Messze megérdemelt döntetlen a Puskás Arénában Németország ellen

2022. június 11. 20:23

Magyarország válogatottja itthon tartott egy pontot Németország ellen, így féltávnál továbbra is bennmaradó helyen a Nemzetek Ligája A-divíziójában.

2022. június 11. 20:23
null

Az Anglia elleni őrületes győzelem, és az Európa-bajnok Olaszország elleni akár-több-is-lehetett-volna-benne idegenbeli vereség után ismét pályán a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.

Az angolok legyőzése meghozta a meccsre járó kedvet azon a nyáron, melyen egy világbajnokság járt volna a focit kedvelő millióknak, úgyhogy telt ház lesz ma este Budapesten. 

A meccs szurkolói, stadionbezárási, sportba sajnálatosan belekevert politikai előzményeiről itt olvashatnak.

A kezdőcsapatok:

Gulácsi – Szalai Attila, Orbán, Lang – Nagy Zsolt, Styles, Nagy Ádám, Fiola – Szoboszlai, Szalai Ádám, Sallai
Neuer – Schlotterbeck, Süle, Kehrer – Raum, Kimmich, Goretzka, Hofman – Musiala, Werner, Havertz

Gulácsi – Szalai Attila, Orbán, Lang – Nagy Zsolt, Styles, Nagy Ádám, Fiola – Szoboszlai, Szalai Ádám, Sallai Neuer – Schlotterbeck, Süle, Kehrer – Raum, Kimmich, Goretzka, Hofman – Musiala, Werner, Havertz

Az angolokat 60 év után vertük meg. A németeket még régebb óta, az '54-es világbajnokság csoportmeccse óta nem győztük le.
Hajrá magyarok!

Végeredmény: 1-1.
Több kapuralövésünk volt, mint Németországnak, akiknél a mai legjobb a kapus, Manuel Neuer volt. Egy bő hét alatt a harmadik világsztárok ellen játszott meccsen sem vallottunk kudarcot, sőt, 4 ponttal a második helyen állunk egy német-olasz-angol csoportban.

90+5. perc: Az utolsó tíz percben 10 emberrel támadott Németország a győzelemért. Nem jártak sikerrel, különösebben közel sem álltak hozzá.

87. perc: Callum Styles vastaps közepette hagyja el a pályát, nagyot erősödött vele a középpályánk. Helyére Vécsei Bálintot cseréli be Marco Rossi.

82. perc: Ádám Martin a szöglet után megint ötről fejelhet, megint középre. Nem az előző volt a meccslabda, vagyis nem az egyetlen.

81. perc: Ádám Martin kiküzd egy labdát a félpályán, Nagy Ádám a lecsorgóból egyből indítja Gazdagot, aki pár lépés előnyből nem mer végigfutni, a 16-oson kívülről próbálja bevágni Neuernek a léc alá. Lehetetlen.

75. perc: Végre újra magyar helyzet, rögtön kettő. Egy rövid hazaadásra csap le Sallai, Neuer megint lábbal véd, a szöglet után Szoboszlai tökéletesen ível az ötösön álló Ádám fejére, aki középre, Neuer kezébe nyomja... talán a meccslabdánkat? 

72. perc: Kihagyhatatlant hagytak ki a németek. A kiugró Hofmann talán éppenhogy nem volt lesen, Wernerrel gólt akar rúgatni, Gulácsi már verve, de Orbán tisztáz. 

69. perc: Kettős magyar csere. A gólszerző Nagy Zsolt helyett Nego, Szalai Ádám helyett a hasonló játékstílusú center, Ádám Martin a pályán.

65. perc: A lüktető első félidő után a második inkább úgy néz ki, ahogy egy olyan meccs szokott, ahol ennyire máshol jegyzett csapatok találkoznak. A németek folyamatos, de egyáltalán nem élénk nyomás alatt tartanak minket.

Félidő:
Vagyunk a lelkesebb csapat a pályán annyival, hogy alig jusson lehetősége a németeknek megmutatni, hogy ők a képzettebbek. Néha a lélekjelenlétük is hiányzik.

Teljesen háromesélyes meccset vívunk a labdarúgás legerősebb kontinensének legeredményesebb és legegyenletesebb válogatottjával. Nehéz nem büszkének lenni – és miért próbálkoznánk vele?

45. perc: Sallai megcsúsztat egy beadást (hatásában, csak geometriailag éppen felfelé) Fiolának, aki rossz szögből, de négy méterről lőhet, Neuer káprázatos reflexszel véd. 

36. perc: A középhátvéd Süle eladott labdájára Sallai csap le, már kicselezi freiburgi csapattársát, Schlotterbecket, és iramodna a kapunak, de a védő nem engedi el őt, felvágja egy sárgáért.

30. perc: Orbán tisztáz Werner elől egy veszélyes lapos bejátszást, amit már csak az üres kapuba kellett volna pofoznia a németek legeredményesebb pályán lévő játékosának.

22. perc: Egy kontra végén Sallai kap egy bő fél-félpályás kiugratást, kicsit kisodródik, utolérik, lövése elhal a blokkban. A közönség tűzbe jön ismét!

20. perc: Sallai és Werner, két támadó ugyanolyan mértékű szabálytalanságaiból csak a hazai játékosé ért sárga lapot egy bő perc leforgásán belül.

9. perc: Hofman kap egy hatvan méteres pazar indítást Schlotterbecktől, mire átveszi, már Gulácsi is verve, egyenlítetenek a németek.

6. perc: VEZETÜNK! Nagy Zsolt, az angolok elleni talán legjobbunk egy kipattanót vert be kegyetlenül a léc alá! 

Fiola pontos középreemelését Sallai fejelte középre, Neuer védett, de a Puskás Akadémia balszárny-játékosa időben kapcsolt, még egy biztonsági tolás is belefért, majd közvetlen közelről adott mattot.

0. perc: Semmi sportpályára nem való nem történt. Minthacsak egy normális világ felé tendálnánk.

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trombitás Keresztély
2022. július 28. 01:57
<p style="font-size:24px; text-align:center;"> Remélem, Neuer viseli a szivárványos karszalagot!</p> <p style="font-size:80px; text-align:center;"> &#128104;&#127995;&#8205;&#129309;&#8205;&#128104;&#127999; &#127987;&#65039;&#8205;&#127752;</p>
confitür
2022. július 13. 19:51
Ha az ősszel meg tudnánk verni a németeket,az elégtétel lenne az 1954-s elcsalt VB döntőért.
jánosbácsi
2022. június 13. 16:47
Most ez komolyan mondod, hogy ezek ellen a csapatok ellen bármennyi esélyünk lenne a továbbjutásra? Az eddigi két meccsen volt egy 11-es meg egy öngól. Ez neked komoly eredmény? Elvárod tőlem, hogy ugyanolyan hülye legyek mint te mert ha nem akkor én egy magyarellenes geci vagyok? Idefigyelj koma én akkor drukkoltam a magyaroknak amikor öt világválogatott játszott a csapatban. Menj te a picsába koma.
jánosbácsi
2022. június 13. 16:47
Mommeg 1-1-re vezetnek a magyarok. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!