Pozitív koronavírusteszt miatt nem indulhat a magyar műkorcsolya páros a pekingi téli olimpián

2022. február 18. 00:45

Magyar Márk páros műkorcsolyázó február 17-én pozitív Covid-tesztet produkált Pekingben. Így a magyar kettős nem indulhat a műkorcsolya párosok versenyén a téli olimpián.

2022. február 18. 00:45
null
Bánfalvi Szabolcs

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) közleménye szerint

– közölte a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) hivatalos honlapján.

A magyarock.hu is beszámolt a sajnálatos esetről.

„Magyar Márk és Chtchetinina Ioulia, valamint edzőjük, Klimov Fedor csütörtök délután megérkezett Pekingbe a téli olimpiára, felvették a kapcsolatot a helyszínen dolgozó MOB-iroda munkatársaival és beköltöztek az olimpiai faluba. Magyar Márk repülőtéren elvégzett Covid-tesztje eredménytelen volt, ezért a faluban megismételték a vizsgálatot. Sajnos ez pozitív eredményt mutatott.

Magyar Márkot az ilyen esetekre vonatkozó protokoll szerint péntek délelőtt egy izolációs hotelben helyezik el. Ezt csak két negatív teszttel hagyhatja el. Kollégáink mindent megtesznek annak érdekében, hogy Magyar Márk a lehető legkörültekintőbb eljárásban részesüljön, továbbá hogy partnere és edzője – akik közeli kontaktnak minősülnek, de negatív tesztet produkáltak – mielőbb hazautazhassanak” – írta a magyarock.hu.

Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk a kűrjét mutatja be a párosok versenyében a Tallinnban rendezett műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon 2022. január 13-án. MTI/EPA/Toms Kalnins
Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk a kűrjét mutatja be a párosok versenyében a Tallinnban rendezett műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon 2022. január 13-án. MTI/EPA/Toms Kalnins

Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk a tavalyi világbajnokságon elért 14. helyével szerezte meg az olimpiai kvótát. A tallinni műkorcsolya Európa-bajnokságon az ötkarikás játékokra készülő magyar páros a hatodik helyen végzett idén januárban.

A magyar bajnok kettős a műkorcsolya párosok versenyén szerepelt volna a pénteki rövid programban, és továbbjutás esetén a másnapi kűrben léphetett volna jégre.

Márpedig legutóbb 66 évvel ezelőtt vehetett részt magyar műkorcsolya páros téli olimpián, 1956-ban a Nagy Marianna, Nagy László duó bronzérmet szerzett az olaszországi Cortina d’Ampezzóban rendezett ötkarikás játékokon.

 

Nyitókép: Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk a kűrjét mutatja be a párosok versenyében a Tallinnban rendezett műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon 2022. január 13-án. MTI/EPA/Toms Kalnins

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rrrrrr
2022. február 18. 22:43
vagyis náthásak, ezért kizaratatnak ertem hat ez vagyunk mi emberek 2022 ben, nah
Doglegy
2022. február 18. 22:05
Nem baj hátha talál valami hasznosabb elfoglaltságot ennél a korcsolyázgatásnál. Pl legyen burkoló
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!