Ma 53 éves Schumacher - sokan még mindig várják az újjászületését

2022. január 03. 21:18

A hétszeres német világbajnok, Michael Schumacher ma 53 éves, de emlékeinkben továbbra is a 44 éves kori arcát idézzük fel.

2022. január 03. 21:18
null

Rapid - a Mandiner Sport online auto-motor sport melléklete  - Vámosi Péter írása

Schumacher tragikus balesete

Évek óta csak egy elképesztően zárt és szűk családi, valamint baráti kör láthatja őt az ápolókon és orvosain kívül. Mint ismert,

Michael Schumacher 2013 decemberében súlyos agyi sérülésekkel végződő síbalesetet szenvedett,

és valójában semmi konkrétumot nem tudunk az állapotáról.

Kicsit olyanná vált már az élete, mint egy hosszúra nyúlt sorozat: megvolt már benne minden fordulat, több szerepben is láthattuk őt, ünnepelt főszereplő volt. Ma is még hatalmas tisztelet övezi, és ugyan rajongói még mindig reménykednek valamiféle hepiendben, de az idő kegyetlen, a család pedig érthetően szűkszavú.

Számos autósport-rajongó életében jelentős korszakot ölelt fel Michael Shumacher Forma-1-es pályafutása, abszolút mércévé vált, hasonlóan, mint ma Lewis Hamilton.

Mindenki őt akarta legyőzni, aztán a nagy sorozata után az ifjú Fernando Alonsonak sikerült is a hatalmas tett.

Hasonlóan, ahogy a brit újkori lovagot tavaly Max Verstappen utasította maga mögé az utolsó utáni pillanatban. Egyszer minden sikersorozat véget ér, csak van, aki ki tud időben szállni, van aki nem. Schumacher például 2010-ben a Mercedesszel visszatért, de már egy más szinten szállt be újra a versenybe. Nyertese is volt annak a csapatnak, a versenyzőtárs, Nico Rosberg, aki háromszor is képes volt felülmúlni részben honfitársát, és pont a Michaeltől tanultakkal húzta be a világbajnoki címet 2016-ban, akkor Lewis Hamilton ellenében. Ő ugyanakkor a visszavonulás mellett döntött, egyes hangok szerint elege lett a színfalak mögött zajló igazságtalan játszmákból.

Schumacher azonban majdnem 3000 napja a saját testének foglya.

Fia, Mick volt a legközelebb hozzá a baleset idején, amikor apja csupán segíteni akart egy kislánynak, aki rátévedt a nehezebb pályára. Fia tehát nehéz terhet cipel, s hiába kérne tanácsot egykori zseniálisnak tartott pilóta apjától, a Michaelről szóló és tavaly bemutatott dokumentumfilmből kiderül, hogy erre semmi reménye sincs.

Mick átütő sikeréért sokan szurkolnak, ez a név a Forma-1-ben persze legalább akkora áldás, mint amekkora átok. 

Rendíthetetlen egységet mutat az egész család is, mindenki elutazott Abu-Dzabiba, a 2021-es szezonzáróra, Corinna az édesanya és Gina-Maria is a legnagyobb drukkereknek számítanak. Mi más is lehetne az új cél, mint új sikerek a Haas csapattal?

A képen: Mick Schumacher. Fotó: Andy Hone/LAT Images/Haas F1 Team
A képen: Mick Schumacher. Fotó: Andy Hone/LAT Images/Haas F1 Team

Ahogy Mickre pillantunk persze mindannyiunknak ott mélyen, legbelül megfogalmazódik egy kérdés: láthatja-e még valaha az édesapa, Michael, fia sikereit?

Reménykedünk, bizakodunk, noha valahol az is dereng már, hogy erre vajmi kevés esély marad...

Marad viszont az emlékezés egy nagyszerű korszak egykor legyőzhetetlen pilótájára,

aki itt van velünk, de ünnepelni sajnos nincs okunk. Tisztelegni egykori nagysága előtt azonban mindig. Akár a születésnapján is.

 

A nyitóképen: Michael Schumacher a dobogón, Fernando Alonsóval és Giancarlo Fisichellával. Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vámosi Péter
2022. január 12. 14:02
Üdv. Segítek a nevét nem adó dologban: "Rapid - a Mandiner Sport online auto-motor sport melléklete - Vámosi Péter írása" Másrészt, nyilván újságíróként vannak információink, az "elmondom, de ne írd meg" kategóriából.
Falfirka
2022. január 06. 18:30
a fejlett nyugati demokrácia nem ilyen esetekare találta ki az eutanáziát?????????????????? ha sumi egy nincstelen senki lenne, már rég nem gondozná senki.
Zsolt75
2022. január 04. 13:04
Beteg vagy.
patkánynak sem nevezhető férgek
2022. január 04. 12:36
Mert mit gondolsz, 10 év után mégis mi fog történni az agysérülés után? Felkel, mint a filmekben, és mindenki happy lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!