki megbolondul, vagy is a neuronstruktúrája teljesen összezagyválódik, vagy erősen megfogyatkozik. Viszont még ennél tragikusabb, hogy a kvázi hatalomgyakorlók és a döntési helyzetben lévő tisztségviselők is az idiótaság útját járják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!