NB I-es beharangozó - képes lesz-e a Loki megtréfálni a Fradit?

2021. december 10. 18:18

Ezúttal is aktuális érdekességekkel, statisztikákkal szolgálunk a hétvégi élvonalbeli forduló előtt.

2021. december 10. 18:18
null
Vámos Tamás

16. forduló

december 11. szombat

A papírforma hazai sikert ígér

Puskás Akadémia – Gyirmót FC Győr (m4 Sport+)

Pancho Aréna, 15.45

Nemcsak az eddigi egyetlen élvonalbeli mérkőzést, a tavaly augusztusi meccset nyerte meg a Puskás Akadémia (1-0), hanem a másodosztályban is taroltak a felcsútiak egy 5-2-es és egy 1-0-s sikerrel. Az is Hornyák Zsolt együttesének esélyeit növeli, hogy a PAFC eddigi egyetlen hazai vereségét tavaly szeptemberben szenvedte el (a Kisvárda ellen 0-1), azóta a mérleg a Panchóban: 3 győzelem, 1 döntetlen. Gyirmóton elsősorban az okozza a ráncokat, hogy a csapat az utolsó helyre csúszott a tabellán, ám reményt adhat, hogy Simonék az Újpestet és az MTK-t is idegenben verték. Ezzel együtt a magabiztos hazaiak sikere várható. Tippünk: 2-0.

Győzelemmel búcsúzik-e a Honvéd a közönségétől?

Budapest Honvéd – Zalaegerszegi TE (m4 Sport)

Bozsik Aréna, 17.15

Immár a 80. első osztályú mérkőzés következik a két klub között, és a Honvéd fölényére jellemző: éppen a találkozók felét nyerték meg, míg a Zete – 17 döntetlen mellett – csupán 23-szor örülhetett maradéktalanul. A zalai futballisták az utóbbi hetekben a betegeskedő Waltner Róbertért is hajtottak, Ferenczi István másodedző irányításával két mérkőzésen négy pontot gyűjtöttek. A Honvéd ellen már visszatér a vezetőedző, a kispestiek számára viszont azért lenne különösen fontos a siker, mert így a viharos ősz után (és a Fradi elleni rangadó előtt) kissé megnyugodhatnának a kedélyek. Cseppet sem mellékesen, tovább stabilizálódna Horváth Ferenc pozíciója, akiért Pakson is teljes erőbedobással hajtottak a játékosok. Tippünk: 2-1.

Megszakad-e a Vidi katasztrofális idegenbeli sorozata?

MTK Budapest – MOL Fehérvár (m4 Sport)

Hidegkuti Nándor Stadion, 19.30

Az eddigi 103 NB I-es találkozó szoros csatát hozott: 21 pontosztozkodás mellett a Fehérvár 42-szer, az MTK 40-szer diadalmaskodott. A fővárosi kék-fehérek a múlt héten rendkívül fordulatos meccset nyertek meg az Újpest ellen (az első diadal volt az új mester, Márton Gábor irányításával) igaz, a szerencsére is nagy szükségük volt. Ismert, Márton az előző szezonban még a Vidinél dogozott, így számára különösen nagy presztízs lesz, hogy helyt álljanak. Erre azért is meglehet az esély, mert a vendégek ebben a szezonban, idegenben katasztrofálisan teljesítenek: 7 mérkőzésen csupán három döntetlent tudtak összehozni, a Vidi az egyetlen csapat, amely házon kívül még nem győzött. De egyszer minden sorozat megszakad! Tippünk: 0-1.

Ki ugrik feljebb a tabellán? Simon Krisztián és Szabó János a hétvégén újra nagy csatát vívhat Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Ki ugrik feljebb a tabellán? Simon Krisztián és Szabó János a hétvégén újra nagy csatát vívhat Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

december 12. vasárnap

Mindkét csapat betalál – a döntetlen a legvalószínűbb

Újpest FC – Paksi FC (m4 Sport+)

Szusza Ferenc Stadion, 13.30

Bár már 37 első osztályú mérkőzésen van túl a két klub, még mindig a Paks áll jobban: 12 győzelem és 15 döntetlen mellett a lilák csupán 10-szer győztek. Az újpestiek az MTK elleni balszerencsés vereséget követően (a 87. percig vezettek Croizet-ék) még egy sikertelen mérkőzést nem engedhetnek meg maguknak, hiszen újra visszasüllyednének oda (a sereghajtó pozícióba), ahol a Debrecen és a Honvéd elleni sikerek előtt álltak. Ami azt illeti, a Paks sem lehet büszke az elmúlt hetek teljesítményére: Ádám Martinék az elmúlt 8 meccsen mindössze 4 pontot gyűjtöttek. Érdekesség, a párosítás utolsó hét mérkőzésen mindkét csapat eredményes volt. Mivel az összesített mérlegben túltengenek a döntetlenek, ezúttal is pontosztozkodást várunk. Tippünk: 1-1.

Az utolsó öt bajnokit a Fradi nyerte

Debreceni VSC - Ferencváros (m4 Sport)

Debrecen, 16.30

Közeledünk a 100-hoz: immár a 97. találkozóra kerül sor a két klub között, a mindig presztízscsatát hozó párosítás - 25 döntetlen mellett – 45 Fradi- és 26 Loki-sikert számlál. A zöld-fehérek az idény végére remek formába lendültek – ebbe belefér a Puskás Akadémia elleni hazai döntetlen is – míg a Loki éppen ellenkező utat jár be: az utolsó kilenc meccsen csupán hat pontot gyűjtöttek. Egyetlen pozitívum: Dzsudzsák Balázs sorozatban lövi a gólokat, ha minden debreceni úgy hajtana, mint a rutinos csapatkapitány, nem a kieső zónában állna a klub. S az sem a hazaiak esélyeit növeli, hogy az utolsó öt bajnokit a Fradi nyerte meg! Tippünk: 2-2.

A Kisvárda képtelen leereszteni!

Mezőkövesd-Zsóry – Kisvárda Master Good (m4 Sport)

Mezőkövesd, 18.45

A 11. élvonalbeli mérkőzés előtt hangyányival a várdaiak állnak jobban (4 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség), és bár Supka Attilával remek teljesítményt nyújtanak Jurináék (hét mérkőzés, 14 pont) a Kisvárda esélyeit az növeli, hogy Joao Janeiro távozása után is képtelen leereszteni a csapat: Gyirmóton csak a hosszabbvításban hullajtottak el pontokat Ötvösék, míg az MTK-t 5-0-ra, a Fehérvárt 2-1-re verték. A Mezőkövesd otthonában is tovább menetelhetnek. Tippünk: 1-1.

Nyitókép: Dzsudzsák Balázs (balra) nem szeretne vasárnap Fradi-gólokat látni Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2021. december 13. 10:20
Jó, de mi lett a vége? Sehol nem találom. Na végre! Megvan:))
rókabácsi
2021. december 13. 10:18
debrecenbe kéne menni! pulyka vereséget mérni? csak hogy ez most nem jött össze! az edző meg csak szarja magát össze!
creasy
2021. december 13. 10:18
A csütörtöki EL ellenfél a Leverkusen pedig tele echte német tehetségekkel.Ja,nem....:)
nick89
2021. december 13. 10:17
A magyar foci izgalmas....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!