Forma1: Massa szerint elcsalták a világbajnoki címét, Ecclestone nem emlékszik semmire

2023. augusztus 18. 13:54

Állítólag Ecclestone és az FIA akkori elnöke, Max Mosley már az idény vége előtt tudott a szingapúri „Crashgate”-ről, miszerint a Renault pilótája, Nelson Piquet állítólag szándékosan okozott balesetet, hogy a csapattársa, Fernando Alonso megnyerhesse a szingapúri futamot.

2023. augusztus 18. 13:54
MASSA, Felipe

Felipe Massa jogi csapata levelet küldött a brazil autóversenyzőnek, melyben tudatták vele, értesítést küldtek a Nemzetközi Automobil Szövetségnek és a Forma–1-nek arról, hogy pert fognak indítani az állítólagos „összeesküvés” miatt, amely aláásta a pilóta bajnoki esélyeit – írja az Origó. A Ferrari korábbi versenyzője sokkolta a közvéleményt, amikor bejelentette, felül akarja vizsgálni, milyen lehetőségei vannak a 2008-as idény végeredményének megváltoztatására, miután kiderült, Bernie Ecclestone és az FIA akkori elnöke, Max Mosley már az idény vége előtt tudott a szingapúri „Crashgate”-ről – miszerint a Renault pilótája, Nelson Piquet állítólag szándékosan okozott balesetet, hogy a csapattársa, Fernando Alonso a körülményeket kihasználva megnyerhesse a szingapúri futamot –, de a nagyobb botrány elkerülése érdekében inkább hallgattak róla.

Korábban Felipe Massa haladt az élen, de a brazil hibázott a boxban a nagy kapkodás közepette, magával vitte a tankolásnál használt benzincsövet, 

amit nagy nehezen tudtak csak leszedni az autóról, végül pedig nem sikerült pontokat szereznie.

Az Origó újabb cikke a Reutersre hivatkozik, a hírügynökség most azt idézte Ecclestone-tól, hogy már nem emlékszik ilyesmire. „Arra sem emlékszem, hogy nyilatkoztam ezzel kapcsolatban” – mondta a 92 éves Ecclestone, a Forma1 korábbi teljhatalmú ura, akit állítólag még nem kerestek meg jogi képviselők egyik oldalról sem.

 

Nyitókép: Felipe Massa, a Williams brazil versenyzője a Yas Marina versenypályán tartott sajtótájékoztatón a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futama előtt három nappal, 2016. november 24-én. (MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2023. augusztus 18. 16:40
Kedvencem volt. Azóta valahogy nem köt le a F1. Közel sem volt tökéletes de neki szurkoltam!
need-info
2023. augusztus 18. 14:26
Sajnálom. Nagyon erős volt azokban az években, megérdemelte volna.
Akitlosz
2023. augusztus 18. 14:07
Most, hogy már Ecclestone nem emlékezik semmire ideje perelni.
Akitlosz
2023. augusztus 18. 14:04
Csapatsportokban magától értetődő, hogy a csapattagok segítik egymást és csak a közös eredmény számít. Már a római kocsiversenyek sem olyanok voltak, mint a Ben Hur amerikai filmben. Hanem 4 csapat 3-3 versenyszekere küzdött egymással, összesen tehát 12. Taktikai szabálytalanságnak hívják az ilyent. A győzelem számít, nem a részvétel. Nem kell az utolsó futamra hagyni a döntést a világbajnoki címről és akkor meg van oldva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!