Izrael megtiporhatta az önbecsülésünket, de azért világbajnoki résztvevő a magyar férfi kézi-válogatott

2022. április 16. 18:46

Még a hazai, tatabányai visszavágón sem lehettünk teljesen nyugodtak a magyar férfi kézilabdaválogatott világbajnoki selejtezőpárharcában, Izrael ellen. Végül kettős győzelemmel abszolváltuk a baljóslóan szoros párharcot.

2022. április 16. 18:46
null

A hét közepén Izraelben csak az odavágó vége felé került előnybe, fölénybe az egyértelműen jobb erőkből álló magyar válogatott a házigazdák ellen a férfi kézilabda-világbajnokság selejtezőjében.

A végül megtartott egy gólos magyar előny és az, hogy a csapat a visszavágón már nem teljesen ismeretlen ellenféllel küzd,

a nézőknek egy idegileg kevésbé megterhelő tatabányai meccset, a csapatnak pedig egy önbecsülés-helyreállító győzelmet

ígérhetett volna. Ennek némileg megfelelt, hogy az első félidőben végig vezetett Magyarország – elsősorban a többször is kiállhatatlan maflásokat elszenvedő Hanusz Egon és a gyorsléptű Bóka Bendegúz játékát érdemes kiemelni –, ám még inkább ellentmondott, hogy a párharc harmadik félidejében sem sikerült még eldönteni végleg a továbbjutást kérdését, mínusz négyről rendre visszajöttek egyre-kettőre az izraeliek.

A párharc utolsó félidejére Székely Márton váltotta a kapuban Miklert, és ez a játékrész végre meghozta a kívánt különbséget, a sokkal jobban festő kapott gólszámot (9). Ezzel a nyugodt utolsó negyed órát.

Magyarország kettős győzelemmel jutott ki a jövő januári kézilabda világbajnokságra.

Remélhetőleg nem találkozik olyannal, aki az Izrael ellen látott különbséggel gyengébb nála – ez nagyon nem a mi műfajunk. Aki ilyeskora különbséggel lenne jobb nálunk, szerencsére nincs kivel.

Nyitókép: Sipos Adrián (j) és Ancsin Gábor, a magyar, valamint Daniel Moszindi, az izraeli válogatott játékosa a férfi kézilabda világbajnoki selejtező mérkőzésen a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2022. április 16-án. Fotó: MTI/Kovács Anikó

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!